- Det var veldig vanskelig og slitsomt

Statsminister Jens Stoltenberg slet med stamming i barndommen.

VANSKELIG: Jens Stoltenberg stammet da han var liten, men ble etterhvert kvitt talevansken.  Foto: Stella Pictures
VANSKELIG: Jens Stoltenberg stammet da han var liten, men ble etterhvert kvitt talevansken. Foto: Stella Pictures Vis mer
SEOGHØR.NO: I dag er han statsminister og vant til å tale til store forsamlinger, men før han ble Norges fremste sjef opplevde Jens Stoltenberg (52) hvordan det er å slite med talevansker.

-Jeg opplevde jo min barndom som veldig sammensatt, jeg hadde det trygt og godt, men jeg stammet. Det husker jeg som veldig vanskelig og slitsomt, sier Stoltenberg til KK.

Statsministeren bodde noen år i Jugoslavia fra han var to til fem år og snakket tre språk, serbisk, norsk og engelsk. Moren Karin (80) oppsøkte en lege for å få en slutt på sønnens stamming. 

- «Hvor mange språk snakker gutten?» spurte han. «Bare tre, og han blander aldri» svarte jeg. «Nå ja, vent til han plukker av seg to av språkene så går nok stammingen over», sa legen.

Stoltenberg ble kvitt stammingen. Han begynte på Steinerskolen der han drev med teater,  og setter i dag stor pris på den frie oppdragelsen.

-Det er i ettertid jeg har skjønt at vi hadde det ganske fritt. Og friheten medførte mye bra. (…) Vi hadde nøkler rundt halsen og gikk alene til barnehage og skole, men det var ikke bare vi som gjorde det. Vi fikk i flokk. Det var en annen tid. Det var forrige århundre, sier Stoltenberg til KK.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på 2255@shf.no, ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Jens fører folk bak lyset