Guro Fostervold Tvedten:

- Det var krise

Guro Fostervold Tvedten forteller åpenhjertig om hvordan hun møtte ektemannen.

KJÆRESTER: Guro Fostervold Tvedten og Håvard Tvedten er et av Norges mest profilerte par. Her fra Elle-festen i 2018. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
KJÆRESTER: Guro Fostervold Tvedten og Håvard Tvedten er et av Norges mest profilerte par. Her fra Elle-festen i 2018. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Guro Fostervold Tvedten (47) og Håvard Tvedten (43) er blant landets mest kjente kjendispar, der begge kan se tilbake (og fremover) på fantastiske karrierer. Han som håndballspiller, hun som sportsjournalist - begge to som realitydeltakere.

Både Guro og Håvard har nemlig deltatt i «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis». Håvard har også deltatt i «Mesternes mester», hvor han endte på en meget respektabel andreplass, kun slått av Aksel Lund Svindal (38).

Nylig gjestet 47-åringen Iselin Guttormsens podkast «G-Punktet», der hun åpnet opp om forholdet til håndballstjernen.

Møttes på jobb

Guro og Håvard er lykkelig gift og har to barn sammen. Men la oss skru tiden omtrent 15 år tilbake i tid, helt til starten på deres relasjon. Hvordan var det egentlig det hele begynte?

RØRT: Oda Djupvik ble rørt da hun så kjæresten på Bislett. VIdeo: Bratland/Løkås. Vis mer

- Vi var på et håndball-VM begge to, jeg som journalist og han som håndballspiller, og så slo det gnister ganske så fort, forteller Guro i podkasten.

Da Guro reiste ned til mesterskapet, som fant sted i Tunisia i 2005, var hennes første oppgave som reporter å lage en kritisk sak på kantspillet til Norge. Det var da hun møtte Håvard.

Etter noen uker, etter å ha møttes på pressetreffene flere ganger og snakket litt sammen, gikk det opp et lys for sportsjournalisten:

- Plutselig en dag så innså jeg at det ikke bare var fordi han var så spennende å prate med at jeg søkte litt mot han. Da skjønte jeg at jeg var «fucked», liksom.

MØTTES PÅ JOBB: Guro og Håvard møtte hverandre under håndball-VM i Tunisia i 2005. Foto: Peder Gjersøe / NTB
MØTTES PÅ JOBB: Guro og Håvard møtte hverandre under håndball-VM i Tunisia i 2005. Foto: Peder Gjersøe / NTB Vis mer

- Et alvorlig problem

Etter hvert insisterte håndballspilleren på at Guro skulle ha telefonnummeret hans, og hun tenkte det kunne være greit for en journalist som ville holde kildene sine nære.

Videre utvekslet de en del meldinger, først om håndball og skadesituasjoner, før det ble en mer flørtende tone, og snart ble meldinger til telefonsamtaler.

OM KJÆRESTEN: Petter Stordalen er blant kjestene på «Senkveld», og der åpner han opp om kjæresten. Video: TV 2 Vis mer

- Det var krise at en sportsjournalist går hen og flørter med han du skal være kritisk mot. Så det var særdeles problematisk. Det tok ikke så forferdelig lang tid før jeg ringte sjefen min hjemme i Norge og sa at «jeg har et alvorlig problem her nede, og jeg vil at du skal vite om det allerede nå. Jeg aner ikke hva som vil skje framover annet enn at dette føles ekte for meg og han».

Etter mesterskapet reiste Guro hjem og gjorde det slutt med sin daværende kjæreste, før hun dro rett på besøk til Håvard.

Siden den gang har de vært uadskillelige.

Og det er egentlig bare tilfeldigheter som gjorde at de møttes. Guro skulle nemlig ikke jobbet under det nevnte mesterskapet i det hele tatt.

Fem år etter giftet de seg, og de er, som hun selv sier, «still going strong».

PÅ FRIFOT: Carina Dahl forteller om hvordan hun løy for å holde corona-kjæresten skjult for mediene. Video: Rød Løper/Carina Dahl Vis mer

Mistet jobben

Etter en god periode som sportsanker og reporter i TV 2, begynte Guro å jobbe for Viasat i 2012. Fire år senere ble hun imidlertid sagt opp i jobben i Viasat, som førte til at hun opplevde noe hun beskrev som en slags identitetskrise.

Siden 1999 hadde hun jobbet i tv, og brått sto hun på bar bakke. Da måtte hun oppsøke hjelp.

- Jeg følte at jeg hadde gjort alt det jeg kunne for å få det bra, men det funka bare ikke. Så da gjennomgikk jeg nesten en slags identitetskrise. Hvem var jeg når jeg var en som var oppsagt? En som ikke var programleder på tv lenger?, fortalte Guro da hun gjestet TV 2s «God Sommer Norge» i 2019.

I programmet fortalte 47-åringen at det hun kjente mest på var følelsen av å bli avslørt. Kanskje hun ikke var så flink, kanskje hun ikke egentlig var på riktig hylle. Hun gikk i terapi i åtte måneder, før hun til slutt følte seg bedre.

OVERRASKET: Tone Damli hadde ledet én sesong av «Love Island». Så ringte VG. Video: Rød Løper/Vrang produksjonen. Hele podkasten kan høres her: https://open.spotify.com/show/1CwfMwD7ELZ6vToFANE26y?si=rIbcaBXAS6qMw2sFM9dMng Vis mer

Etter at terapitimene var over fortsatte hun å holde kontakten med terapeuten Caspar Seip, og etterhvert startet de podkasten «Guro og Guru». Der diskuterte de livet og hvordan å håndtere det gjennom nesten 100 episoder, før de i april i år kunne avsløre at den 92. episoden ble den siste.

LES OGSÅ: Slik svarer stjernen på romanseryktene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer