Helene Olafsen og Stian Blipp:

- Det var speed-dating over to måneder

Stian Blipp deler nye detaljer fra tiden han og Helene Olafsen tok over rollen som programledere i «Senkveld».

UKJENTE: Helene Olafsen og Stian Blipp kjente ikke hverandre før de ble kolleger i «Senkveld». Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
UKJENTE: Helene Olafsen og Stian Blipp kjente ikke hverandre før de ble kolleger i «Senkveld». Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag 21. mai var det duket for historiens siste sending av TV 2-programmet «Senkveld». Programmet, som de siste årene har blitt ledet av Helene Olafsen (31) og Stian Blipp (31), ble tatt av luften etter 20 år som TV 2s flaggskip på fredagskveldene.

Olafsen og Blipp overtok stafettpinnen etter «Senkveld»-bautaene Thomas Numme (51) og Harald Rønneberg (47), som var programledere i hele 15 år. Det var derfor store sko å fylle da den ferske duoen inntok rollen som programmets ansikt utad i 2018.

Da Blipp gjester podkasten «Hva skjedde egentlig?», letter han på sløret om tiden han og Olafsen først møtte hverandre.

DØDSANGST: Det er siste episode noensinne av «Senkveld», og Morten Ramm minner tilbake til da han fikk dødsangst på grunn av en «Senkveld»-konkurranse. Video: TV 2. «Senkveld med Helene og Stian» ser du i kveld kl. 22.15 på TV 2, og når du vil på TV 2 Sumo. Vis mer

Kjente ikke hverandre

Mens Thomas Numme og Harald Rønneberg allerede kjente hverandre godt da «Senkveld» for første gang ble sendt i 2003, måtte Blipp og Olafsen utvikle vennskapet foran tv-seerne.

- Thomas og Harald hadde et annet vennskap før de startet. De hadde allerede sin interne humor. Vi må lære hverandre å kjenne foran tv-seerne, men det kan jo kanskje også være en prosess som det er ganske gøy å se på, uttalte Blipp til Se og Hør da han og Olafsen ble presentert som programmets arvtakere.

I podkasten, som ble publisert søndag, forteller Blipp hvordan det gikk for seg da de fikk jobbtilbudet.

- Jeg tror begge tenkte litt sånn: «Oi, er vi et par nå». Ok, da må vi bli kjent, finne kjemien og hvem vi er sammen. Det var veldig merkelig, innrømmer han.

SISTE: Etter tre år på skjermen er det slutt på Senkveld med Stian og Helene. Dette ble også siste Senkveld-sending noen sinne etter nesten 20 år. Vis mer

Speed dating

Blipp forteller videre at veldig mange andre radarpar, som for eksempel komikerduoen Sigrid Bonde Tusvik (41) og Lisa Tønne (43) og «Panelet»-programlederne Vegard Harm (25) og Morten Hegseth (35), gjerne hadde en kjemi og et vennskap før de ble sendt på skjermen.

På den måten begynte han og Olafsen sin relasjon helt i den andre enden.

31-åringen beskriver den tiden som en film eller et TV-program hvor noen får et par uker på å trene seg opp til et OL.

- Var det sånn: «liker du rødvin eller hvitvin?» Gikk dere gjennom alle de spørsmålene?, spør programleder i podkasten Henriette Brunsgaard.

- Ja det var nesten litt sånn! Det var speed-dating over to måneder: «Liker du å stå på snowboard?», «nei jeg hater det». Vi måtte finne ut hvor friksjonen var, svarer komikeren.

DÅRLIG DATE: Linni Meister er gjest hos «Senkveld» og der snakker hun om sin verste datinghistorie. Video: TV 2 Vis mer

Hyller Helene

Blipp hadde allerede bred programledererfaring, og i likhet med Numme og Rønneberg, har han ledet «Idol». Han har også tidligere vært programleder for «Norske Talenter» og «Mitt Dansecrew», i tillegg til at han hadde sitt eget talkshow med navn «Stian Blipp Show».

Olafsen hadde derimot ikke så mye erfaring som programleder. I 2018 ledet hun idrettsgallaen sammen med Atle Pettersen (31), og var dermed ganske fersk da hun kastet seg inn i rollen som programleder i «Senkveld».

- All honnør til Helene som fikk vite at hun skulle være programleder veldig kort tid i forkant, og ble kastet inn i den tørketrommelen det er å være i et kommersielt talkshow. Og har kommet seg levende gjennom det. Det er ganske voldsomt bra gjort, det er en umenneskelig oppgave til tider, sier Blipp i podkasten.

Stian Blipp har i skrivende stund ikke besvart Se og Hørs henvendelser.

HJEM TIL JUL: Stian Blipp blir å se i den andre sesongen av Netflix-serien «Hjem til jul». Dette sier han om kyssescenene. Video: Rød Løper Vis mer

LES OGSÅ: Åpner seg om da hun ble mor

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer