OVERRASKET: - Det kom veldig overraskende. Vi hadde en plan som skulle ta oss en del lenger, og jeg stolte kanskje litt vel mye på at alle skulle følge den. Men det var det tydeligvis ikke alle som gjorde, sier Katinka L. Sundnes. Foto: TVNorge
OVERRASKET: - Det kom veldig overraskende. Vi hadde en plan som skulle ta oss en del lenger, og jeg stolte kanskje litt vel mye på at alle skulle følge den. Men det var det tydeligvis ikke alle som gjorde, sier Katinka L. Sundnes. Foto: TVNorgeVis mer

- Det var litt råttent

"71 grader nord"-deltageren trodde alt var under kontroll. Det var det ikke.

SEHER.NO: Forrige uke skrev Seher.no at kvinnene igjen har overtaket etter Inge Dulins "71 grader nord"-exit. Nå er situasjonen igjen snudd på hodet.

For mens det de to siste ukene har forsvunnet to gutter ut av programmet, var det denne gangen Katinka L. Sundnes (28) som måtte bite i det sure eplet. Nokså sjokkerende for hovedpersonen selv, for å si det slik.

- Overraskende
- Jeg tror ikke jeg har noe å frykte før dagens utvelgelse. Vi er mange nok som jeg stoler på, vi har bestemt oss for hvem vi skal stemme ut - og det er ikke meg, sa Katinka før mandagens utvelgelse.

I ettertid er hun derimot ikke like kjepphøy.

- Det kom veldig overraskende. Vi hadde en plan som skulle ta oss en del lenger, og jeg stolte kanskje litt vel mye på at alle skulle følge den. Men det var det tydeligvis ikke alle som gjorde, sier hun til Seher.no.

Hvem er din "71 grader nord"-favoritt? Ta avstemmingen til høyre!

Episoden 28-åringen sikter til er selveste utstemmings-delen av mandagens episode, der hun selv, Mali, Wenche, Marius og Benedicte hadde bestemte seg for at i dag skulle Per Kristen Gisleberg ut av konkurransen. Den planen gikk altså langt fra som planlagt. Årsak: Benedicte Unhjem Johansen, som riktignok ga Per Kristen ett poeng - men nøyde seg med å gi Katinka usle tre.

- Vi følte at Per Kristen var litt for flink, og ville ha ham ut. Til nå hadde han fått flere frikort, men denne gangen hadde vi sjansen. Derfor følte vi at vi måtte få han ut, han er livsfarlig i en eventuell finale, forteller Katinka.

- Små marginer
Men planen gikk altså ikke helt etter planen.

- Planen var at vi skulle stemme Per Kristen lavt, mens vi samtidig skulle stemme hverandre høyt. Det samme skulle vi da Inge gikk ut, og det var jo tydelig at det var dette som reddet Benedicte da. Hun sa én ting, og gjorde noe annet. Det var litt råttent, mener Katinka, som føler seg ført bak lyset av "71 grader nord-kollegaen".

- Det føles irriterende å bli løyet til på den måten.

Men 28-åringen depper ikke spesielt mye av den grunn.

- Det var snakk om små marginer hele tiden. Der og da var det kjempetrist å ryke ut, det var bittert - men jeg var tross alt utrolig glad for at jeg kom såpass langt. Og da jeg kom hjem var det to uker med strålende sol, og det var jo utrolig deilig å nyte fritida på Aker Brygge da, medgir hun.

- Ingen allianse
Benedicte Unhjem Johansen føler ikke at hun har brutt noen form for allianse.

- Jeg hadde ingen veldig sterk allianse med noen, og var usikker på hvem jeg kunne stole på. Jeg satte Per Kristen nederst, som jeg var enige med de andre jentene om å gjøre, men bestemte meg samtidig for å ikke sette de andre for høyt for å redde meg selv, sier hun til Seher.no. 

Og:

- Jeg brukte den nederste skalaen, hadde jeg ikke gjort det var jeg redd jeg selv ville røket ut ettersom jeg hadde ligget i faresonen lenge. Jeg gjorde det jeg følte var best for meg på lang sikt og måtte ta noen strategiske valg. Men det gjorde ikke meg noe at Katinka røk ut, for å si det sånn.

- Ble du overrasket da det ble klart at Katinka måtte gå?

- Nei, egentlig ikke. For jeg visste jo at gutta ville stemme henne ut.

Heier på Marius
Etter at hun selv forsvant ut av programmet, fikk Katinka Sundnes seg umiddelbart en favoritt som hun inderlig håper skal gå til topps i konkurransen. Mannen hun snakker om er fra Bærum, og heter Marius Christoffer Hartmann Dietrichson.

- Min favoritt er Marius, det er han jeg håper skal gå helt til topps. På annenplass følger Mali, forteller den blide jenta.

- Hvorfor Marius?

- Den tanken hadde jeg fra starten av. Han er en utrolig bra fyr, han er sterk, veltrent og moden - tross sin unge alder (21) snakker han like godt med Per Kristen (53) som han gjør med Mali (21), sier Katinka L. Sundnes til Seher.no.

Har du et tips om "71 grader nord"-deltagerne eller andre kjendistips? Tips oss her!

LES OGSÅ: Kollapset under TV-innspilling