- Det var som om noe eksploderte i munnen min

Norsk-amerikaneren Kelsey Tungseth får seg en ubehagelig overraskelse i «Alt for Norge».

SEOGHØR.NO: Søndag kveld er det klart for en ny episode av reality-serien «Alt for Norge» på TVNorge.

De 11 norsk-amerikanerne har kommet frem til Vågå i Gudbrandsdalen, etter å ha fulgt i norske krigshelters ski- og fotspor i Telemark.

I søndagens episode kan man se de entusiastiske norsk-amerikanerne tre inn i rollen som 1800-tallsbønder, i kledd kostymer som ligner hverdagsklærne forfedrene deres kunne ha brukt.

På gården Valbjør må deltakerne jobbe for losji - og tidsriktig kost. Kroppsarbeidet er krevende, og deltakerne David Engen (60) og Kelsey Tungseth (27) blir begeistret når en av gårdskarene vil tilby dem en delikatesse fra naturen. 

NATURENS KJØKKEN: David Engen (60) og Kelsey Tungseth (27) tester ut hva den norske naturen har å by på. Foto: TVNorge
NATURENS KJØKKEN: David Engen (60) og Kelsey Tungseth (27) tester ut hva den norske naturen har å by på. Foto: TVNorge Vis mer

Når de blir klar over at det «gode» de skal smake på er maurtiss, blir de derimot hakket mer skeptiske.

- Det er ikke noe jeg smaker på hver dag, men jeg skal prøve det, sier David Engen når gårdskaren tilbyr dem å stikke hver sin kvist inn i en maurtue.

Se video av David og Kelsey som smaker på maurtiss øverst i saken!

INGEN DELIKATESSE: Kelsey Tungseth har akkurat spist maurtiss. Foto: TVNorge
INGEN DELIKATESSE: Kelsey Tungseth har akkurat spist maurtiss. Foto: TVNorge Vis mer

Maurene etterlater urin på kvisten, som norsk-amerikanerne kan smake på etter å ha børstet av maurene. Kelsey Tungseth lykkes imidlertid ikke helt med dette, og tygger i seg en hel maur i tillegg til å smake på maurtisset.

- Først kjente jeg ikke forskjell på hva som var og ikke var maurtiss på trepinnen, men da jeg tygget mauren gjorde jeg det! Det var som en liten eksplosjon, en fontene i munnen min, forteller hun lattermildt.

«Alt for Norge» sendes på TVNorge søndag klokken 20.00.

LES OGSÅ: - Det var magisk