Christina Perri:

- Det var så mye sinne og smerte

Artisten åpner seg om diagnose.

VIL HJELPE: Christina Perri åpner seg om diagnose etter at hun mistet to barn. Nå vil hun hjelpe andre. Foto: Skjermdump fra Instagram
VIL HJELPE: Christina Perri åpner seg om diagnose etter at hun mistet to barn. Nå vil hun hjelpe andre. Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I slutten av november 2020 delte sangeren Christina Perri (35) den hjerteskjærende nyheten om at datteren Rosie, som hun ventet med ektemannen Paul Costabile, kom til verden dødfødt.

Etter at ekteparet opplevde alles foreldres verste mareritt, ønsker hun nå å sette fokus på et svært viktig tema som kan hjelpe andre kvinner som har opplevd å miste et barn.

DØDFØDT: Christina Perri gledet seg stort til å bli mor for andre gang. Slik ble det ikke. Video: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

- Mye sinne og smerte

Det har vært noen tøffe år for «Jar of Hearts»-sangeren, og hun legger ikke skjul på at det har vært en vanskelig helbredningsprosess etter at hun mistet datteren. Senere samme året led hun av nok et tap og spontanaborterte i uke elleve av svangerskapet.

- Det var så mye sinne og smerte og tristhet. Og det var dager jeg ikke en gang kunne se en fremtidig versjon av meg, deler hun åpenhjertig.

I et nytt intervju med People åpner 35-åringen seg ytterligere om tapet av barna, og hvordan de hjerteskjærende opplevelsene har ført til at hun ønsker å øke bevisstheten rundt blodproppsykdommer, som hun selv innrømmer at hun lider av.

DYP SORG: Chrissy Teigen og John Legend ventet sitt tredje barn sammen, men i ett innlegg på instagram melder Teigen selv at de har mistet barnet. Vis mer

Flere måneder etter Rosies død, oppdaget nemlig Perri at hun har en behandlingsbar blodproppsykdom som kan ha vært årsaken til at hun mistet begge barna.

Etter mer enn ett år med intens terapi, vil hun nå hjelpe andre kvinner og spre informasjon om at en blodprøve kan oppdage slike lidelser.

- Jeg bryr meg ikke om hvor lang tid det tar, jeg vil aldri slutte. Jeg vil gjøre tragedien min til noe vakkert, forteller hun til People.

Det er foreløpig ikke kjent hvilken type blodproppsykdom Perri har. Utifra forklaringen kan det tyde på at hun har antifosfolipid syndrom. Les mer om det nedenfor!

Daglige injeksjoner

Etter at hun fant ut om blodproppsykdommen, bestemte 35-åringen seg for å oppsøke råd hos gynekolog Mary Kerr.

Overfor People forteller Kerr at spontanaborter som skyldes blodsykdommer gjerne kan unngås ved bruk av blodfortynnende medisiner.

Nå mottar Perri daglige injeksjoner av blodfortynnende for å forhindre koagulering, som er prosessen hvor blod endrer seg fra flytende tilstand til gelè.

ABORT: Kristin Gjelsvik hadde egentlig ikke tenkt til å få barn. Derfor ombestemte hun seg. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Viafree, Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Det hun midlertid stilller seg kritisk til er at blodprøven ikke tilbys til alle gravide kvinner, og mener det er nødt til å skje en endring.

- Jeg kan ikke være sint på legene fordi de fulgte protokollen. Men ACOG ( medlemsorganisasjonen for fødselsleger- og gynekologer, journ anm.) har makten til å tilby den testen som en del av en fosterdiagnostikkentil hver kvinne i hennes første trimester. Dette handler ikke om fortiden for meg. Det handler om å redde babyer, understreker hun.

LES OGSÅ: - Stor sjanse for spontanabort

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer