VANT: Leif Birger Mækinen stakk av med seieren i Farmen 2010. Foto: TV 2
VANT: Leif Birger Mækinen stakk av med seieren i Farmen 2010. Foto: TV 2Vis mer

- Det var ubeskrivelig deilig

Leif Birger Mækinen startet med å bli «fremstilt som en tulling», men vant «Farmen» etter thriller-finalen.

SEHER.NO: Lørdag kveld var det klar for finalen av det populære programmet Farmen på TV 2. Og etter en thriller-avslutning, var det Leif Birger Mækinen (53) som stakk av med seieren. Det følte han var resultatet av et lagarbeid med stedatteren Silje Trosten Johnsen (23).

- Den første tanken var: Nå vant «vi». Og da tenkte jeg på relasjonen mellom meg og Silje. Vi hadde jobbet i lag hele tiden, og hadde lagt en taktikk som fungerte prikkfritt. Men det var bare én av oss som kunne stå på toppen, og det ble meg. Det var en seier for relasjonen, sier han til Seher.no.

I finalen konkurrerte Leif Birger mot Linn Hege Andersen (21) i en kunnskapskonkurranse. Det ble en jevn konkurranse, som til slutt gikk til ekstraspørsmål. Der var det Mækinen som trakk det lengste strået. Det til tross for at deltagerne ble fraktet i bil med bind for øynene til konkurransen, noe som gjorde vinneren dårlig.

- Det var en veldig stor greie, og helt utrolig. Tankene raste tilbake ti uker gjennom hele oppholdet. Det var ubeskrivelig deilig. Jeg var veldig sliten både fysisk og mentalt, og de siste dagene før finalen var det veldig intenst, mye på grunn av spenningen.

Gjennom flere uker med Farmen på TV, har både Leif Birger og Silje blitt offer for negative skriverier. Selv føler Leif Birger at han ble fremstilt som en tulling, og hetsen på nettet har ikke latt vente på seg.

- Jeg føler at det har blitt produsert et veldig godt program. I begynnelsen har de jo mildt sagt fremstilt meg som en tulling, men så har jeg jobbet meg mer og mer inn. Silje er veldig ensidig fremstilt, men jeg føler ikke det er i samsvar med hetsen som kom. Det har vært organisert hetsing, og det stoppet aldri, sier han til Seher.no.

Men kommentarene som har kommet, bryr han seg ikke om.

- Jeg blir overhodet ikke preget av de negative kommentarene. Jeg bare rister på hodet og tenker: «Stakkars folk».

Farmen-vinneren forteller at selv om det har vært mye hets på nettet, har han blitt mottatt på en helt annen måte ute blant folk.

- Jeg reiser mye frem og tilbake i landet, og hittil har jeg blitt båret frem på en rosa sky, når jeg har vært ute blant folk. Det har vært utelukkende positive tilbakemeldinger, og det samme gjelder for Silje.

Bli fan av Seher.no på Facebook her.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Dette fikk TV-seere til å reagere