- Det var så tomt at det ble ekko i salen

Den norske skuespilleren forteller om sin sterkeste sceneopplevelse...

DOBBELTGJENGER: Skuespiller Anders Baasmo Christiansen blir ofte «gjenkjent» på gata som blant andre «Radioresepsjonen på TV»s Steinar Sagen eller «Tomme Tønner»-skuespiller Jeppe Beck Laursen.  Foto: Stella Pictures
DOBBELTGJENGER: Skuespiller Anders Baasmo Christiansen blir ofte «gjenkjent» på gata som blant andre «Radioresepsjonen på TV»s Steinar Sagen eller «Tomme Tønner»-skuespiller Jeppe Beck Laursen. Foto: Stella Pictures Vis mer
SEHER.NO: Karrieren til Anders Baasmo Christiansen (34), som for øyeblikket er aktuell med NRK-serien «Koselig med peis», har virkelig skutt fart de siste årene.
Han har spilt i en rekke filmer og flere TV-serier, høstet de gjeveste film-, tv- og teaterprisene en skuespiller kan drømme om, og nylig turnert med Riksteatrets forestilling «Lang dags ferd mot natt».

Sistnevnte har vært en reise fra den ene fullstappede teatersalen til den neste, sannsynligvis fordi storhetene Bjørn Sundquist (62) og Liv Ullmann (72) også spilte i stykket. Likevel er det ikke denne suksessturneen som er Baasmo Christiansens sterkeste sceneerfaring.

Den kom nemlig allerede i 2004 - også på en turné med Riksteatret. I et intervju med Dagbladet Søndag innrømmer den sympatiske skuespilleren at han lenge var litt flau over skuespillertittelen. For han hadde jo ikke en «ordentlig jobb», og han syntes flere skuespillere var altfor falske og selvgode. Men i 2004 forandret altså dette seg, da Baasmo Christiansen skulle spille hovedrollen sin i Riksteater-forestillingen «Den 25. timen» i Norges minste by.

- Det var solgt fire billetter til forestillingen og jeg tenkte «ah, nå blir det avlyst, endelig en frikveld». Men så økte billettsalget til 20 og vi skulle spille likevel, forteller han til Dagbladet Søndag.
 
- Da jeg gikk på scenen, var det så tomt at det ble ekko i salen. Men jeg bestemte meg for å gi full gass uansett.

Og da den to timer lange forestillingen var over fikk han lønn for strevet. Baasmo Christiansen og resten av ensemblet fikk en lett applaus fra fire av publikummerne. De resterende 16 hadde derimot en reaksjon som virkelig rørte ved skuespilleren. De satt nemlig og strigråt!

- Da skjønte jeg at dette var noe de vil huske livet ut, og for første gang fikk jeg en følelse av stolthet, at det jeg gjør er viktig for andre. Det ble en av de mest betydningsfulle yrkesmessige opplevelsene jeg har hatt, forteller han.


Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Førte disse hælene til MGP-tapet?