Dakota Johnson, Melanie Griffith og Tippi Hedren:

- Det var ting jeg burde ha gjort som jeg ikke gjorde

Løveangrep, bilulykke og seksuell trakassering. Dette er «Fifty Shades»-stjernens berømte familie.

TRE GENERASJONER: Dakota Johnson har ført familiens skuespillerarv videre i familien. Her er hun sammen med sin berømte bestemor Tippi Hedren, moren Melanie Griffith og lillesøster Stella Banderas. Foto: NTB Scanpix.
TRE GENERASJONER: Dakota Johnson har ført familiens skuespillerarv videre i familien. Her er hun sammen med sin berømte bestemor Tippi Hedren, moren Melanie Griffith og lillesøster Stella Banderas. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Den amerikanske skuespilleren Dakota Johnson (28) har vært på «alles» lepper siden hun slo gjennom som Anastasia Steele i filmen «Fifty Shades of Grey» i 2015.

Mens mange har fått med seg hvem 28-åringen er, er det heller ukjent hvilken berømt familie skuespilleren kommer fra.

Dakota Johnson er nemlig datter av skuespillerne Don Johnson (68) og Melanie Griffith (60). Skuespillerparet giftet seg i 1989, men skilte lag bare syv år senere, i 1996. Samme år som paret giftet seg, fikk de datteren Dakota.

Mye later derfor til at «Fifty Shades»-stjernen ble født inn i rollen som skuespiller, men det er ikke bare sine foreldre 28-åringen slekter på.

Hemmelig skandale

Johnson er nemlig barnebarn av den berømte skuespilleren Tippi Hedren (88), hvis egentlige navn er Nathalie Kay Hedren. Hun fikk sitt store gjennombrudd i 1963, i den kjente britiske filmprodusenten Alfred Hitchcocks storfilm «Fuglene».

Filmen ga den nå 88 år gamle stjernen sin aller første Golden Globe, og som følge av suksessen ble hun året etter tildelt hovedrollen i Hitchcocks storfilm «Marnie» (1964).

Forholdet mellom Hitchcock og Hedren skal imidlertid ha vært iskaldt, etter at produsenten skal ha utsatt Hedren for en rekke tilfeller av seksuell trakassering. Ifølge Vanity Fair beskriver 88-åringen produsentens oppførsel som et «mentalt fengsel».

Hans oppførsel skal ha vært så ubehagelig at Hedren nektet å jobbe med Hitchcock, som angivelig skal ha hevdet at han kunne ødelegge karrieren hennes.

STJERNEFAMILIE: Dakota Johnson med sin bestemor Tippi Hedren, mor Melanie Griffith og lillesøster Stella Banderas. Foto: NTB Scanpix
STJERNEFAMILIE: Dakota Johnson med sin bestemor Tippi Hedren, mor Melanie Griffith og lillesøster Stella Banderas. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Da hun senere kapret flere roller, klarte likevel Hedren å avslutte det intense jobbforholdet med produsenten.

Hedren og Hitchcocks anstrengte forhold var lenge en godt bevart hemmelighet, og de sjokkerende beskyldningene så først dagens lys etter produsentens bortgang i 1980. I to biografier om hans innholdsrike liv, «The Dark Side of Genius» og «Spellbound by Beauty», fra henholdsvis 1983 og 2008, fikk man, ifølge New York Times, et innblikk i hemmeligheten mellom de to.

Til tross for den angivelige skandalen, kan 88-åringen se tilbake på en suksessrik karriere.

MOR OG DATTER: Melanie Griffith og Dakota Johnson. Foto: NTB Scanpix
MOR OG DATTER: Melanie Griffith og Dakota Johnson. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Dyrebeskytter

Etter at en filmjobb sendte henne til Afrika tidlig på 70-tallet, har Hedren hatt en enorm interesse for eksotiske dyr.

Det var på denne tiden at hennes interesse, men også frykt for at disse dyrene ble utnyttet og mishandlet, vokste fram. Engasjementet ble starten på Hedrens livslange arbeid med å forbedre dyrenes levevilkår, og bidra med redning og beskyttelse for dyrene.

Et tiår senere etablerte hun Roar Foundation og skuespilleren har mottatt en rekke priser for sin innsats.

Dakota, Mama and me. 3 generations of actress's. Vanity Fair is so sweet to have us💕

Et innlegg delt av MELANIE (@melanie_griffith57)

I 1952 giftet Hedren seg med skuespiller Peter Griffith og i 1957 fikk de datteren Melanie. Knappe tre år etter skilte ekteparet lag.

I likhet med sin mor, har Melanie Griffith kapret flere store roller i Hollywood, og har vært i rampelyset siden hun kom til verden for 60 år siden.

Fornyet ekteskapsløftene

Opp gjennom årene har stjernen overlevd løveangrep, bilulykke og vært åpen om sitt trøblete kjærlighetsliv og kampen mot rusmisbruk.

Ifølge Hello Magazine har hun tidligere uttalt at alle går gjennom vanskelige tider i livet, og at hun ikke er sterkere enn andre.

Griffith var bare fem år gammel da hennes far forlot familien, og i senere tid har hennes eget trøblete kjærlighetsliv skapt en rekke overskrifter. Hun var bare 14 år gammel da hun møtte kjekkasen og den da 22 år gamle skuespilleren, Don Johnson.

De to turtelduene flyttet inn sammen, og giftet seg tre år senere. Ekteskapet skulle derimot ikke vare lenger enn seks måneder, men etter at Griffith dukket opp i tv-serien «Miami Vice», hvor Johnson var svært sentral, vokste følelsene deres for hverandre igjen.

STJERNER: Melanie Griffith og hennes mor Tippi Hedren. Førstnevnte ble så godt som født inn i rampelyset. Foto: NTB Scanpix
STJERNER: Melanie Griffith og hennes mor Tippi Hedren. Førstnevnte ble så godt som født inn i rampelyset. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I 1989 giftet Griffith og Johnson seg på nytt og senere samme år fikk de Dakota. Likevel måtte det unge paret gjennom en rekke prøvelser, blant annet fordi de begge slet med avhengighet.

Syv år senere sto ikke ekteskapet til å redde, og paret skilte lag.

Griffith har tidligere lettet på sløret om sin store kjærlighet til eksmannen.

- Det minuttet jeg traff ham, ble jeg forelsket. Jeg falt for ham med det samme, har hun tidligere uttalt, ifølge E Online.

FORELDRE: Dakota er datter av Melanie Griffith og Don Johnson. Det tidligere ekteparet er gode venner etter bruddet. Foto: NTB Scanpix
FORELDRE: Dakota er datter av Melanie Griffith og Don Johnson. Det tidligere ekteparet er gode venner etter bruddet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Angrepet

Det var imidlertid ikke bare Griffiths problemer på kjærlighetsfronten som skapte overskrifter internasjonalt. I 1980 ble hun nemlig påkjørt og hardt skadd da hun skulle krysse veien på Sunset Boulevard i beruset tilstand.

Året etter måtte skuespilleren nok en gang legges inn på sykehus, da hun ble angrepet av en løve. Dette skjedde på filmsettet under innspillingen av hennes mors film, «Roar».

Det skulle derimot vise seg at stjerna tålte mer enn som så, og ved hardt arbeid fikk hun sin første Golden Globe i 1988 for sin rolle i «Working Girl».

- Dater ikke

Kort tid etter skilsmissen fra Don Johnson, fikk Griffith øynene opp for kjekkasen Antonio Banderas.

På filmsettet til «Two Much» i 1996 falt de to for hverandre, og allerede senere samme år, ble de smidd i hymens lenker. Stella (21), deres felles datter, ble født bare få måneder senere.

Paret var sammen i hele 18 år, før de valgte å gå hver til sitt i 2015.

DINE, MINE OG VÅRE: Antonio Banderas, Stella Banderas, Melanie Griffith og Dakota Johnson i 2004. Foto: NTB Scanpix
DINE, MINE OG VÅRE: Antonio Banderas, Stella Banderas, Melanie Griffith og Dakota Johnson i 2004. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg tror at grunnen til at ekteskapet mitt med Antonio raste var fordi jeg følte meg «fanget». Det er ingen andre å skylde på. Det er bare at jeg personlig sto fast og jeg vil ikke la det skje igjen. Jeg vil nyte livet og gjøre alt jeg har lyst til å gjøre, har hun tidligere uttalt om bruddet, ifølge nettstedet.

Videre fortalte 60-åringen at hun ikke har datet noen mann de siste årene.

- Jeg er sjenert når det gjelder menn nå. Jeg har ikke møtt noen på de to årene Antonio og jeg har vært skilt. Jeg går ikke på date, ingen har bedt meg ut, sa Griffith.

Ekteskapene med Johnson og Banderas er imidlertid ikke de eneste Griffith har lagt bak seg.

Fra 1981 til 1989 var hun nemlig gift med Steven Bauer (61), og sammen fikk de sønnen Alexander Bauer (32).

Allerede i 1988, da hennes eldste barn bare var tre år gammel, ble hun innlagt på avrusing for første gang. Den gang var det for å bli kvitt avhengigheten til alkohol og kokain.

FAMILY FIRST❤️❤️❤️❤️

Et innlegg delt av MELANIE (@melanie_griffith57)

12 år senere søkte «Working Girl»-stjernen hjelp for pillemisbruk. I fjor åpnet trebarnsmoren seg om den vanskelige tiden, i et intervju med bladet Porter.

- Jeg fungerte helt fint som mamma. Jeg var ikke en full-på-gulvet, ut-av-kontroll person, sa hun, ifølge nettstedet E! News.

- Det var ting jeg sannsynligvis burde ha gjort som jeg ikke gjorde, men for det meste var jeg der for barna mine. De hadde på en måte et privilegert «sigøynerliv». Jeg gjorde mitt beste, og kommer til å fortsette å gjøre mitt beste. Men ja, selvfølgelig dreit jeg på draget, fortsatte hun.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 07.01.2016 UHELL: Da skuespiller Dakota Johnson gikk opp på scenen for å ta imot prisen fra komiker og skuespiller Leslie Mann røk festet på baksiden av kjolen hennes. Video: Reuters Vis mer

Plastisk kirurgi

Det er ikke bare kjærlighetslivet og rusproblemene som har fått mye omtale i media. Også utseendet hennes har måtte tåle hard kritikk.

Flere har nemlig spekulert på hva som har skjedd med ansiktet til skuespilleren, og hun har ved flere anledninger sett seg nødt til å snakke om forandringene.

På dette tidspunktet var også stjernen ukjent med hvilke drastiske forandringer ansiktet hennes hadde gjennomgått. Hun la seg under kniven flere ganger for en 20 års tid siden.

- Jeg innså det ikke før folk begynte å si «Hva i all verden har hun gjort». Jeg var helt knust, forklarte hun.

- Jeg dro til en annen lege og han begynte å fikse opp i det som en annen kvinnelig lege hadde satt inn. Forhåpentligvis ser jeg mer normal ut nå, fortsatte hun.

I sosiale medier deler Griffith flittig bilder fra hverdagen med sine drøye 348 000 følgere på Instagram, og mye later til at hun har et nært forhold både til barna sine og moren Tippi.

RYAN-AIR: "It's like a Ryanair flight, when a Ryanair flight lands." - sier Jamie Dornan etter å ha fortalt hvordan han tuller med motstpiller Dakota Johnson for å gjøre sex-scenene mindre kleine. The Graham Norton Show vises på BBC, fredager kl. 23:00 Video: BBC Vis mer

Får ikke se

Likevel har datteren Dakota Johnson tidligere avslørt at verken moren eller bestemoren har sett henne i «Fifty Shades»-filmene.

Det var i et intervju med Ellen DeGeneres at 28-åringen innrømmet at det føltes feil at hennes nærmeste familie skulle se henne «ha sex».

Til tross for at de fleste fikk øynene opp for den sjarmerende skuespilleren i 2015, hadde hun medvirket i en rekke storfilmer flere år i forveien. Blant andre «21 Jump Street» og «Need for Speed».

Siden «Fifty Shades» kom på lerretet, har rollene kommet på løpende bånd for Johnson, og de siste årene har hun medvirket i hele 12 filmer, ifølge IMDb.

Var imot rollen

I et intervju med det australske nettstedet News.com har Dakota Johnson tidligere fortalt at både moren og faren hennes var imot at hun tok rollen som Anastasia i «Fifty Shades of Grey»-filmene.

De to skuespillerveteranene var ifølge nettstedet bekymret for eventuell kritikk mot datteren i forbindelse med den kontroversielle rollen da hun, ifølge foreldrene, er et følsomt menneske.

- Men de hadde ikke noe de skulle ha sagt da jeg valgte å ta rollen. Jeg er ganske sta. Jeg tror de hadde ønsket å se filmene som har ført meg dit jeg er i dag, men fordi det er ganske upassende, har de ikke sett dem, sa Dakota Johnson til nettstedet.

Videre har 28-åringen åpnet opp om at hun fikk umiddelbar suksess etter «Fifty Shades», spesielt med tanke på at mange skuespillere har slitt med stjernestatus og enorm oppmerksomhet.

Likevel tror hun ikke at det ble for mye for henne, selv om hun så godt som over natten ble verdensstjerne.

- Jeg tror at roller kommer til deg når du er klar for dem, eller når du er klar for erfaringen og den reisen, har hun tidligere uttalt.

FILMKJÆRESTER: Dakota Johnson og Jamie Dornan spiller kjærester og senere ektepar i «Fifty Shades»-filmene. Foto: NTB Scanpix
FILMKJÆRESTER: Dakota Johnson og Jamie Dornan spiller kjærester og senere ektepar i «Fifty Shades»-filmene. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Holder tett

Brunetten verner godt om privatlivet sitt, og holder en svært lav profil i sosiale medier. På denne måten har hun også holdt tett om kjærlighetslivet, og slipper sjelden pressen inn på akkurat det temaet.

Det har vært kjent at hun blant annet har vært i et forhold med skuespiller Jordan Masterson (31), og modell og musiker Matthew Hitt.

Nå spekuleres det også om hun har innledet et forhold til Coldplay-vokalist Chris Martin (41), etter at flere bilder av de to har dukket opp. Verken Johnson eller Martin har kommentert de siste ryktene.

Snakker ikke om jobb

Til tross for at både Johnson, hennes mor og bestemor kan se tilbake på karrierer mange bare kan drømme om, har de tre innrømmet at de aldri gir hverandre råd.

- Vi snakker aldri om det, forklarte Tippi Hedren til Vanity Fair.

På spørsmål om de tre kunne tenke seg å jobbe sammen med et filmprosjekt, virket de derimot mer interessert i.

- Vi kunne spilt hele livet til en kvinne, foreslo Griffith til positiv respons fra datteren.

- Det er en interessant idé, sa Dakota Johnson.

LES OGSÅ: Bryter tausheten etter det brutale overfallet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer