«Hver gang vi møtes»

- Det var jeg som ble etterlyst

Trine Rein var redd hun hadde levd et langt kjedeligere liv enn de andre artistene i «Hver gang vi møtes», men innså raskt at hun tok feil.

SER TILBAKE: Lørdag kveld er det Trine Rein og hennes karriere som hylles i «Hver gang vi møtes». Foto: Morten Eik / Se og Hør
SER TILBAKE: Lørdag kveld er det Trine Rein og hennes karriere som hylles i «Hver gang vi møtes». Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige lørdag ble det både tårer og latter da Elisabeth «Bettan» Andreassen (60) var hedersgjest i «Hver gang vi møtes».

I kveld er det Trine Rein (48), som er gift med Lars Monsen (55), som sitter på enden av bordet. Trine slapp sitt første album allerede i 1993, og lørdag kveld skal karrieren hylles.

Celebre klienter

Da Se og Hør møtte 48-åringen tidligere denne måneden, kunne hun fortelle at det aldri var noe hun gruet seg til å dele i «Hver gang møtes», men at hun i utgangspunktet syntes at de andre artistene hadde levd et langt mer spennende liv enn henne selv.

Det skulle imidlertid raskt vise seg at også Trine Rein har noen imponerende hendelser på CV-en å se tilbake på.

BODDE I USA: Fra 2002 til 2004 jobbet Trine Rein i Los Angeles - der hun opplevde mange spennende ting. Her på premiere i Oslo sammen med Sturla Berg-Johansen høsten 2004. Foto: NTB scanpix
BODDE I USA: Fra 2002 til 2004 jobbet Trine Rein i Los Angeles - der hun opplevde mange spennende ting. Her på premiere i Oslo sammen med Sturla Berg-Johansen høsten 2004. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Jeg husker da jeg hørte de andres historier at jeg tenkte at jeg hadde en dødskjedelig historie å dele, men det er jo kun fordi jeg kjenner min historie så godt, sier hun og fortsetter:

- Jeg skjønte jo etter hvert at jeg har opplevd en del artige, spennende og kuriøse ting jeg også.

Og det kan Trine med sikkerhet slå fast. Det er nemlig spesielt én hendelse hun ser tilbake på som minneverdig. I to år, fra 2002 til 2004, jobbet hun nemlig som privatsjåfør i Los Angeles og kjørte flere celebre klienter i limousin.

Det som raskt kunne bli en drømmesituasjon med tanke på at Trine på det tidspunktet også drev med musikk selv, skulle vise seg å bli langt vanskeligere enn som så.

- Jeg kjørte limousin i Los Angeles, men hadde skrevet under på en kontrakt om at jeg ikke fikk lov til å fortelle at jeg drev med musikk selv, sier hun og fortsetter:

HURRA: «Hver gang vi møtes»-Christel kan fortelle at lykken har snudd etter innspillingen av programmet. Video: Nicolai Aagaard Vis mer

- Jeg har faktisk truffet folk som Clive Davis, Quincy Jones og virkelig store produsenter uten å få si noen ting. Jeg møtte også han som synger i Train, Patrick Monahan. Han ble jeg privatsjåfør for, for han syntes jeg var så flink. Han påpekte blant annet at jeg holdt kjeft og kjørte og gjorde jobben min, så da han og familien skulle ut og reise så var det jeg som ble etterlyst til å kjøre og hente dem.

- Tenkte du noen gang på å bryte kontrakten og fortelle at du var artist?

- Nei. Det var litt sånn «don't speak unless you're spoken to», så jeg sa ingenting før noen spurte meg konkret, for da hadde jeg lov, forteller Trine.

- Holdt på å besvime

Men da den kjente hjernekirurgen Dr. Dean Ornish var klienten hennes, og tilfeldigvis en god venn av Quincy Jones, endret situasjonen seg raskt, og norske Trine ble svært interessant for den amerikanske stjerneprodusenten.

- Ornish begynte å spørre meg om hva jeg drev med da jeg ikke kjørte limousin. Jeg vet ikke hvordan han fikk det for seg at jeg ikke bare var limousinsjåfør, men da fortalte jeg at jeg drev med musikk og så sa han at han kjente Quincy Jones og at han skulle nevne det for ham, sier hun og fortsetter:

- «Ja, ja» sa jeg, og tenkte at det er nok det siste jeg hører om det. Men så gikk det to dager, så ringte Quincy til meg, og jeg holdt jo på å besvime.

HYLLES: Lørdag kveld er det Trine Rein sin dag i «Hver gang vi møtes». Her sammen med årets artister, Sol Heilo, Lars Bremnes, Maria Haukaas Mittet, Petter Kristiansen, Elisabeth Andreassen og Tom Mathisen. Foto: Morten Eik / Se og Hør
HYLLES: Lørdag kveld er det Trine Rein sin dag i «Hver gang vi møtes». Her sammen med årets artister, Sol Heilo, Lars Bremnes, Maria Haukaas Mittet, Petter Kristiansen, Elisabeth Andreassen og Tom Mathisen. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer

Ble invitert ut

Videre forklarer 48-åringen at produsenten skal ha lurt på om hun kunne sende ham CD-ene hennes, og på det tidspunktet hadde hun gitt ut tre plater.

- Jeg sendte alle sammen, og tenkte som tidligere at jeg ikke ville høre noe mer om det.

Quincy Jones sjokkerte nok en gang, og slo på tråden til Trine Rein og inviterte henne ut på middag.

- Jeg ble invitert hjem til han i Beverly Hills og ble servert nydelig mat.

- Men etter hvert skjønte jeg jo at han hadde helt andre interesser enn å drive musikk med meg da, sier hun lattermildt, og legger til at selv om det ikke ble noe mer mellom dem, har hun en god «story» å se tilbake på.

- Da har jeg i hvert fall møtt Quincy Jones, sier hun.

«Hver gang vi møtes» sendes på TV 2 lørdag klokken 20.00.

LES OGSÅ: - Jeg slet vel med å finne ut hvem jeg var

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer