Marthe Kveli Valeberg:

- Det var krisevondt

Etter en ulykke i 2020 har Marthe Kveli Valeberg slitt med store smerter.

SMERTER: Marthe Kveli Valeberg har levd med mye smerter de to siste åra. Foto: Privat
SMERTER: Marthe Kveli Valeberg har levd med mye smerter de to siste åra. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For snart to år siden fikk House of MagMaLou-gründeren Marthe Kveli Valeberg (42) påvist både komplekst regionalt smertesyndrom (CRPS) og allodyni, nervesykdommer som gir ekstreme smerter.

Det fikk hun etter en februarkveld i 2020, da hun inviterte gode venner og naboer på middag. Tidligere på kvelden hadde det blitt knust et glass som hun skuffet til siden på bordet, noe hun ikke tenkte noe mer over etter det.

Da de spilte brettspill litt senere endte det hele med en ulykke.

- Stetten fra det knuste glasset sto igjen på bordet, og midt i forklaringen av et kort, klarte jeg å veive hånden og stemple håndleddet inn i stetten, sa hun til Se og Hør den gang.

Valeberg fikk et dypt kutt på håndleddet, rett ved hovedpulsåren, som var på seks millimeter. På legevakta fant de fort ut at en av hovednervene var kuttet av, og den som var rammet, sørger for bevegelighet til blant annet tommel, pekefinger og langfinger.

Til tross for at hun har slitt mye med smerter i ettertid, har hun nå et siste håp om å få tilbake en bedre livskvalitet. Onsdag fikk nemlig 43-åringen operert inn en ryggmargsstimulator.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.