AVSLØRER SINE SOLVANER: Katarina Flatland, Petter Pilgaard og Sandra Lyng Haugen snakker om sin solfaktor.
AVSLØRER SINE SOLVANER: Katarina Flatland, Petter Pilgaard og Sandra Lyng Haugen snakker om sin solfaktor. Vis mer

- Det var meg det luktet av

Petter Pilgaard ble skadet for livet. Her er kjendisenes solfaktor!

SEHER.NO: Seher.no tok ringerunden til en rekke kjendiser for å finne ut hva slags solfaktor de bruker når sola steiker. Her er deres svar.

Dag Otto Lauritzen, Tour de France-kommentator:
- Jeg har aldri vært særlig flink til å bruke solkrem dessverre, så jeg pleier egentlig ikke å bruke det i det hele tatt, hvis ikke kona har kjøpt inn da.  Jeg bruker ikke solfaktor under Tour de France heller jeg. Jeg føler jeg har god hud. Det er sikkert forferdelig dumt, og jeg får jo mye kjeft av kona for det.

Linni Meister, modell:
- Alt fra 10 til 50. Men jeg bruker vel vanligvis 20, mens Dennis bruker litt sterkere.

Katarina Flatland, programleder:
- Jeg bruker 15. Jeg begynner høyt og så kan jeg heller gå ned. Ellers blir man jo brent, og det er ikke noe særlig. Spør Jeanne D`Arc om det.

Sturla Berg Johansen, programleder:
- I fjor begynte jeg på 30 og da gikk det galt, så jeg må begynne på 10 nå. Jeg ble aldri brun.

Sandra Lyng Haugen sanger:
- Jeg er ikke så flink til å huske å smøre meg, men jeg bruker nok faktor 15. Jeg bruker ofte å bli brent i ansiktet, så jeg må hjemme meg i skyggen eller ta på meg en hatt.
 
Alex Rosén, komiker:
- Hmmm…solfaktor, vel, jeg er faktisk ikke helt sikker på hvilken faktor jeg bruker. Tror jeg bruker det som er lettest tilgjengelig der og da.

Arne Scheie, sportskommentator:
- Jeg bruker helst så høy solfaktor som mulig. Jeg har rett og slett ikke det behovet for å være så veldig brun lenger. Så noe høyt, det foretrekker jeg.

Asbjørn Slettemark, programleder:
- Jeg bruker faktisk solfaktor åtte. Det er akkurat passe for meg. Da blir jeg ikke brent, men får samtidig litt farge. Jeg er jo ikke noen sånn tan-man egentlig, jeg har liksom ikke det Paradise Hotel-genet i meg.

Andrine Flemmen, tidligere alpinist:
- Jeg har alle slags solkremer i skapet mitt, jeg har alt fra A til Å av solkrem. Om sommeren er jeg mye på sommerski på breer og sånt, og da bruker jeg alt fra sunblock til veldig høy faktor. Det er veldig sterk sol der, og så hater jeg å bli solbrent. Det er det verste jeg vet og utrolig ubehagelig. Derfor har jeg alltid med meg en solkrem i veska. Jeg elsker sol, men hater å bli brent.

Lisbeth Meisler, fra Charterfeber:
- Jeg liker ikke faktor. Hvis sommeren kommer bruker jeg solfaktor 2. Det er en spesiell lotion som gir to ganger raskere brunfarge, og den har jeg brukt i 15 år. Før var den gul og fet, men nå har den blitt hvit. Jeg likte den bedre før, for jeg liker det som er fett. Men da den var gul satte den flekker på badehåndkledet. Jeg blir aldri solbrent for jeg begynner med solarium hver vår. Da har jeg et godt og fint underlag før sommeren kommer, så jeg slipper å få vondt over hele kroppen.

Terje Sporsem, komiker:

- På hodet bør jeg har 30. Ellers er det 15 frem til jeg får en viss farge. Jeg varierer. Er det dumt?

Lisa Tønne, komiker:
- Jeg bruker 30 i ansiktet, for jeg har en hudkrem jeg bruker hver morgen som er 30. Og så bruker jeg 50 over brystet. Jeg bruker sønnen min sin solfaktor, for der er det så tynn hud og man får ofte pigmentflekker. Da blir man sånn mormor på brystet hver gang, og jeg vil ikke bli mormor på brystet.

Petter Pilgaard, realitydeltaker:
- Jeg har jo det man kan kalle «lys, nordisk hud», men nå har det seg tross alt sånn at rødt blir discobrunt om kvelden. For noen år siden skadet jeg øverste del av brystet etter en dag på Aker Brygge, så på brystet må jeg bruke faktor 50 for ikke å bli lilla. Det var et såkalt dagsfyll - jeg trodde det var naboen som hadde fått stekt bacon, men det var meg det luktet av. Egentlig er jeg gjennomsiktig dersom jeg ikke soler meg, så jeg må jobbe rolig med tan'en. Ellers på kroppen pleier jeg å starte med 30, gå ned til 15, 10, 6 og til slutt ingenting.

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.