SUPERSTJERNE: Lance Bass (nr. 2 fra venstre) var blant verdens største ungpikeidoler på 90-tallet. Han holdt imidlertid sin homofile legning skjult for både bandmedlemmer, venner og fansen. Her med resten av bandet i 2013. F.v: JC Chasez, Lance Bass, Justin Timberlake, Joey Fatone og Chris Kirkpatrick. Foto: NTB Scanpix
SUPERSTJERNE: Lance Bass (nr. 2 fra venstre) var blant verdens største ungpikeidoler på 90-tallet. Han holdt imidlertid sin homofile legning skjult for både bandmedlemmer, venner og fansen. Her med resten av bandet i 2013. F.v: JC Chasez, Lance Bass, Justin Timberlake, Joey Fatone og Chris Kirkpatrick. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Lance Bass:

- Det var tortur

Livredd reaksjonene fra fans, musikkbransjen, venner og familie, holdt 'N Sync-stjernen sin homofile legning skjult.

Publisert

Amerikanske Lance Bass (39) hadde knapt fylt 18 år da boybandet han var en del av, 'N Sync, tok verden med storm på slutten av 90-tallet.

Med hitlåter som «I Want Wou Back» og «Tearin' Up My Heart» ble Bass og de fire andre medlemmene, som inkluderte Justin Timberlake (36), verdensstjerner over natta. Som boyband-gutter flest, sørget også suksessen for solide ungpikeidol-stempler.

På denne tida var Bass riktignok ikke klar for å fortelle verden at han er homofil.

- Fikk aldri være meg selv

Først i 2006, fire år etter at bandet først ble oppløst, valgte Bass å stå fram med legningen sin. Det var i et intervju med ukebladet People at den da 28 år gamle artisten åpnet seg om sin godt bevarte hemmelighet - som han inntil da hadde «vært redd» for å snakke om.

Intervjuet ble et positivt vendepunkt for Bass, som siden den gang har snakket om de personlige utfordringene i selvbiografien med det passende navnet «Out of Sync». I dag er han kjent som en aktiv forkjemper for homofiles rettigheter, og er engasjert i flere organisasjoner.

Saken fortsetter under bildet.

SKULTE LEGNINGEN: Bass skjulte legningen under hele karrieren med bandet. Dette bildet er tatt på den røde løperen i forkant av en kinopremiere i Los Angeles i 2004, to år før han sto offentlig frem som homofil. Foto: NTB Scanpix
SKULTE LEGNINGEN: Bass skjulte legningen under hele karrieren med bandet. Dette bildet er tatt på den røde løperen i forkant av en kinopremiere i Los Angeles i 2004, to år før han sto offentlig frem som homofil. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I et nytt intervju med Huffington Post setter Bass, som giftet seg med skuespilleren Michael Turchin i 2014, ord på hvordan han opplevde å skjule legningen sin mens hele verden fulgte ham i 'N Sync.

- På scenen føltes det som om jeg spilte en rolle. Samtidig fikk jeg aldri være meg selv utenfor. Det var tortur, forteller han til avisa.

- En depresjon

Mye har skjedd når det kommer til folks holdninger til homofili i USA på de tjue åra siden 'N Sync først utga sin første plate, både innen lovgivningen og i samfunnet generelt.

Mens Bass forklarer at han spilte sin rolle på scenen, under intervjuer og mens han smilende og med stolthet mottok fansens beundring, overtok imidlertid en helt annen følelse da han forlot hylende fans og kameralinser.

- Det var definitivt en depresjon. Ironisk nok, når man befinner seg i en av verdens største band og har den beste tiden i mitt liv. Men når jeg kom hjem, følte jeg meg forferdelig. Så ja, det var trist, forteller Bass til avisa.

Saken fortsetter under bildet.

IDOLER: Det er slik vi var vant til å se gutta i boybandet 'N Sync da de var på toppen av sin karriere. Foto: NTB Scanpix
IDOLER: Det er slik vi var vant til å se gutta i boybandet 'N Sync da de var på toppen av sin karriere. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Oppvokst i et religiøst hjem i den konservative delstaten Mississippi, turte han ikke å dele sin legning med noen av sine nærmeste. I fravær av et homofilt samhold, som han mener det i større grad finnes i dag, ble hemmeligheten bevart både privat og profesjonelt.

Han var nemlig livredd for at fansen ville rase og at plateselskapene ville straffe bandet for hans legning.

Lynraskt comeback

Den mangeårige løgnen kostet Bass mange av hans venner, men ikke hans tidligere bandmedlemmer.

I intervjuet forteller han at han heller aldri fryktet de andre bandmedlemmenes reaksjon, men at han valgte å holde det skjult for dem da han mente de aldri ville klare å bevare hemmeligheten. Etter at bandet først la opp i 2002, bevarte 'N Sync-medlemmene vennskapet seg imellom.

Det var først i 2007 at bandets oppløsning ble bekreftet, men i 2013 kunne fansen glede seg over et raskt comeback under MTV Video Music Awards, etter hele ni år borte fra scenen.

Til fansens store skuffelse, ble det imidlertid med denne ene opptredenen.

Til tross for stadig nye spekulasjoner, er det nemlig lite som tyder på at bandet noensinne vil gjøre et comeback. Justin Timberlake er den eneste av bandmedlemmene som har fortsatt sin musikkarriere i ettertid. Ifølge magasinet Billboard, har samtlige av de andre medlemmene mer eller mindre trukket seg ut av rampelyset, foruten noen mindre og sporadiske roller i amerikanske tv-produksjoner.

LES OGSÅ: Bekrefter de forholdet her?

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer