Agnete Johnsen og angst:

- Det var «jeg-kommer-til-å-dø»-angst

Artisten forteller åpenhjertig om sine angstproblemer.

ÅPEN OM ANGST: Agnete Johnsen forteller åpent om panikkangsten i den nye podkasten «Noia». Her er hun avbildet under Eurovision i 2016, etter at hun røk ut i semifinalen med låta «Icebreaker». I dag beskriver hun 2015/2016 som sin verste angstperiode. Foto: NTB Scanpix
ÅPEN OM ANGST: Agnete Johnsen forteller åpent om panikkangsten i den nye podkasten «Noia». Her er hun avbildet under Eurovision i 2016, etter at hun røk ut i semifinalen med låta «Icebreaker». I dag beskriver hun 2015/2016 som sin verste angstperiode. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Det var på ungdomsskolen hun begynte å få vondt i magen, men det var først på videregående at panikkangsten brøt ut for fullt for Agnete Johnsen (23).

Artisten har lenge vært åpen om sine psykiske problemer, men i den nye podkast-serien «Noia» forteller hun hvordan angsten oppsto, og hva den har gjort med henne.

PÅ SCENEN: Agnete forteller at angsten for å få angst ødela for henne. Foto: NTB Scanpix
PÅ SCENEN: Agnete forteller at angsten for å få angst ødela for henne. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge Dagbladet sier Agnete at hun har vært av og på medisiner, inn og ut av sykehus og til og fra psykologer.

Panikkangsten toppet seg da hun skulle begynne på videregående.

- Det gikk ikke så bra. Jeg måtte slutte fordi jeg hadde så mye angst. Jeg prøvde meg på første året to ganger, men det gikk ikke, rett og slett, sier hun i podkasten, som ledes av Christine Dancke​.

Ble for mye

Agnete slo igjennom i 2008, da hun frontet gruppen The BlackSheeps i Melodi Grand Prix junior. Å kombinere skolegang med braksuksessen som fulgte i kjølvannet av MGP jr-deltakelsen ble for mye for Finnmarksjenta.

I podkasten «Noia» beskriver hun 2015-2016 som den verste perioden:

- Da var det jeg-kommer-til-å-dø-angst. Veldig altoppslukende. Ingenting var morsomt lenger. Det å spille musikk var ikke morsomt, det å dra på byen var ikke morsomt, det å være med venner var ikke morsomt, forteller hun.

Til slutt ble angsten for å få angst så sterk at den ødela Melodi Grand Prix og Eurovision for henne i 2016.

Den samiske MGP-deltakeren avlyste også opptredenen under Márkomeannu-festivalen på Gállogieddi i Nordland i 2016. Da meldte Altaposten:

«Agnete Johnsen avlyser av personlige årsaker, og skriver i en e-post til festivalen at hun håper på å få komme tilbake ved en annen anledning.»

Lo av sexsymbol-stempel

I 2014 triumferte imidlertid Agnete, da hun sikret seg førsteplassen i dansekonkurransen «Skal vi danse». Den gang strømmet de positive kommentarene inn. Ord som flott og pen var gjengangere, men når ordet sexsymbol ble nevnt, klarte ikke Johnsen å holde seg.

Agnete Kristin Johnsen og Egor Filipenko intervjues rett etter at de har vunnet TV2-programmet "Skal vi danse" i sesongen 2014. Vis mer

- Vet du hva? Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg føler meg ikke akkurat som et sexsymbol. Men det er jo hyggelig med komplimenter, sa hun til Se og Hør den gang.

Den populære artisten sa også at hun syntes det var morsomt at folk likte å følge med på henne.

- Det er veldig gøy at folk synes jeg er attraktiv, for da betyr det at de synes det er gøy å se på meg. Så det liker jeg! sa hun.

Åpnet opp

Men kort tid etter seieren i «Skal vi danse» snakket hun åpenhjertig ut om depresjonen som rammet henne i begynnelsen av tenårene.

- Jeg ville bare ligge og synke. Jeg slo av telefonen, deaktiverte Facebook og hele verden rundt meg. Jeg trengte stillhet, hadde det så vondt og kom så langt ned at jeg planla hvordan jeg skulle ta livet mitt og når jeg skulle gjøre det, fortalte hun til VG Helg i november 2014.

LES OGSÅ: Nysingle Ida Fladen:- Dette er drømmemannen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer