I INDIA: I første sesong av "Gudene Vet" dro Monica til India. Der ble hun forsøkt dratt ned i den hellige elven Ganges, hvor blant annet døde mennesker kremeres... Foto: TV 2
I INDIA: I første sesong av "Gudene Vet" dro Monica til India. Der ble hun forsøkt dratt ned i den hellige elven Ganges, hvor blant annet døde mennesker kremeres... Foto: TV 2Vis mer

- Det var så skummelt

Monica Øines ble forsøkt dratt ned i Ganges-elven i India.

SEHER.NO: Se videointervju nederst i sak!

TV 2-programleder Monica Øines (38) er for tiden igang med sin tredje sesong av livssynsprogrammet "Gudene Vet".

Og gjennom sesongene har 38-åringen opplevd mange sterke, rystende og rørende øyeblikk.

Noe av det hun husker aller best skjedde imidlertid i første sesong av programmet, da hun var i India i forbindelse med en episode som skulle omhandle døden.

- Ville dra meg ut i vannet
I India er hovedreligionene hinduisme og buddisme, der de fleste tror på reinkarnasjon. Og under et besøk ved den hellige elven Ganges, fikk Øien sitt første ordentlige møte med indiske dødstradisjoner.

Programlederen ble nemlig forsøkt dratt ned i det hellige vannet, der folk vasker seg, går på do og kremerer de døde.

- Da jeg var ved Ganges var det en fyr som ville dra meg med ut i vannet, i Ganges-elven. For der bader de jo sammen med dem som kremeres og har et rituale der de drikker vannet, bader og sjamponerer håret. De er tilstede i det hellige vannet der, sier hun til Seher.no.

Øien innrømmer imidlertid at hun synes hele hendelsen var litt skummel.

- Fyren prøvde å få meg med ut i vannet og det synes jeg var så skummelt. Jeg følte nesten at jeg skulle opp i et sånt likbad, og lukten var påfallende. Da husker jeg at jeg tenkte "hvorfor er vi så redde for å dø og det døde mennesket?". Men det er klart at det å miste sine pårørende i India er en helt annen opplevelse, for der vet man at man skal møte de igjen, sier hun.

Ikke fordømmende
Første episode i sesong tre av "Gudene Vet", som ble sendt forrige søndag, handlet om forfengelighet. Og i den anledning var Øien blant annet i New York, hvor hun oppsøkte en plastisk kirurg som mente hun hadde fryktelig mye rynker.

Men selv om hun ikke føler at hun trenger plastisk kirurgi selv, skjønner Monica at andre kvinner ønsker å gjøre slike inngrep.

- Jeg er ikke fordømmende i det hele tatt. Jeg forstår kvinner som har lyst til å ta noen operasjoner etter at de har fått flere barn, eller har lyst til å rette på utseende. Men jeg har ikke kommet dit at jeg trenger å vurdere det enda, tror jeg. Jeg synes alle må velge sine veier, så lenge man klarer å ha balanse mellom det indre og det ytre. Er det bare det ytre som er i fokus, så blir det trist å leve, sier hun.

- Jeg spiser det meste
Neste episode i programmet skal handle om mat og folks forskjellige matvaner. Et tema Monica selv er veldig opptatt av.

- Mat betyr kjempemye for meg. For det første så elsker jeg å spise, og elsker man å spise mye så må man trene, for ellers kan man bli tykk ikke sant. Så jeg spiser egentlig det meste og ganske sunt og variert tror jeg og prøver å tenke at ved hvert eneste måltid så skal vi samles, for det er viktig for meg og mine, forteller hun.

Programlederen er likevel opptatt av å ikke legge for stort fokus på maten man spiser.

- Jeg tenker også at man ikke kan bli helt gal, jeg spiser det meste, men det å ha et bevisst forhold til hva man spiser og det sosiale er viktig.

"Gudene Vet" sendes på TV 2 søndager kl. 18.00!

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Har aldri følt meg så stygg

Se videointervju nedenfor:


[obj:media:7502]