MÅ LE: Julie Torp Halbakken må le når hun tenker på alliansen sin. Fra venstre Thomas Hammernes, Halbakken, Morten Arvnes og Christian Otter. Den eneste som ikke har blitt merket er Hammernes, men Otter klarte i mandagens episode å fjerne sin egen me Foto: TVNorge
MÅ LE: Julie Torp Halbakken må le når hun tenker på alliansen sin. Fra venstre Thomas Hammernes, Halbakken, Morten Arvnes og Christian Otter. Den eneste som ikke har blitt merket er Hammernes, men Otter klarte i mandagens episode å fjerne sin egen me Foto: TVNorgeVis mer

- Det var tidenes dårligste allianse

«71 Grader Nord»-deltageren var helt forberedt på å bli merket.

SEHER.NO: I mandagens episode av «71 Grader Nord» klarte Christian Otter (25) å skaffe seg frikort, og dermed fjerne merkingen han hadde fra før. Dermed var det to deltagere som skulle bli merket. Det ble Tom Sandstad (48) og Julie Torp Halbakken (22). For Julie kom det ikke som et sjokk at hun ble merket.

- Jeg ble overhodet ikke overrasket over å bli merket, at det var min tur skjønte jeg etter den første utvelgelsen. Morten og Christian hadde allerede blitt merket, og nå var det min tur, sier hun til Seher.no.

I begynnelsen av «71 Grader Nord» fant Halbakken tonen med Otter, Thomas Hammernes (26) og Morten Arvnes (25). De fire stakk seg ut ved å holde sammen, og ble etter hvert sett på som en slags «firerbande» eller allianse.

Men med fire personer mot de andre åtte, fungerte ikke alliansen spesielt bra, noe de fire raskt skjønte, og én etter én ble merket.

- Vi var vel i tidenes dårligste fungerende allianse, men det var jo egentlig ikke planlagt at det skulle ble sånn. Vi fire fant tonen på Hove og ville være med hverandre på tur. Så det var ikke noe taktisk spill fra vår side. Men vi fant fort ut at det ikke var så smart, forteller 22-åringen lattermildt.

Deltagerne kjempet om frikortet, som Christian vant, i en terrengsykkel-konkurranse. Konkurransemessig var ikke akkurat det Julies førstevalg.

- Jeg var nok den desidert dårligste i frikortkonkurransen. Jeg bor i Oslo og sykler på bysykkel til vanlig. Så terrengsykling i fjellstøvler var ikke veldig enkelt for meg. Så jeg hadde ikke mye sjans der, men det var gøy.

Det som derimot var gledelig for Torp Halbakken, var lagseieren om å vinne en natt på hotell, der en ordentlig seng og en god dusj lot seg friste. Likevel kom seieren med en bismak, fordi Morten var den eneste i «firerbanden» som i dette oppdraget ikke var på de tre andres lag. På forhånd lovte Christian og Morten hverandre at det skulle bli en rettferdig konkurranse, men Julies lag holdt ikke ord, og lurte laget til Morten.

- Det var ufattelig deilig å vinne, men med en liten bismak fordi Morten ble så deppa. Christian, Thomas og jeg var på det ene laget, og Morten på det andre. Christian og Morten tok hverandre i hånda på at de ikke skulle jukse, men vårt lag holdt ikke det vi lovte. Det ble spennende, men også litt sårt på grunn av det, sier hun til Seher.no.

Merkingen til tross, Julie tok det hele med fatning, selv om hun selvsagt gjerne skulle vært foruten.

- Det er aldri noe hyggelig å bli merket. Man vil jo være med så lenge som mulig, og blir man merket får man en frykt for å ryke.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Vi kom absolutt ikke overens