Mia Gundersen:

- Det var så grusomt

Mia Gundersen fikk sceneangst etter at hennes personlig forestilling floppet. Men nå som angsten er parkert, er hun klar for å komme tilbake på scenen for fullt.

SCENEKLAR: Mia Gundersen har lagt sceneangsten bak seg og er igjen klar for å stå foran publikum. Foto: Tore Skaar / Se og Hør
SCENEKLAR: Mia Gundersen har lagt sceneangsten bak seg og er igjen klar for å stå foran publikum. Foto: Tore Skaar / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg fikk sceneangst, og ville ikke å gå inn i det angstfylte. Mye av gleden med arbeidet mitt ble drept, eller lå i dvale. Jeg trengte tid.

Mariann Gundersen Leliënhof (60), bedre kjent som Mia Gundersen, nikker under en gedigen kappe på nonnedrakten sin. Til høsten blir artist- og TV-profilen å se som den gudfryktige abbedissen når musikalen «Sister act» settes opp for første gang i Norge, på Chateau Neuf i Oslo.

Ville ikke på scenen

Første ordentlige øvelse er ferdig, og Gundersen gleder seg stort til rollen i stykket basert på den legendariske 90-talls filmen med Whoopi Goldberg. Men 60-åringen røper at det ikke alltid har vært lystbetont å skulle vende tilbake til scenen.

Sist gang hun spilte i Oslo var i den selvbiografiske forestillingen «All of Mia» for 14 år siden. Hun fikk da ramsalte kritikker og ble tatt av plakaten. Erfaringene gjorde at sangeren rett og slett ble redd for å stå foran publikum. De få gangene hun sa ja til å gjøre show, angret hun.

- Jeg svettet og svettet, og ville nesten ikke inn på scenen. Det var så grusomt, og jeg tenkte: Hva er det jeg holder på med? Hvorfor har jeg valgt dette yrket?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer