<strong>TRONER:</strong> Ekteparet bestående av Ulrik og Julianne Nygård har de siste åra markert seg stort i bloggverden. Nå blir de foreldre for første gang, etter flere år med forsøk og spontanaborter. Hvorvidt hunden Ramp takler familieforøkelsen, er foreløpig uvisst. Her et paret fotografert i sitt tidligere hjem på Vinderen i Oslo. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
TRONER: Ekteparet bestående av Ulrik og Julianne Nygård har de siste åra markert seg stort i bloggverden. Nå blir de foreldre for første gang, etter flere år med forsøk og spontanaborter. Hvorvidt hunden Ramp takler familieforøkelsen, er foreløpig uvisst. Her et paret fotografert i sitt tidligere hjem på Vinderen i Oslo. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Pilotfrue i «Bloggerne»

- Det var som å falle skikkelig i bakken

Pilotfrues kamp for å få barn resulterte i bok.

Publisert

(Se og Hør): - Det er klart at jeg ønsker at han skal få en skjermet oppvekst, gjerne med hage og takterrasse. Nærhet til sjøen er også fint, lyder det fra den blonde, gravide kvinnen i sofaen.

Putene ligger perfekt, gulvet kan en nærmest speile seg i og frokosten står Instagram-klar på bordet. At boligen deles med en røytende hund, er det ingen bevis på. Vinderen-rekkehuset til «Pilotfrue», bloggparet bestående av Julianne (27) og Ulrik Nygård (38), skal selges.

<strong>LANGE FORSØK:</strong> De har hatt gode og dårlige perioder, og sliter fortsatt med å forstå at de faktisk endelig skal få barnet de har ønsket seg såpass lenge. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
LANGE FORSØK: De har hatt gode og dårlige perioder, og sliter fortsatt med å forstå at de faktisk endelig skal få barnet de har ønsket seg såpass lenge. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

De så seg fornøyde med taksten på 10,9 millioner, penger som kommer godt med når de snart overtar en enebolig i Asker til 22 millioner kroner. Det er ti år mellom paret, men etter at de giftet seg i 2016, var begge enige om en ting: De skulle ha barn. Sønnen Severin kommer etter planen til verden i sommer.

Veien dit ble derimot alt annet enn enkel for piloten og den tidligere journalisten.

- TUNGT Å SE PÅ: Et utvalg profiler fra «Bloggerne» avslører noe av det vi får se i den kommende sesongen, som har premiere 2. april på TV 2 Livsstil. Video: Ingrid Cogorno / Reporter: Ruben Pedersen Vis mer

Flere spontanaborter

- Vi var på bryllupsreise, og tenkte vi skulle vente noen dager før vi prøvde å få barn - sånn at hun fikk drukket litt vin. Vi trodde det skulle skje «sånn», sier Ulrik Nygård til Se og Hør, og illustrerer med et knips.

Naturlige forsøk, overvåkning av eggløsning, prøverørsforsøk i Trondheim, sjekking av sperm og utallige graviditetstester resulterte ikke i det paret ønsket seg. Håpet og ønsket etter et barn var stort, men forsøkene var forgjeves.

- Leserne stilte flere og flere spørsmål om hvor det ble av barnet jeg hadde skrevet at jeg ønsket meg. I starten tenkte jeg ikke noe over det, men det ble et indre stressmoment. Hvorfor kunne vi liksom ikke bli gravide?, spør Julianne.

<strong>ÅPENHET:</strong> Julianne Nygård har markert seg som en av landets mest åpne bloggere, og deler stort sett alt med fansen. Om det endrer seg når lille Severin kommer til verden, er hun usikker på. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
ÅPENHET: Julianne Nygård har markert seg som en av landets mest åpne bloggere, og deler stort sett alt med fansen. Om det endrer seg når lille Severin kommer til verden, er hun usikker på. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Bloggleserne fikk hele veien følge med. Hun har lave AMH-verdier, som betyr at hun har få egg i eggstokkene. Et av kjennetegnene ved bloggen er at alt deles med leserne, og gleden var derfor stor i fjor vinter da paret kunne annonsere at de endelig var gravide. Så kom sjokkbeskjeden: De hadde spontanabortert.

De prøvde igjen, og i høst hadde de nok en gang lykken med prøverørsforsøk. Det skulle derimot heller ikke bli familieforøkelse denne gangen.

