Dr. Phil McGraw:

- Det var traumatiserende

«Dr. Phil» står midt i stormen av sterke anklager fra nåværende og tidligere ansatte.

ANKLAGES: Det stormer kraftig rundt Phil McGraw og programmet «Dr. Phil» om dagen. Foto: Splash News / NTB Foto: Jim Ruymen/UPI/Shutterstock/NTB
ANKLAGES: Det stormer kraftig rundt Phil McGraw og programmet «Dr. Phil» om dagen. Foto: Splash News / NTB Foto: Jim Ruymen/UPI/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Dr. Phil McGraw (71) er kanskje verdens mest kjente TV-psykolog, og programmet hans, «Dr. Phil», er sendt i flere land verden rundt.

I år er det 20 år siden programmet hadde premiere i USA, og 71-åringen er fremdeles en svært populær mann. Det er imidlertid flere som gjennom årene har kritisert TV-psykologen, med beskyldninger om at han tjener seg søkkrik på å utnytte psykisk syke mennesker.

I 2016 ble det også rettet et søksmål mot McGraw - som seinere ble trukket tilbake - der det ble hevdet at han hadde stengt en gruppe ansatte inne på et rom, for så å kommet med en lang tirade om angivelig lekket informasjon om programmet.

Nå ser det imidlertid ut til at programmet er i trøbbel igjen, etter at nye anklager har nådd overflaten.

CATCH ME OUTSIDE: Rapper, modell og internettfenomen Danielle Bregoli slakter Dr. Phil etter å ha blitt sendt på grusom bootcamp i etterkant av hennes famøse opptreden på TV-programmet «Dr. Phil» i 2016. Vis mer

Sterke anklager

Buzzfeed News har snakket med tolv nåværende og tidligere ansatte ved «Dr. Phil», som alle hevder at stemningen i programmets kulisser skal ha vært alt annet enn god gjennom årene. Flere av personene er anonyme, fordi de er redde for å få sparken.

Flere tidligere ansatte forteller nemlig at det blant annet var vanlig å motta «kjeft og fornærmelser», blant annet fra produsent Carla Pennington og andre ledere.

- Hvordan kan han (Phil McGraw red.anm.) ikke vite? sier Tiffany Clark, som jobbet av og på i «Dr. Phil» fra 2019 til 2020.

Ifølge fem personer, en nåværende og fire tidligere ansatte, skal den Emmy-vinnende produsenten ha skreket og ropt skjellsord, deriblant «idioter», «dum» og «tilbakestående», mot dem over små detaljer.

- Det var traumatiserende. Det var den verste timen i mitt liv. Det var roping, smelling av dører og bruk av skjellsord, og det ville ikke blitt akseptert på noen annen arbeidsplass i noen annen virksomhet. Alle var opprørte etterpå og gråt, sier en av de om en hendelse.

Les hva Dr. Phil og hans team, samt Penningtons advokater, svarer lenger ned i saken.

SNAKKER UT: Kidnappingsofferet Michelle Knight foreller om livet i «skrekkens hus». Her er deler av det eksklusive intervjuet, som ble vist på det populære amerikanske talkshowet Dr. Phil. Video: Reuters Vis mer

- Jeg hadde mareritt

Ifølge flere av de ansatte, to nåværende og ti tidligere, skal det ha vært stor forskjellsbehandling i gradene blant kollegaene. Jo lavere du var i grad, jo verre skal behandlingen ha vært.

Spesielt ille skal det ha vært i kontrollrommet - som åtte av de tidligere ansatte beskriver som en «krigssone».

Michelle Tomasy, som har jobbet som teleprompter-operatør for programmet gjennom alle 20 år, innrømmer at det kan være intenst på kontrollrommet. Hun forklarer imidlertid at det er profesjonelt.

- Hvis du klager til HR kan du like gjerne forvente å få sparken. De vil gjøre alt for å holde ting hemmelig, sier en.

LØGN: Dagbladet har intervjuet Tiger King-karakter Doc Antle. Bilder fra Netflix og Scanpix Vis mer

- Jeg hadde mareritt. Selv etter at jeg sluttet måtte jeg gå i terapi på grunn av det, noe som er ganske sykt når du jobber for en psykolog, sier en annen.

Flere av de ansatte forteller også at det skal ha vært innslag av rasisme på arbeidsplassen gjennom årene.

- Tolererer ikke rasistisk oppførsel

Advokater for både McGraw og Pennington nekter for alle anklager om rasisme, upassende samhandling med gjester, mobbing og trakassering - som kommer fram av Buzzfeed News.

- Dr. McGraw benekter kategorisk rasistisk oppførsel og CBS (kanalen red.anm.) tolererer ikke rasistisk oppførsel, sier H. Patrick Morris, McGraws advokat, til Buzzfeed News.

PRINS PÅ FEST: I kjølvannet av overgrepsanklager og spørsmål rundt vennskapet til avdøde Jeffrey Epstein, sier prins Andrew at han ikke skjønner hvordan han har fått stempelet som «partyprins». Foto: Coleman-Rayner / Stella Pictures. Klipp: Emilie Rydning Vis mer

Advokaten legger også til at McGraw støtter og tror på Carla Pennington og hennes produksjonsteam.

En talsperson for TV-psykologen sier også i en uttalelse at McGraw og hans «mangfoldige team på mer enn 200 stolte ansatte, hvorav mange har vært her i to tiår, har oppriktig og respektfullt jobbet med tusenvis av takknemlige gjester».

I uttalelsen står det også at programmets ledere helt siden starten har jobbet for å skape et inkluderende, trygt og åpent miljø for alle gjester og ansatte.

- Absurde og beviselig falske

Penningtons advokat, Bryan J. Freedman, gjør det tydelig overfor Buzzfeed News at anklagene er oppspinn.

- Denne historien er et fiksjonsverk. BuzzFeeds enestående fokus på å lage en potensielt viral historie kom på bekostning av sannhet og fakta. Buzzfeed brukte måneder på å lage en ønsket fortelling og kuratere navngitte kilder for å anonymt støtte deres produserte historie.

SINT PÅ NFL: Den tidligere cheerleaderen Bailey Davis anklager NFL for å være kjønnsdiskriminerende, etter at hun fikk sparken for å ha lagt ut et bilde i undertøy. Video: WVUE-DT via CNN / NTB Scanpix Vis mer

Morris påpeker også at Pennington ikke oppfører seg upassende, og at hun har TV-psykologens fulle støtte.

- Hun er elsket av sine ansatte personlig og respektert profesjonelt. Anklagene mot henne er absurde og beviselig falske. Det er faktisk sjelden at en utøvende produsent er i den stillingen i over 20 år, og hun har vært hos CBS i nesten 35 år, sier han.

LES OGSÅ: - Det er trøbbel i paradis

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer