Dr. Phil McGraw:

- Det var traumatiserende

«Dr. Phil» står midt i stormen av sterke anklager fra nåværende og tidligere ansatte.

ANKLAGES: Det stormer kraftig rundt Phil McGraw og programmet «Dr. Phil» om dagen. Foto: Splash News / NTB Foto: Jim Ruymen/UPI/Shutterstock/NTB
ANKLAGES: Det stormer kraftig rundt Phil McGraw og programmet «Dr. Phil» om dagen. Foto: Splash News / NTB Foto: Jim Ruymen/UPI/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Dr. Phil McGraw (71) er kanskje verdens mest kjente TV-psykolog, og programmet hans, «Dr. Phil», er sendt i flere land verden rundt.

I år er det 20 år siden programmet hadde premiere i USA, og 71-åringen er fremdeles en svært populær mann. Det er imidlertid flere som gjennom årene har kritisert TV-psykologen, med beskyldninger om at han tjener seg søkkrik på å utnytte psykisk syke mennesker.

I 2016 ble det også rettet et søksmål mot McGraw - som seinere ble trukket tilbake - der det ble hevdet at han hadde stengt en gruppe ansatte inne på et rom, for så å kommet med en lang tirade om angivelig lekket informasjon om programmet.

Nå ser det imidlertid ut til at programmet er i trøbbel igjen, etter at nye anklager har nådd overflaten.

Sterke anklager

Buzzfeed News har snakket med tolv nåværende og tidligere ansatte ved «Dr. Phil», som alle hevder at stemningen i programmets kulisser skal ha vært alt annet enn god gjennom årene. Flere av personene er anonyme, fordi de er redde for å få sparken.

Flere tidligere ansatte forteller nemlig at det blant annet var vanlig å motta «kjeft og fornærmelser», blant annet fra produsent Carla Pennington og andre ledere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.