- Det var vondt å få vite at det ikke hadde gått som vi trodde. Å få høre det … Det var som å falle skikkelig i bakken, vi så det ikke komme i det hele tatt. Men det har vært riktig å dele det med leserne hele tida. Fokuset rundt oss har vært så fint og perfekt, og det er ikke det at vi ville at noe vondt skulle skje, men det var viktig å også dele det, forteller hun.

<strong>ÅPENHET:</strong> Julianne Nygård har markert seg som en av landets mest åpne bloggere, og deler stort sett alt med fansen. Om det endrer seg når lille Severin kommer til verden, er hun usikker på. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
ÅPENHET: Julianne Nygård har markert seg som en av landets mest åpne bloggere, og deler stort sett alt med fansen. Om det endrer seg når lille Severin kommer til verden, er hun usikker på. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Vanskelig å innse

Åpenheten om spontanabortene resulterte i at bloggen og paret bak ble en snakkis. Lesertallene vokste betraktelig, og den har vært en av landets fem mest leste blogger siden.

Flere stilte også spørsmål ved hvorfor paret valgte å være såpass åpne. De forteller selv at det var for å hjelpe andre.

- Vi fikk flere og flere kommentarer fra andre som var i samme situasjon, og det var fint å få bekreftelse på at vi faktisk skrev om noe viktig, sier Julianne.

- Uten støtten fra leserne er jeg ikke sikker på om vi hadde forsøkt videre. Vi var på et mørkt sted, det var vondt at det liksom aldri fungerte, skyter Ulrik inn.

Totalt fire prøverørsforsøk ble gjennomført, men til slutt skulle den naturlige måten fungere på paret. De venter nå sitt første barn, og blir foreldre tidlig i sommer.

- Vi kom akkurat fra jordmor nå, og har hørt på babylydene. Jeg har brukt flere måneder på å skjønne at dette faktisk skjer, det oppleves fortsatt helt uvirkelig. Jeg har liksom ikke tenkt på fødselen engang, sier hun og stryker seg på magen.

At han skal få navnet Severin er allerede allment kjent. Det har paret selv offentliggjort i sosiale medier, og navnet er hentet fra familietreet til Ulrik.

Nå har Julianne bestemt seg for å dele reisen mot babydrømmen med enda flere. 2. april blir hun å se i «Bloggerne» på TV 2 Bliss, og seinere i vår bokdebuterer hun med en dokumentarbok om opplevelsen.

Lagde bloggen etter få måneder

Suksessen til paret har derimot ikke alltid vært like stor. Da Ulrik møtte ti år yngre Julianne på en bar i 2014, jobbet hun som frilansjournalist, trener og på en sminkebutikk. Ei framtid som blogger var ikke det hun hadde sett for seg, ifølge ektemannen.

- Hun synes det hun gjorde var kjedelig, og fikk liksom ikke noe napp på jobbene hun ville ha. Jeg hadde ikke noe forhold til blogg, men jeg synes det var spennende. Venninnene hennes fleipet med å kalle henne Pilotfrue, så det var faktisk jeg som registrerte bloggen hennes, sier han.

DRAMA: Bloggeren Kristine Ullebø bryter sammen når kjæresten hennes bruker mer tid sammen med venninnene hennes enn henne selv. Bloggerne har sesongpremiere på TV 2 Livsstil i kveld. Video: TV 2 Vis mer

Julianne nikker bekreftende og forteller:

- Og jeg synes faktisk det var greit at han gjorde det. Vi hadde bare vært kjærester i noen måneder, men det var gøy. I starten hadde vi 17 lesere om dagen og fikk tilsendt ræl, så jeg ga litt opp. Men det tok seg opp, flirer hun.

Det startet med at Ulrik, som til vanlig jobber som pilot for Norwegian, spanderte ting på henne. Nå har derimot rollene blitt reversert, og den unge bloggeren drar årlig inn over en million kroner.

- Jeg synes det er gøy å være sammen med noen som har en egen karriere. Du vet du har gjort det bra når du tjener millioner, liksom, skryter Ulrik.

Paret kan ikke love at det blir like tette bloggoppdateringer når barnet kommer. De har aldri vært foreldre før, og vet ikke selv hvor mye tid de kommer til å bruke på bloggingen. De har i hvert fall bestemt seg for å skjerme lille Severin fra bloggen.

- Vi har snakket en del om det, og han vil nok bli mer skjermet enn hva vi kanskje har gitt uttrykk for. Vi har jo til og med skrevet om hvordan han ble laget, så leserne forventer seg sikkert horder av bilder. Og vi kommer jo til å vise ham fram, men ikke i så stor grad, mener Julianne.

LES OGSÅ: Slik lurte hun leserne sine trill rundt

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer