Ari Behns dødsfall:

- Det var så mye mer for deg her

Flere av landets norske kjendiser fortsetter å dele sine kondolanser og minneord om Ari Behn, blant dem artist Lene Marlin.

GIKK BORT: Onsdag 25. desember kom nyheten om at Ari Behn (47) er død. Slik var hans liv. Video: Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I går kom nyheten om at forfatter og kunstner Ari Behn har gått bort, 47 år gammel. Dødsfallet ser ut til å prege samtlige av Norges befolkning, da flere har strømmet til utenfor Slottet for å tenne lys for den avdøde kunstneren.

Torsdag formiddag åpnet også Lommedalen kirke i Bærum dørene sine for dem som ønsket å ha et sted å gå til.

Trenger du hjelp?

Akutt selvmordsfare: 113

Legevakt: 116117 Kirkens SOS Telefon: 22 40 00 40 // Nettsted: https://www.kirkens-sos.no/

Mental helse Telefon: 116 123 // Nettsted: https://www.sidetmedord.no/

Mer informasjon om krisetelefoner og nettsteder finnes på Nasjonalt senter for selvmordsforskning og -forebygging sine informasjonssider: http://nssfinfo.no/

Siden dødsfallet ble kjent i går kveld har både den svenske, danske og norske kongefamilien uttalt seg, men også flere kjente personligheter både i og utenfor Behns vennekrets har delt gode ord og minner om ham i sosiale medier.

Torsdag formiddag uttrykte også Behns familie sin takknemlighet for den overveldende støtten og alle kondolansene de har mottatt det siste døgnet.

- Det varmer å se at Ari har betydd så mye for så mange, sier de gjennom Behns manager Geir Håkonsund.

LYSHAV: Hundrevis av lys er tent på Slottsplassen til minne om Ari Behn, som tok livet sitt første juledag. Reportere: Silje Vemøy og Thea Hope Vis mer

- Uerstattelige deg

I løpet av natta og morgentimene har kondolansene og reaksjonene fortsatt å strømme til på sosiale medier, og en av dem som har valgt å si noen velvalgte ord om Behn, er artist Lene Marlin (39).

Hun var en venn av Behn, og har skrevet et rørende minneord om ham i et innlegg på Facebook, torsdag.

- Mørket skulle ikke ta deg også. Det skulle ikke gripe så hardt fast i deg at du ikke lenger orket kjempe. Det var så mye mer for deg her. Du skrev en gang til meg «Å, dette livet. Så vakkert og så skjørt.» Som deg, vakre venn. Vakre Ari. Som uerstattelige deg. Glad i deg. Alltid.

Fotografkunstner Charlotte Spetalen (46) deler også et innlegg på Instagram torsdag i anledning dødsfallet.

- Du strødde roser på vår vei, du ga og ga og krevde ei. Nå står vi fattige og bar og ser hvor stor du blant oss var. Hvil i fred Ari og takk for denne turen på Bygdøy som er mitt siste minne hvor vi snakker om nye prosjekter, kunsten og kjærligheten, er noe av det Spetalen skriver.

Til Dagbladet beskriver Spetalen Ari Behn som en «gentleman og en som alltid ville alle vel».

- En kunstner, visjonær og et fantastisk menneske som vi alle burde ha lyttet mer til. Jeg vil savne Ari, fortsetter Spetalen.

- Ta vare på hverandre

Statsminister Erna Solberg (58) deler torsdag kveld et innlegg på Facebook hvor hun påpeker viktigheten av å ta vare på hverandre.

Etter at Ari Behns familie gjennom Geir Håkonsund, gikk ut med at Behn hadde tatt sitt eget liv, har det blitt et stort fokus på mental helse.

- Tre barn har mistet sin pappa. Mange har mistet en venn. Jeg vil få uttrykke min dypeste medfølelse med Ari Behns familie og etterlatte i anledning hans tragiske bortgang. Mine tanker går til alle som var glad i ham, skriver Solberg og legger ved Mental Helses hjelpetelefon.

- Ikke sitt alene. Ta vare på hverandre, avslutter hun Facebook-innlegget med.

«Senkveld»-programleder Stian Blipp (29) minnes sitt første møte med Behn, da han selv var relativt fersk i bransjen.

- Jeg var 23 år og hadde med meg en kamerat på jobb hvor Ari også skulle opptre. Kompisen min hadde møtt Ari for ti år siden og vegret seg for å ymte frempå med «Husker du meg?». Det trengte han ikke. Med en gang Ari så kompisen min, så sa han «Det er jo deg, jo!» og kunne fortelle han akkurat hvor og når de møttes, skriver han på Instagram.

Lilli Bendriss (73) beskriver Behn som en «sann gentleman og med en varme og dybde man sjelden ser».

- Ari, vi trengte deg her, men jeg vet at du er ønsket velkommen til den verdenen du skal la farger, toner og ord flomme fra ditt store hjerte, skriver tv-personligheten på Instagram.

Minnes første møte

Tidligere «Senkveld»-programleder Harald Rønneberg (46) deler også et innlegg på Instagram i anledning Behns bortgang.

- Ubegripelig trist. Det var en glede å kjenne deg, Ari. Våre tanker går til barna og resten av familien, skriver Rønneberg.

Stian Thorbjørnsen (37), bedre kjent under artistnavnet «Staysman» benytter anledningen til å skrive om sitt første møte med Behn på sin Instagram - med et bilde av de to sammen fra flere år siden.

I innlegget forteller Thorbjørnsen at han møtte Ari Behn for første gang på et utested i Fredrikstad og at sistnevnte satt sammen med Harald Zwart.

Behn skal ha oppdaget den ene tatoveringen til Thorbjørnsen som illustrerte en on/off bryter som han syntes var morsom. Deretter skal Behn ha spurt artisten om hva som skjedde hvis han trykket på «on».

- Han syns det var veldig artig at jeg kunne fortelle at da startet han propellen jeg har tatovert på ryggen, også ba han meg sette meg ned på bordet hans. Han spanderte masse pils på meg og vi hadde en meget trivelig kveld sammen. Jeg glemte aldri denne kvelden. At en som Ari tok seg tiden til en slask som meg, skriver Thorbjørnsen og legger til:

- At han var genuint interessert i livet til en han aldri tidligere hadde møtt sto jo i sterk kontrast til meningene mange hadde om Ari den gangen, og jeg lærte meg at man aldri skal dømme noen før man virkelig har blitt kjent med dem.

DØD: Caroline Vagle, kongehusekspert i Se og Hør, hyller Ari Behn, som tok sitt eget liv første juledag. Vis mer

- Du var en fest

TV-profil Haddy Njie (40) og musikeren Lene Nystrøm (46) har også delt sine respektive innlegg i anledning dødsfallet til Behn i sosiale medier.

- Takk til Ari Behns familie som så åpent deler en sorg som altfor ofte gjemmes bort. Og som må kjennes umulig å bære. Jeg håper dere kjenner vår kjærlighet, skriver Njie på Instagram.

- Jeg vil savne deg. De få gangene vi møttes, satte du farger på min verden, som satte vakre spor i meg. Takk, Ari, skriver Nystrøm i sitt innlegg på Instagram.

Også «Den 12. mann»-skuespilleren Thomas Gullestad (39) tok til Instagram for å dele gode ord om Behn.

- Kjære, fine mann. Full av kjærlighet, omtanke og mot. Du var en fest. Vi har ingen fler å miste, skriver Gullestad og samtidig legger ved Mental Helses hjelpetelefon 116 123.

- Mørket skulle ikke ta deg også

EAT-grunnleggeren Gunhild Stordalen (40) ønsket også å si noen ord om Ari Behn og beskrev ham som «intellektuell, begavet, opprører, utfordrer, raus, gledesspreder og medmenneske» i sitt innlegg på Instagram.

Hotellkongen Petter Stordalen har også delt et innlegg om Behn på Instagrams historiefunksjon.

- Utrolig triste nyheter om Ari Behn. Han banet vei for annerledeshet og gjorde rammene for livet og hvordan det kunne leves litt større for oss alle. Hvil i fred, skriver Stordalen.

GODE ORD: Erlend Elias er en av mange som har uttrykt sin sorg over dødsfallet til Ari Behn. Foto: Skjermdump fra Instagram
GODE ORD: Erlend Elias er en av mange som har uttrykt sin sorg over dødsfallet til Ari Behn. Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer
KONDOLANSE: Petter Stordalen kom også med noen gode ord om Ari Behn. Foto: Skjermdump fra Instagram.
KONDOLANSE: Petter Stordalen kom også med noen gode ord om Ari Behn. Foto: Skjermdump fra Instagram. Vis mer

TV-profil Erlend Elias deler også et innlegg på Instagrams historiefunksjon om Ari Behn.

- Hvil i fred, Ari Behn. Mine dypeste medfølelser går til dine tre nydelige døtre, din familie og dine nære venner. Du blir aldri glemt. Var så heldig å møte deg før du ble giftet inn i kongehuset, du var en så spennende mann, skriver Elias og legger til:

- Og i årene som kom møttes vi her og der, samtalen vi hadde på Gullruten for noen år siden, blir med meg i hjertet for alltid! Du var en fargerik person, noe jeg også blir ofte omtalt som, og det var en ære å få være litt påfugl med deg.

LES OGSÅ: - De utfylte hverandre

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer