I RETTEN: Denne uken starten rettssaken mellom Taylor Swift og den tidligere radioprofilen David Müller. Foto: NTB scanpix
I RETTEN: Denne uken starten rettssaken mellom Taylor Swift og den tidligere radioprofilen David Müller. Foto: NTB scanpix Vis mer

Taylor Swift:

- Det var skremmende og sjokkerende

Nå er rettssaken i gang.

Publisert

Denne uka staret rettssaken mellom popstjernen Taylor Swift (27) og tidligere radioprofil David Müller, hvor Taylor har saksøkt Müller for å ha «stukket hånda under skjørtet hennes og kløpet henne i rumpa».

David derimot har gått til domstolen i Denver for å kreve erstatning for tapt arbeidsfortjeneste etter at han mistet jobben i den Colorado-baserte radiokanalen Kygo Radio etter den påståtte hendelsen.

I dag møtte Taylor opp i retten og vitnet mot David. Hans søksmål ble i utgangspunktet forkastet av en domstol i den amerikanske storbyen i mai, og popstjernen møter i en sivil rettssak, ifølge CNN.

- Det Mr. Müller gjorde var bevisst. Jeg er sur på din klient fordi han stakk hånda si under skjørtet mitt og kløp meg i rumpa. Det var skremmende og sjokkerende, og vi har aldri opplevd noe lignende, svarte Taylor på spørsmål fra Müllers advokat, Gabriel McFarland.

Ment som en spøk

Den tidligere radioprofilen hevder Taylor, etter et backstage-møte i juni 2013, har kastet ut feilaktig informasjon om at han skal ha klådd på sangeren - en påstand som igjen førte til hans avskjed.

I rettssaken beskriver han at hele hendelsen var ment som en spøk mellom dem for et bilde de skulle ta sammen under backstage-møtet. Det benekter Taylor, samtidig som hun innrømmer at hun ikke reagerte på at David fikk sparken etter hendelsen.

Saken fortsetter nedenfor.

Den påståtte hendelsen skal ha skjedd mens Taylor og David stilte opp på et bilde sammen under det nevnte backstage-møtet, like før Taylor skulle holde en konsert i Denver.

- Jeg tillater verken deg eller klienten din å legge skylden på meg, og prøve å få meg til å føle det er min feil, fordi det er det ikke. Jeg blir beskyldt for uheldige hendelser i hans liv som er basert på hans valg - ikke mine, fortsatte hun.

CNN har forklart i forkant av rettssaken at Taylor, som har holdt en usedvanlig lav profil i det siste, er «sikker på at den seksuelle trakasseringen fant sted» og er forberedt på å vitne mot David.

«Skittent spill»

Før rettssaken startet har David hevdet at Taylor og hennes team har bedrevet «skittent spill» i kulissene for å få ham sparket fra sin stilling.

Blant annet påstår radioprofilen at Swift-leiren skal ha kontaktet daglig leder i Kygo Radio, like etter at den påståtte antastingen fant sted, for å presse radiokanalen til gi David fyken.

Dette avviser Taylor, som svarer med å påstå at David har løyet og gjort om på sin versjon av historien flere ganger.

CNN skrev for øvrig at den sparkede radioprofilen skal ha ødelagt elektroniske enheter som inneholdt bevis i saken - noe domstolen i Denver la til grunn da de forkastet søksmålet i mai.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 16.02.2016 STIKK TIL KANYE: Taylor Swift vant pris for albumet «1989» under Grammy Awards i Los Angeles. I takketalen kom hun med et stikk til rapperen Kanye West, som i sin nye sang «Famous» sier at han har æren for at Swift ble kjent. Video: Reuters Vis mer

Mindre synlig

Det er ikke første gang Taylor Swift er involvert i rettslig strid.

I 2015 ble hun eksempelvis saksøkt av klesbutikken Lucky 13 for å ulovlig ha kopiert deres produkter, etter at popstjerna trykket selskapets navn på T-skjorter og liknende.

«Shake It Off»-stjerna har som nevnt vært mindre synlig i offentligheten den siste tida, og skal ha sagt under en konsert i februar at opptredenen «mest sannsynlig er hennes første og siste i 2017».

Flere amerikanske medier har spekulert på hvorfor 27-åringen holder en lav profil, uten at noen foreløpig er blitt noe særlig klokere.

LES OGSÅ: Frykter ny nakenlekkasje

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer