«Kompani Lauritzen»:

- Det var så vondt

En av øvelsene i «Kompani Lauritzen» ble en smertefull affære for Marius Skjelbæk.

SKADET: Marius Skjelbæk får gjennomgå i kveldens episode av «Kompani Lauritzen». Foto: Matti Bernitz / TV 2
SKADET: Marius Skjelbæk får gjennomgå i kveldens episode av «Kompani Lauritzen». Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer
Publisert

OBS! Denne saken kan inneholde spoilere fra kveldens episode!

I «Kompani Lauritzen» er deltakerne godt i gang med militærtreningen for å bli fullverdige medlemmer i Dag Otto Lauritzens (65) kompani.

Før den tid skal de imidlertid testes i en rekke øvelser, og i kveldens episode handler det blant annet om å redde en lagkompis som er blitt tatt til fange av fienden.

I episoden deles deltakerne inn i to lag hvor hvert av lagene skal redde hver sin kidnappede kompaniaspirant.

HJEMME HOS: Tone Damli gir en sniktitt på huset på Blommenholm i Oslo. Video: Rød Løper Vis mer

Hos det ene laget er det TV 2 Sportens Marius Skjelbæk (31) som skal hentes ut fra fangenskap. Da det er en fare for at de møter på fienden og det blir skuddutveksling, har laget hans med seg sikkerhetsutstyr slik at det ikke vil gjøre så vondt å bli beskutt.

Laget velger imidlertid å ikke utstyre 31-åringen med dette.

Uten beskyttelse måtte han prøve å posisjonere seg best mulig for å være mest mulig beskyttet av de andre på laget. Dét skulle imidlertid bli lettere sagt enn gjort. Skjelbæk ble målskive for flere av skuddene fra gisseltakerne.

Under en intens skuddutveksling kan man tydelig høre flere smerterop fra gisselet.

MISFORSTÅELSE: Da Dennis Siva Lie var korporal inne på «Kompani Lauritzen» skjedde det noe som førte til at produksjonen måtte beklage seg. Video: TV 2. Reporter: Celina Morken Vis mer

- Tror de glemte det helt

- Dette er en skambanket spareribs. Den var altså så jævlig vond. Av alle skudd jeg har fått på meg i mitt liv, som riktignok ikke er så mange, er dette det vondeste, innrømmer Skjelbæk i episoden når redningsaksjonen er over.

Overfor Se og Hør forklarer han at han ble kjørt vekk fra leiren med bind for øynene. Da redningen kom ante han ingenting om at de hadde med beskyttelsesutstyr til han.

- I adrenalin-rushet tror jeg de glemte det helt. De tenkte vel at vi skulle komme oss raskest mulig ut, og jeg hadde ikke peiling. De hadde nok ganske dårlig samvittighet etterpå, men det er bare sånt som skjer i kampens hete.

PANIKK: Under en episode av «Kompani Lauritzen», mistet en av deltakerne kontrollen da de måtte dykke under vann. Video: Luna Lea/TV 2 Play. Reporter: Bjørn Ekker. Vis mer

Uten beskyttelse var det derfor bare et tynt lag med klær mellom Skjelbæks hud og hissige paintballskudd fra fienden.

- Å fy faen det var så vondt. Jeg tror ikke jeg har vært borti noe som har vært vondere. Paintballskudd fra nært hold rett i ribbeinet.

SKADESKUTT: Marius Skjelbæk viser frem skaden fra paintballskuddet. Foto: TV 2
SKADESKUTT: Marius Skjelbæk viser frem skaden fra paintballskuddet. Foto: TV 2 Vis mer

Skjelbæk forteller at han ble truffet flere ganger, men at det var skuddet rett i ribbeinet som var det desidert verste.

- Jeg skulle ønske jeg hadde litt mer bacon enn det jeg hadde, for den smerten varte lenge, sier han, før han legger til:

- Jeg har faktisk et blåmerke ennå, men det synes jeg nesten er litt kult, at en bygutt som meg har et arr fra en «skuddutveksling».

«KOMPANI LAURITZEN»: Flere av deltakerne falt om etter en ekstra krevende oppgave i onsdagens episode. Video: TV 2. Klipp: Anna Celine Hanisch. Vis mer

LES OGSÅ: Agnetesh ble dopet ned på byen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer