Sylvi Listhaug:

- Det var langt fra kjærlighet ved første blikk

Avslører hvordan hun og ektemannen møttes for første gang. 

FØRSTE BLIKK: Sylvi Listhaug forteller til VG at det ikke var kjærlighet ved første blikk for hun og ektemannen da de møttes i 2002. Foto: NTB scanpix 
FØRSTE BLIKK: Sylvi Listhaug forteller til VG at det ikke var kjærlighet ved første blikk for hun og ektemannen da de møttes i 2002. Foto: NTB scanpix  Vis mer

(Seoghør.no): FrP-politiker og innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (39) ble i slutten av mars forelder for tredje gang sammen med ektemannen Espen Espeset (42).

Nå åpner begge to seg om hvordan de møttes for aller første gang i VG Fredag, for hele 15 år siden.

Det nåværende ekteparet møttes nemlig under FrPs elitekurs i 2002, hvor begge to satset på politikken.

- Det var langt fra kjærlighet ved første blikk. Vi var så og si konkurrenter, forteller Sylvi til avisen.

FORELDRE: Nå er Sylvi og Espen trebarnsforeldre, men i 2002 møttes de først som konkurrenter før de ble venner, så kjærester i 2006. Foto: NTB scanpix 
FORELDRE: Nå er Sylvi og Espen trebarnsforeldre, men i 2002 møttes de først som konkurrenter før de ble venner, så kjærester i 2006. Foto: NTB scanpix  Vis mer

Vennskap ble til kjærlighet

Duoen ble ettersom årene gikk gode venner, og da Sylvi skilte seg fra sin daværende ektemann i 2005 gikk det raskt over til noe mer enn vennskap mellom Sylvi og Espen.

- Det skjedde veldig naturlig. Begge var ekstremt opptatt av politikk på den tiden. Det var hele livet frem til vi fikk barn. Da ble de det viktigste, forteller Sylvi.

Ektemannen Espen synes fortsatt kona er like flott som den gang, og han har bare godord å komme med om henne.

- Sylvi er intelligent, omsorgsfull og veldig opptatt av at alle rundt henne skal ha det bra. Jeg er veldig glad i henne, sier han til VG.

Delte bilde av sin nyfødte sønn

Mandag 3. april delte Sylvi Listhaug det første bilde av sønnen. Den nyfødte gutten ble avbildet i armene til pappa Espen Espeset.

Hun avslørte også at den vesle gutten hadde fått navnet Steffen.

- Det er stor stas for både store og små i familien, skrev Listhaug i en sms til Dagbladet, og la til at det går fint med den ferske familien på fem.

Saken fortsetter nedenfor.

Da statsråden var høygravid, gjestet hun NRK-programet «Lindmo». Der fortalte hun at det ikke blir en spesielt lang mammaperm på henne.

- Jeg skal ta en litt kort permisjon, så jeg må nyte hvert sekund av tida sammen med babyen, mannen min og de to andre barna mine på seks og åtte år, sa hun i studio i starten av mars.

Sylvi la til på «Lindmo» at når valgkampen før høstens stortingsvalg tiltar, er det ektemannen som stepper inn og tar ut permisjon i stedet.

På FrPs landsmøte i starten av mai, hadde Sylvi for øvrig med seg sønnen i barnevogn.

Saken fortsetter under bildet.

TOK MED SEG BABYEN: Sylvi Listhaug stilte med barnevogn på Fremskrittspartiets landsmøte på Gardermoen i starten av mai.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
TOK MED SEG BABYEN: Sylvi Listhaug stilte med barnevogn på Fremskrittspartiets landsmøte på Gardermoen i starten av mai. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer

Overveldende respons

Det var lørdag 1. april at Frp-politikeren delte nyheten om at vesle Steffen hadde meldt sin ankomst.

- I går kveld kom endelig den lille gutten vi har ventet og gledet oss til så lenge! Han har det veldig bra, og det har også både Espen og jeg. Nå blir det godt å tilbringe noen måneder sammen med bare babyen og familien, skrev Listhaug på Facebook.

Gratulasjoner til paret rant inn i kommentarfeltet, og 39-åringen takket følgerne sine for all responsen.

- Tusen takk til alle sammen! Helt utrolig mange gratulasjoner med én gang - Blir målløs! Vi koser oss på sykehuset, skrev hun.

Dramatisk fødsel

I et større intervju med VG i april åpnet Frp-statsråden opp om hvordan fødselen forløp, og avslørte at den var langt mer dramatisk enn de to foregående.

- Jeg ble bekymret for om dette skulle gå galt og at han ikke skulle overleve, sa Frp-statsråden til avisen.

Da paret ankom Ullevål sykehus, bestemte legene seg for at fødselen skulle igangsettes. Så oppsto det komplikasjoner.

- Plutselig falt hjerterytmen på babyen. Legene der forsøkte å ordne opp i det ved å snu og vende på meg og babyen, men klarte ikke å gjøre noe som løste det.

Saken fortsetter under bildet.

BLE LAGT I NARKOSE: Sylvi Listhaug åpner opp om den dramatiske fødselen som fant sted tidligere denne måneden. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
BLE LAGT I NARKOSE: Sylvi Listhaug åpner opp om den dramatiske fødselen som fant sted tidligere denne måneden. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Det ble deretter bestemt at Listhaug måtte gjennom hastekeisersnitt, og hun ble lagt i narkose. Da tok det bare minutter før barnet var ute, og Listhaug forklarte at hun var svært takknemlig overfor legene på sykehuset.

Det var i september i fjor at Listhaug annonserte at hun ventet sitt tredje barn, overfor Se og Hør.

- Vi gleder oss veldig. Barna er blitt så store, så jeg gleder meg veldig til å få en baby i huset igjen, fortalte Listhaug om familieforøkelsen den gang.

LES OGSÅ: - Vil redde ekteskapet med barn