PÅ TOPPTUR: I mandagens episode av «71 grader nord» må deltagerne ut på en topptur som byr på flere utfordringer.  Foto: TVNorge
PÅ TOPPTUR: I mandagens episode av «71 grader nord» må deltagerne ut på en topptur som byr på flere utfordringer. Foto: TVNorgeVis mer

- Det var unødvendig av henne

«71 grader nord»-deltageren skapte «skummel»-situasjon i fjellveggen.

SEHER.NO:  Mandag er det duket for den syvende episoden av kjendisutgaven av «71 grader nord» på TVNorge. Og konkurransen begynner nå å tilspisse seg skikkelig for de seks gjenværende deltagerne.

I forrige uke måtte countrystjernen Liv Marit Wedvik (40) forlate programmet, etter å ha tapt en spennende bueskyteduell mot Stig Kjos (33).

Også denne uken skal deltagerne gjennom flere tøffe utfordringer, før to av dem må ut i en duell, der taperen sendes hjem.

Blant mandagens øvelser er en nervepirrende topptur på Skamtind, som ligger 884 meter over havet på Kvaløya utenfor Tromsø.
 
Med kjempetunge sekker på ryggen blir det en vanskelig og til tider skummel prosess å klatre opp og ned den bratte fjellveggen, og flere av deltagerne uttrykker bekymring for høyden og tåken som omringer dem.

I tillegg til Kjersti Grinis (38) vonde knær, og Cato Zahl Pedersens (51) handicap, hjelper det heller ikke når tureksperten i gjengen, generalsekretær i Den Norske Turistforeningen - Kristin Krohn Devold (48), løper som en fjellgeit nedover og etterhvert forsvinner ut av de andres synsfelt.

- Jeg vet ærlig talt ikke hva Kristin tenkte på da hun gikk foran oss ned i tåkehavet der, men det får nå stå for hennes egen regning, sier en småirritert Harald Martin Brattbakk (39) i episoden.

Ved et tilfelle blir alle så opptatt av å følge Kristin at de glemmer Cato, som blir sittende fast alene i fjellveggen.

- Alle de andre var så opptatt med å komme på toppen at de ikke så at jeg satt fast. De glemte meg, forteller han.

Til Seher.no avkrefter imidlertid Cato at situasjonen kunne blitt «farlig».

- Nei, jeg opplevde det ikke som skummelt eller farlig i det hele tatt. Det er alltid slik at de som er best i spesielle øvelser blir veldig flinke når de får gjøre det. De blir veldig fokuserte på seg og sitt, og sånn er nok jeg også, sier han til Seher.no. 

Likevel synes han det var litt unødvendig av Kristin.

- Det var en gruppeppgave, som ingen skulle vinne. Så det var litt unødvendig. Og så er det ikke særlig motiverende overfor de andre. Nå skal imidlertid ikke jeg kritisere Kristin, for jeg er sånn selv også. Man glemmer fort alt annet når man gjør noe man elsker, sier han. 

Kristin Krohn Devold mener på sin side det er litt tullete dersom de andre deltagerne oppfattet situasjonen var skummel.

- Nei, det var tull. Vi snakker ikke om mange meter, maks 50. I Turistforeningen har vi to bestemte regler vi følger på tur, og det er at man skal holde synskontakt og kommunikasjonskontakt. Det er en regel som er innbarka i mitt hodet, forteller hun til Seher.no.

48-åringen innrømmer imidlertid at hun ikke er av typen som liker å «bli leid» på tur, og at det var derfor hun lå litt foran de andre.

- Det handler om naturglede og nytelse, og jeg synes kanskje opplevelsen blir enda større når man ikke går helt oppi andre mennesker. Jeg er ikke akkurat typen som liker å leie på tur, humrer hun.
 
Bli fan av Seher.no på Facebook!

Se kjendisversjonen av  «71 grader nord» på TVNorge mandager klokka 20.30. Se Seher.nos tv-guide her.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vårtipstelefon 93076767 eller send sms/mms medkodeord SEHERTIPS til 1901. 

LES OGSÅ:
- Hadde vært urettferdig om feiten skulle vinne