Jada Pinkett Smith:

- Det var på tide å gi slipp

Jada Pinkett Smith viser frem forandring.

50 ÅR: I høst fyller Jada Pinkett Smith 50 år, men hun har allerede nå begynt å forberede seg på sitt neste tiår. Her avbildet med ektemannen Will Smith. Foto: Chris Pizzello/Invision/AP/NTB
50 ÅR: I høst fyller Jada Pinkett Smith 50 år, men hun har allerede nå begynt å forberede seg på sitt neste tiår. Her avbildet med ektemannen Will Smith. Foto: Chris Pizzello/Invision/AP/NTB Vis mer
Publisert

Den amerikanske skuespilleren Jada Pinkett Smith (49) har bemerket seg på en rekke områder opp gjennom årene, både som skuespiller, sanger og talkshowvert. Spesielt talkshowet hennes «Red Table Talk» har bidratt til overskrifter verden over.

Gjennom ærlige og transparente samtaler med kjente mennesker, har hun servert avsløringer, skandaler, tårer og latter på løpende bånd.

Hun har også blottet sitt eget privatliv i programmet, da hun tidligere har snakket om sidesprang i ekteskapet med Will Smith (52) og åpnet seg om eget hårtap.

Sistnevnte skjedde i 2018, etter at Jada i dusjen oppdaget at hun mistet en større mengde hår. Dette endte i at hun begynte å klippe håret kort, og gikk med hodeplagg som skjulte hårtapet.

Nå har 49-åringen bestemt seg for å omfavne det hele.

«VAGINADAMPING» I «Red Table Talk» prøver Jada Pinkett Smith, Willow og Adrienne «vaginadamping». Video: Facebook Vis mer

Gjør som datteren

Mandag delte datteren hennes Willow Smith (20) et bilde av seg selv og moren på Instagram - et bilde som har fått stor oppmerksomhet.

Der ser man nemlig mor og datter uten hår.

Jada har selv delt det samme bildet på sin Instagram-profil. Under bildet skriver hun at det var datteren som skal ha overbevist henne om å barbere vekk håret.

«Det var på tide å gi slipp, men … 50-årene mine er i ferd med å bli guddommelig kule med denne frisyren», skriver hun videre.

Jada fyller 50 år i høst, og i motsetning til datteren, er dette første gang hun offentlig viser seg helt uten hår. Willow har nemlig barbert av håret sitt ved flere anledninger tidligere.

STERKT: Will Smith og Janet Hubert var kolleger i «Fresh Prince of Bel Air» helt til de ikke var det, og så snakket de ikke sammen på 27 år. Nå møtes de endelig igjen. Video: Red Table Talk / Facebook Watch Vis mer

«Girls Trip»-stjernen hylles i kommentarfeltet for at hun nå våger å gå egne veier. Flere gir også uttrykk for at de nå ønsker å gjøre det samme.

«Fantastisk vakker. Jeg har tenkt på å gjøre dette i så mange år. Kanskje jeg bare skal gjøre det også!» har en kommentert.

«Jeg har alltid villet gjøre dette. Du må føle deg så fri», skriver en annen.

Skalv av frykt

Da Jada først gikk ut med hårtapet, var det tydelig at det ikke var et behagelig tema å snakke om.

- Folk har spurt meg om hvorfor jeg går med turban. Vel, jeg har ikke snakket om det. Det er ikke enkelt å prate om, men jeg skal gjøre det, sa hun på talkshowet sitt, ifølge Today.

Hun fortalte videre at hun nærmest friket ut da hun først oppdaget håret falle.

- Det var utrolig skremmende da det først skjedde. Jeg var i dusjen en dag og sto plutselig med en håndfull av mitt eget hår i hendene. Jeg tenkte bare: «Å herregud, er jeg på vei til å bli skallet?» sa hun, ifølge New York Daily News.

TAR ALT: Den kreftsyke influenseren bestemte seg for å fjerne alt håret. - Jeg trodde det skulle være vanskelig, skrev hun på Instagram. Video: Instagram / @elin.kjos Vis mer

Hun forklarte videre at hun praktisk talt skalv av frykt da hun oppdaget det. Skammen som fulgte gjorde at hun bestemte seg for å klippe seg kort - og begynte å skjule håret med ulike hodeplagg.

Det var på tidspunktet ukjent hva hårtapet skyldtes. Etter en rekke tester og ingen svar, hadde hun derfor bare spekulasjoner å gå etter. Flere, inkludert Jadas egen mor, skal ha ment det skyldtes stress.

LES OGSÅ: Mener stjernekokken ødela bryllupet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer