Tonje Frøystad Garvik og Lene Sleperud:

- Det var tøft

Paret åpner opp om tiden etter «Farmen».

DELER: Tonje Frøystad Garvik (t.v.) og Lene Sleperud snakker ut om den hektiske tiden etter «Farmen», salg av bolig og hyttebygging. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
DELER: Tonje Frøystad Garvik (t.v.) og Lene Sleperud snakker ut om den hektiske tiden etter «Farmen», salg av bolig og hyttebygging. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For to år siden ble TV-seerne kjent med kjæresteparet Tonje Frøystad Garvik (31) og Lene Sleperud (31) gjennom TV 2s «Farmen».

Førstnevnte kom vinnende ut av programmet, og duoen satte med det samme i gang med å bygge premiehytta på Turufjell i Flå.

VANT: Tonje Frøystad Garvik (t.h.) vant «Farmen» i 2018. Her er hun fotografert sammen med forloveden Lene Sleperud på finalefesten den gang. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
VANT: Tonje Frøystad Garvik (t.h.) vant «Farmen» i 2018. Her er hun fotografert sammen med forloveden Lene Sleperud på finalefesten den gang. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

Deretter gikk det slag i slag for duoen. De solgte hver sin leilighet, før de sammen gikk til anskaffelse av en ny leilighet i Nydalen i Oslo - samtidig som de organiserte hyttebyggingen.

Innimellom dette lagde de også TV-øyeblikk med forlovelse på direktesendt TV under «Gullruten» i fjor.

I september kunne de lysluggede kjærestene endelig vise frem den splitter nye «Farmen»-hytta, og meddelte til Se og Hør at det føltes deilig at hyttedrømmen omsider var realisert.

- Tøft

For Garvik og Sleperud ble tiden etter «Farmen» og perioden med hyttebygging en intens, men spennende tid.

- I starten var det tøft! Man kommer ut av «Farmen» uten vitaminer og mineraler i kroppen og er i sin egen lille boble. Opplevelsen var jo helt rå og virkelig verdt det, men vi måtte lære oss å håndtere medietrykket som var ganske høyt, spesielt i starten, deler Garvik til Se og Hør.

Videre forteller Ulsteinvik-jenta om den overraskende hendelsen som skjedde like etter «Farmen»-oppholdet.

INTENST: Perioden etter «Farmen» var overveldende for Tonje Frøystad Garvik og Lene Sleperud. «Farmen»-deltakelsen er imidlertid noe de aldri ville vært foruten. Her er paret avbildet under en tidligere ELLE-fest. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
INTENST: Perioden etter «Farmen» var overveldende for Tonje Frøystad Garvik og Lene Sleperud. «Farmen»-deltakelsen er imidlertid noe de aldri ville vært foruten. Her er paret avbildet under en tidligere ELLE-fest. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

- Jeg husker vi dro på Shania Twain-konsert. Det var første gang vi var ute sammen etter «Farmen», og jeg tror ikke vi først hadde en forståelse for hvor stort «Farmen» er. Plutselig kom det noen som kastet seg rundt halsen vår grinende og sa de satte pris på det vi hadde gjort knyttet til lesbisk representasjon på TV. Folk ville ta bilder med oss og noen tok skjulte selfies av oss i køen, forteller Garvik.

Når det er sagt er kjæresteparet takknemlig for opplevelsene de har fått.

«FARMEN»: Årets «Farmen» går mot finale, og det er det flere deltakere som kjenner på kroppen. Video: TV 2, Privat Vis mer

- En setter jo selvfølgelig ekstremt stor pris på alle de fine og gode tilbakemeldingene en får. Samtidig tror jeg vi var veldig lite forberedt på hvor stort det kom til å bli. Vi er utrolig takknemlig for opplevelsen, muligheten og ikke minst responsen vi har fått, understreker 31-åringen.

Gikk til psykolog

Da det kokte som verst i kjølvannet av «Farmen»-deltakelsen gikk Sleperud til en psykolog tilknyttet TV 2. På den måten fikk hun prosessert litt av det hun opplevde.

- Det var utrolig digg å ha noen å snakke med som forstår situasjonen en står i, og som hjelper en til å sortere følelsene, og gir verktøy som gjør at hverdagen blir enklere å håndtere, poengterer hun.

Kjæresten følger så opp:

- Jeg tror helt ærlig alle har godt av å dra til psykolog når livet virker litt uhåndterbart og jeg skulle ønske at jeg var like tøff som Lene der, og prioriterte å snakke med en psykolog i den perioden. Jeg tror jeg hadde hatt godt av å gjøre det samme. Samtidig hjalp Lene meg mye gjennom tipsene og tilbakemeldingene hun fikk. Så vi begge kom styrket ut av det.

- Senket stressnivået

Med TV-opptredener, oppussing og salg av to leiligheter, kjøp av ny bolig og oppussing der - i tillegg til hyttebygging, har paret altså hatt nok å henge fingrene i.

Da coronapandemien gjorde sitt inntog kunne de tidligere «Farmen»-deltakerne derimot senke skuldrene.

«FARMEN»: At det er surt å bli slått ut som sistemann før finalen, legger ikke den utslåtte deltakeren skjul på. Video: TV 2 / Privat Vis mer

- Pandemien har tvunget oss ut av stressboblen. Vi måtte komme oss over den perioden hvor vi gjorde mye. Og vi gjør fortsatt ting vi engasjerer oss for, men vi har fått mye mer orden og struktur på livet. Mye av tiden har blitt brukt på hytta og på turer i naturen, sier Garvik.

Garvik legger til at de begge er svært takknemlige for «Farmen», og mener selv de har fått muligheter de aldri ville fått uten.

Det sier Sleperud seg enig i.

- Jeg føler vi virkelig har fått roet ned, redusert stressnivået og kan nyte alt det harde arbeidet vi har lagt ned.

Gikk over budsjett

Til Se og Hør har paret tidligere røpet at hyttebyggingen gikk litt utover budsjettet.

- Vi har ikke peiling på hvordan det egentlig er å bygge en hytte, men vi har heldigvis fått god hjelp fra byggeteamet. De har satt opp hytta, og de har vært en veldig fin støttespiller i det hele, og informert oss om når vi måtte ta de ulike valgene, sa Garvik, og la til at de hadde et budsjett de prøvde å følge etter beste evne.

FRIERI: Farmen-paret tok steget videre da Tonje Frøystad Garvik plutselig fridde til kjæresten Lene Sleperud på direkten. Vis mer

- Tonje har hatt ansvaret for budsjettet, mens jeg har brukt penger, sa Sleperud lattermildt den gang.

Det viste seg imidlertid at budsjettet paret hadde satt opp, på 2,2 millioner kroner, sprakk - og hytteprosjektet endte med å koste hele tre millioner.

- Det ble mye dyrere enn det vi trodde, men når vi satt der og tok ulike valg, var det vanskelig. For eksempel skulle vi velge ut stikkontakter og vi ble vist hvite og svarte stikkontakter som man kunne velge mellom. Da er det ganske vanskelig å velge det enkle og billigste når man ser at de dyrere alternativene er finere, forklarte Sleperud.

- Jeg har prøvd å holde tilbake og være litt sunnmøring, men det har vært umulig. Lene er litt for glad i det eksklusive, fulgte Garvik opp med.

- Har vært et par hindre

Videre fortalte 31-åringene at det hadde vært en interessant prosess, men også overveldende.

- Du skal ta så mange valg på veldig kort tid. Man er jo redd for at man ikke skal få med seg ting eller at noe skal bli feil. Det er ganske tøft når man står i det, sa Sleperud.

BLIR SAMBOERE: «Farmen»-paret Tonje Frøystad Garvik og Lene Sleperud hinter om frieri på den røde løperen. Video: Rød Løper Vis mer

- Det har vært et par hindre. Det har jo kommet ny TEK 17-standard (byggteknisk forskrift, journ.anm.), som gjorde at det ene vinduet på soverommet var større enn det andre. Da fikk vi plutselig ikke plass til en køyeseng ved vinduet. Det er jo noe man ser i plantegningen, men når man ikke har bygd en hytte før er det vanskelig å se etter, forklarte Sleperud.

LES OGSÅ: Røper detaljer fra starten av forholdet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer