- Det var noen som klikket fullstendig

Lene Alexandra så sider av enkelte under kjedisversjonen av «71 grader nord» hun aldri trodde hun skulle få se.

KLARE FOR KAMP: Asgeir Borgemoen, Abid Raja, Vendela Kirsebom, Pål Anders Ullevålseter, Tor Endresen, Mina Hadjian, Maria Solheim, Mette Solli, Linda Medalen og Lene Alexandra Øien og programleder Tom Stiansen er alle klare for sesongpremiere av «71 g Foto: Bjørn Ekker/Seher.no
KLARE FOR KAMP: Asgeir Borgemoen, Abid Raja, Vendela Kirsebom, Pål Anders Ullevålseter, Tor Endresen, Mina Hadjian, Maria Solheim, Mette Solli, Linda Medalen og Lene Alexandra Øien og programleder Tom Stiansen er alle klare for sesongpremiere av «71 g Foto: Bjørn Ekker/Seher.no Vis mer
SEHER.NO: Neste uke er det sesongpremiere på kjendisversjonen av TVNorge-programmet «71 grader nord», der blant andre Lene Alexandra Øien, Mina Hadjian, Vendela Kirsebom og Tor Endresen er med på den strabasiøse ferden nordover.

Hvordan det hele ender, gjenstår å se. Men at det til tider ble dramatisk, det legger i hvert fall ikke Lene Alexandra skjul på. På sine egne nettsider skriver den tidligere «Skal vi danse»-vinneren at enkelte rundt henne var meget skreptisk til deltagelsen hennes i det knallharde programmet.

Det førte også til at hun brukte litt tid før hun endelig svarte ja til å være med på ferden.

«Psykologen min frarådet meg faktisk å være med. Siden man blir utsatt for mye press. I slike situasjoner viser folk seg fra sider de ikke visste de hadde. Det var noen som klikket fullstendig på turen», skriver Lene Alexandra på nettsidene.

Til Seher.no bekrefter «71 grader nord»-deltageren at psykologen hennes var redd for helsen hennes.

- Han var redd det ville bli for hardt for meg og at jeg ville klikke mentalt. Han visste jo litt hva som bodde i meg siden jeg har vunnet «Skal vi danse», men jeg var ganske sliten da jeg snakket med han også. Han var redd jeg ville framstå negativt i programmet. Men det er jo typisk meg å få enda mer lyst når en psykolog sier noe sånt, sier hun.

Hun utdyper:

- Da ble jeg jo altfor nysgjerrig på om jeg faktisk ville tåle dette og klarte ikke la være å teste ut meg selv hva jeg var god for. Jeg fikk en følelse av at han så på meg som en stakkarslig liten jente akkurat da. Godt mulig jeg var det også, men det motiverte meg til å si ja.
 
- Du sier at enkelte deltagere klikket fullstendig...

- Ja, min psykolog hadde rett. Jeg så sider av enkelte jeg aldri hadde trodd jeg skulle få se. Men når man blir presset så mye som man blir i «71 grader nord» er det naturlig å si og gjøre ting man ikke normalt sett ville ha gjort i det virkelige liv. Man er jo inne i en realityboble.

Men: Hvis du tror at du får se sminket og stylet Øien på vei mot Nordkapp må du nok tenke om igjen. Det kommer nemlig ikke til å skje, ifølge henne selv. I hvert fall ikke i stor grad.

«Dere får se meg på det minst jålete dere noen gang har sett meg. Jeg forsøkte å sminke meg, men det var bare å gi opp. Haha, sminken bare rant av. Jeg hadde egentlig ikke planer om å sminke meg noe særlig, men siden flere av de andre jentene gjorde det tenkte jeg 'Hvorfor ikke'? Det ble hudkrem med litt farge og mascara», skriver Lene Alexandra på sine nettsider.

29-åringen mener hun fikk «avfjollifisert» seg på turen.

«Men når jeg kom hjem fikk jeg destod større behov for å fjolle meg og være feminin. Jeg er ikke flau over det. Jeg er stolt av å være en feminin kvinne», skriver hun.

Pressesjef i TVNorge, Ingerid Medhus, er ikke spesielt lysten på å kommentere Lene Alexandras utsagn og vil bare uttale seg i generelle vendinger.

- «71 grader nord», det være seg original- eller kjendisutgaven, er en tøff utfordring både fysisk og psykisk for deltagerne. Og da kan det oppstå gnisninger mellom deltagere, sier Medhus, som ikke legger skjul på at det også i vårens versjon av programmet vil bli dramatisk.

- Det blir dramatikk i «71 grader nord», ja. Det blir det, erkjenner hun til Seher.no.

Lene Alexandra Øien følte hun taklet det meste greit, men mener at spesielt én ting var spesielt utfordrende.

- Jeg synes det var slitsomt å henge så tett med folk jeg ikke kjenner i ukesvis. Jeg er en person som trenger mye tid for meg selv. Jeg var klar over dette før jeg dro, men ble enda mer klar over det under innspilling. Så du kan si jeg ble enda bedre kjent med meg selv. Konkurransene og ellers det fysiske var barnemat i forhold, sier hun åpenhjertig til Seher.no.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Jeg var en usikker, bortskjemt drittunge