Therese Charlotte «Tcmn» Margrethe Nilsen:

- Det var traumatisk

Den tidligere toppbloggeren åpner seg om den tøffe opplevelsen.

TØFF OPPLEVELSE: Den tidligere toppbloggeren Therese Charlotte hadde ikke den beste opplevelsen under fødselen. Foto: Privat
TØFF OPPLEVELSE: Den tidligere toppbloggeren Therese Charlotte hadde ikke den beste opplevelsen under fødselen. Foto: Privat Vis mer
Publisert

I februar kunne den tidligere toppbloggeren Therese Charlotte Margrethe Nielsen (26), også kjent som «Tcmn», avsløre at hun ventet sitt første barn med samboeren Magnus Tollånes (26).

I august kom den lille jenta til verden.

«Vår lille skatt Tomine Charlotte Tollånes ⁣kom til verden 16. august kl. 20.44 med sine beskjedne 2606 gram og 48 cm»⁣⁣, skrev den nybakte moren til sine 200 000 følgere på Instagram.

I måneden etter har det imidlertid kommet tydelig frem at opplevelsen ikke var en dans på roser for 26-åringen. Nå åpner hun seg om den tøffe fødselen og tiden etter.

Smertefull opplevelse

- Nå er det heldigvis over, og jeg har ikke så lyst til å gjøre det flere ganger, for å si det sånn. Vi får se om det hjelper å få snakket om fødselen.

Det sier den tidligere bloggeren til Se og Hør en knapp måned etter at datteren kom til verden.

ENDELIG HER: Elin og CF møtte hverandre på «Paradise Hotel», og tidligere i år ble de foreldre for tredje gang. Video: Rød Løper Vis mer

Det hele startet med mindre rier her og der hjemme fredag 13. august. Riene fortsatte gjennom både lørdagen og søndagen, og etter mye smerter og to sjekker på sykehuset mandagen ble hun lagt inn på fødestuen.

Da var fødselen brått i gang. Den tidligere bloggeren var i aktiv fødsel i under tre timer, og klokken 20:44 kom lille Tomine til verden.

- Traumatisk

- Jeg var ganske sliten allerede da jeg kom inn på sykehuset, også gikk det så fort etterpå. Det er jo bra at det gikk fort, men samtidig ble det mye verre, mener hun, og fortsetter:

- Jeg fikk epidural rett før klokken åtte, og hun var ute kvart på ni. Jeg tror ikke jeg hadde fått det hvis de hadde sett at det var klart til å presse. Men da hadde jeg allerede fått den, så jeg tror ikke de turte å ta den fra meg. Men det var en helt annen verden, så jeg kan tenke meg at fødselen hadde vært helt annerledes hvis jeg hadde fått den fra starten av.

FØDSEL: Therese var i aktiv fødsel i under tre timer. Det tok likevel nesten tre dager fra riene startet til datteren var ute. Foto: Privat
FØDSEL: Therese var i aktiv fødsel i under tre timer. Det tok likevel nesten tre dager fra riene startet til datteren var ute. Foto: Privat Vis mer

På spørsmål om hun kan forklare hvordan hun opplevde fødselen, svarer hun enkelt:

- Det var traumatisk. Da jeg var i det føltes det som jeg egentlig ikke var i min egen kropp, for det var så sterke smerter.

VELDIG INTENST: Cenigiz Al og kjæresten Maiken ble foreldre til en liten i oktober i fjor. Kort tid senere delte de en YouTube-video der de fortalte fødselshistorien. Vis mer

Følte seg hjelpeløs

26-åringen forteller at det hun aller helst ville, var å rømme rommet og komme seg unna smertene.

- Det er en helt annen smerte enn det man forbinder smerte med. Og man vet jo ikke hva det er som venter deg før du står i det. Det jeg har prøvd å gjøre for å forberede meg var ikke nok, for hvordan skal man forberede seg på noe man ikke har vært borti før?

Hun forklarer videre at hun rett og slett var «helt ute» store deler av fødselen. Det var først da hun fikk epidural, en type smertelindring ofte brukt under fødsler, at hun kom tilbake til seg selv.

- Det var tøft. Og sikkert like tøft for samboeren min å se på uten at han kunne gjøre noe for å hjelpe meg.

ÅPENHJERTIG: Katarina Flatland og Harald Dobloug deler klipp fra fødestua i den nyeste episoden av podkasten «Åpen journal». Video: Rød Løper Vis mer

Komplikasjoner

Da den lille jenta endelig hadde kommet til verden, var ikke det helt uten dramatikk. Den nybakte moren forteller nemlig at det oppsto komplikasjoner under den kjappe fødselen, noe som resulterte i at babyen fikk problemer.

KOMPLIKASJONER: Lille Tomine hadde blant annet pusteproblemer da hun ble født. Foto: Privat
KOMPLIKASJONER: Lille Tomine hadde blant annet pusteproblemer da hun ble født. Foto: Privat Vis mer

- De la henne på brystet mitt og prøvde å få liv i henne. Så gikk det en alarm 4-5 minutter etter at hun hadde kommet ut, og da ble hun tatt med til nyfødtintensiven.

Der lå Tomine i nesten to dager, med både pustestøtte og kontinuerlige sjekker, før de fikk henne tilbake til barselavdelingen.

- Vi måtte gå og besøke henne, siden jeg var innlagt på en annen avdeling, så man følte ikke helt det var sin egen unge. Jeg følte ikke helt at jeg ble ordentlig mamma før jeg fikk henne på min avdeling, forteller hun ærlig.

TO DAGER: Tomine måtte få både pustestøtte og kontinuerlige sjekker i to dager, før hun kunne flyttes tilbake til samme avdeling som Therese. Foto: Privat
TO DAGER: Tomine måtte få både pustestøtte og kontinuerlige sjekker i to dager, før hun kunne flyttes tilbake til samme avdeling som Therese. Foto: Privat Vis mer

- Livet på pause

Selv om babyens vei ut i livet ble noe mer kronglete enn ønskelig, kom altså lille Tomine til verden - 48 centimeter lang og 2606 gram lett.

- Hun hadde ikke trengt å være noe større, det hadde ikke gått, sier Therese lattermildt i dag.

MAMMA: Det har vært en tøff måned for Therese. Nå begynner det heldigvis endelig å gå seg til i den nye tilværelsen. Foto: Privat
MAMMA: Det har vært en tøff måned for Therese. Nå begynner det heldigvis endelig å gå seg til i den nye tilværelsen. Foto: Privat Vis mer

- Hvordan har den siste måneden vært?

- Det har vært litt opp og ned. De første ukene var det mye barseltårer. Da vi kom hjem var det plutselig sånn: «Oi, hjemme alene med en unge». Det er et helt annet liv. Man har liksom sittet i stua og amma og skiftet bleier - døgnet rundt.

Heldigvis begynner ting å gå seg til, men den tidligere bloggeren innrømmer at det har vært en stor omveltning.

FØDSEL: Realitydeltaker Synøve Rex lot filmkameraet bli med inn da hun skulle føde datteren sin. Video: Dplay/ Rød Løper Vis mer

- Man har satt sitt eget liv litt på pause, for nå er alt på hennes premisser, sier hun avslutningsvis, og legger ærlig til:

- Det var ikke helt som jeg hadde sett for meg, at man flyr rundt på kafé, baker brød og rydder og vasker hele tiden. Det er så vidt tid til å ta seg en dusj.

LES OGSÅ: - Trodde på et tidspunkt at jeg skulle revne i to

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer