Gro og Anja Hammerseng-Edin:

- Det var ubehagelig

Gro og Anja Hammerseng-Edin ser tilbake på den krevende tiden da de først ble et par.

SPESIELL TID: Gro Hammerseng og Anja Edin avbildet sammen i håndballhallen på sensommeren i 2010 - på den tiden media brått omtalte dem som et par. Foto: Gorm Kallestad / NTB
SPESIELL TID: Gro Hammerseng og Anja Edin avbildet sammen i håndballhallen på sensommeren i 2010 - på den tiden media brått omtalte dem som et par. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I år er det hele ti år siden det populære håndballparet Gro (40) og Anja Hammerseng-Edin (37) gjorde forholdet sitt offisielt.

Paret, som stadig får kommentarer i sosiale medier på at de fremdeles ser like nyforelsket ut som da de først ble et par, fikk ikke en lett start på forholdet da de først ble kjærester.

De ble nemlig definert i offentligheten før de hadde rukket å ta den mye omtalte praten om hvor de egentlig sto i forhold til hverandre.

- En annerledes start

Dette har de begge åpenhjertig fortalt om tidligere, og i forbindelse med at de nå feirer ti år sammen, letter paret på sløret om den første tiden som par. Det gjør de som gjester i «God morgen Norge» onsdag.

- En detalj jeg husker veldig godt, var at jeg leste på tv-skjermen at jeg hadde funnet kjærligheten i Anja Edin, og det viste seg jo å være riktig, men det visste jeg ikke da. Det var kjempetidlig i prosessen, og jeg husker også at det var ubehagelig, for vi var jo ikke der i det hele tatt, vi hadde knapt vært på en date sammen, minnes Gro.

Videre forteller den 40 år gamle tidligere håndballstjernen at kona syntes oppmerksomheten var helt grusom til å begynne med.

- JEG TROR JEG TRAFF ET ØMT PUNKT DER: EM 2018 er i gang, men hvem er mest jålete? Reporter: Julie Solberg, Henriette Eilertsen og Martine Johansen, Foto: Henrik Vinje, Julie Solberg og Henriette Eilertsen, Klipp: Frida Andersen Vis mer

- Vi måtte ta noen samtaler som vi ikke var klare for å ta, den kleine om «hva er vi egentlig?». Vi visste jo ikke på det tidspunktet hvor dette bar. Jeg visste at hun var en fantastisk person og en jeg ville bli bedre kjent med, men jeg var ikke klar for å ta den samtalen om å definere oss, forteller Anja om den første tiden med Gro.

SAMMEN GJENNOM OPP- OG NEDTURER: Larvik-spillerne Gro (t.v) og Anja Hammerseng-Edin feirer etter cupfinalen i håndball for kvinner i 2015. Begge la opp som håndballspillere i 2017. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB
SAMMEN GJENNOM OPP- OG NEDTURER: Larvik-spillerne Gro (t.v) og Anja Hammerseng-Edin feirer etter cupfinalen i håndball for kvinner i 2015. Begge la opp som håndballspillere i 2017. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Vis mer

Sistnevnte forteller at hun måtte jobbe mye med seg selv da media skrev om forholdet før de hadde bekreftet noe selv, og at hun sto midt i en fase hvor man skal finne ut om man er forelsket.

- Det ble en litt annerledes måte å starte et forhold på, innrømmer Gro.

- Redd alt skulle ryke

Tidligere har 40-åringen fortalt til VG at de begge var i hvert sitt forhold da de møttes, men at de avsluttet disse. Ifølge håndballstjernen gikk det fort i svingene, og det utenfor deres kontroll.

- (...) Jeg tror ikke jeg hadde fått flyttet ut før noen hadde skrevet at «Gro har funnet kjærligheten med Anja». Mediene ga inntrykk av at vi hadde kommet mye lenger i forholdet vårt enn vi faktisk hadde. Vi hadde ikke engang vært på en ordentlig date. Det var krevende overfor både dem vi hadde vært sammen med og våre familier, fortalte hun til avisen, som skrev at dette er noe Gro ikke liker å snakke om.

Gro Hammerseng intervjues om å bli mamma sammen med Anja Edin for gutten Mio. Vis mer

Videre beskrev 40-åringen det som en fæl tid, med masse blandede følelser av redsel og forelskelse.

- Jeg var lei meg fordi ting ble fremstilt feil i mediene, og jeg var redd for at alt skulle ryke mellom Anja og meg, før det i det hele tatt hadde begynt, sa hun, og fortsatte:

- Jeg tror at alle som har opplevd et brudd, enten de har vært den som har gått eller den som er blitt forlatt, vet at det er noe av det vanskeligste du opplever.

To år etter at forholdet deres ble kjent, kom deres første sønn Mio til verden. Seks år senere ble han storebror da paret fikk sønnen Leo sammen. Begge barna har Gro båret fram.

De to stjernene giftet seg i Stavern for syv år siden.

LES OGSÅ: Kjendisdatteren vekker oppsikt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer