«Farmen»-Nils:

- Det var litt for nært

Den tidligere «Farmen»-deltakeren priser seg lykkelig over at han fortsatt ser som normalt.

BRUTALT: Slik så øyet til Nils Kvalvik ut etter at boret ble fjernet. Foto: Privat
BRUTALT: Slik så øyet til Nils Kvalvik ut etter at boret ble fjernet. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Finnmarkingen Nils Kvalvik (41) er en kjent skikkelse «Farmen»-sammenheng. I 2020 tok han én for laget og reiste hjem fra gården etter at en gruppe deltakere ble fersket i å forlate området der innspillingen foregikk.

Ulovlighetene førte til en skikkelig oppvask i produksjonen - spesielt fordi coronaviruset hadde slått til for fullt, og fordi nærkontakt med andre mennesker dermed var strengt forbudt.

Året etter var Kvalvik igjen å se på TV, denne gangen i sidekonkurransen «Torpet». Der brøt han reglene igjen, og ble kastet hodestups ut av produksjonen for andre gang på ett år.

FORBANNA: Nils Kvalvik måtte forlate «Farmen» etter den mye omtalte fyllefesten i 2020. På «Torpet» ett år måtte han igjen pakke sakene sine etter regelbrudd. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Kunne blitt blind

Men om 41-åringen er innblandet i drama på TV, har han vært gjennom et langt mer alvorlig drama på privaten.

I september røpet Kvalvik overfor Se og Hør at han hadde hatt et arbeidsuhell hjemme, et uhell som kunne ført til at han ble blind på sitt høyre øye.

Eks-«Farmen»-deltakeren skulle bore et hull i en tilhenger for å montere ei lykt. Han rakk nesten ikke engang å tenke før boret knakk og føyk som et prosjektil rett inn i det ene øyet.

Der satt det bom fast.

- Jeg måtte sette meg i bilen å kjøre til legekontoret med et bor stikkende ut av øyet. Jeg gikk bort til skranken og sa at jeg hadde fått noe i øyet, men hun som satt der tittet ikke opp engang. Hun spurte bare hva fødselsnummeret mitt var. Da hun så opp, skjønte hun med en gang at jeg trengte øyeblikkelig hjelp, forklarte han den gang.

- Vanvittig flaks

Nå har det gått snart to måneder siden det fatale skjedde. Og til Se og Hør forteller Kvalvik at alt heldigvis omsider er ved det normale igjen.

- Det gikk en stund før jeg fikk synet tilbake, cirka 14 dager tok det før jeg så helt klart igjen. Men det er klart, det der var skikkelig skummelt. Det ble noen harde runder med medisiner, sier han.

MÅLLØSE: Daniel Godø leste opp brevet fra produksjonen under «Torpet» i fjor. Der sto det at Nils Kvalvik måtte forlate innspillingen etter å ha brutt reglementet for andre år på rad. Foto: Alex Iversen / TV 2
MÅLLØSE: Daniel Godø leste opp brevet fra produksjonen under «Torpet» i fjor. Der sto det at Nils Kvalvik måtte forlate innspillingen etter å ha brutt reglementet for andre år på rad. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Han fortsetter:

- Om du blir litt kvalm av det bildet, så er du ikke alene. Det er så mange som har sagt at jeg har hatt så vanvittig flaks. Og jeg hadde jo det. Men jeg har lært, og skal ta vare på øynene mine framover.

- Kunne gått skikkelig galt

Nå lever han som normalt, og han priser seg lykkelig for at han ikke har varige mén etter hendelsen.

- Ja, det kunne gått skikkelig galt, og jeg er glad for at jeg ikke trenger søke jobb som sjørøver ... Det var litt for nært det der, men det har i det minste ført til at jeg har blitt mye flinkere til å bruke vernebriller hjemme også, ikke bare i jobbsammenheng.

Da Se og Hør snakket med ham etter at uhellet hadde inntruffet, satt han i bilen sammen med en kamerat - på vei til sjekk hos en lege i Alta.

MELKESPANN: Farmen-programleder Niklas Baarli svarer på dramaet rundt reglene i melkespann-konkurransen Vis mer

- Hva sa legen?

- Han sa at jeg hadde flaks, at det var snakk om en millimeter før boret hadde truffet pupillen. Da hadde det ikke gått like bra, bedyrer Nils Kvalvik overfor Se og Hør.

LES OGSÅ: Beklager etter TV-blemme

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer