Sebastian Solberg:

- Det var jævlig tøft

Sebastian Solberg snakker ærlig om tiden med fødselsdepresjon.

ÆRLIG: Sebastian Solberg er for åpenhet og deler gjerne om tøffe perioder med sine følgere. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
ÆRLIG: Sebastian Solberg er for åpenhet og deler gjerne om tøffe perioder med sine følgere. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sebastian Solberg (33), kjent fra blant annet «Camp Kulinaris» og «Alle elsker David», har flere ganger tatt til Instagram for dele ærlig om livet sitt.

Tidligere i år åpnet Solberg opp om en vanskelig periode i parforholdet med samboeren Nicoline Anundsen (28), som han har tre barn sammen med.

Nå åpner imidlertid influenseren opp om noe han mener er svært tabu å snakke om. Nemlig fødselsdepresjon for fedre.

På Instagram delte 33-åringen nylig et ærlig innlegg om tiden etter hans tredje barn ble født.

«Jeg var så lykkelig, men tom», skriver han blant annet under et bilde av seg og den nyfødte babyen.

Videre åpner han opp om fødselsdepresjonen:

«Jeg gikk ganske kort tid etter fødsel inn i en ganske så kraftig fødselsdepresjon. De første dagene var fine, men så krasjet det som et helvete. Det snakkes for lite om fødselsdepresjon og spesielt at menn kan havne der, men dessverre så er ikke det så uvanlig».

FLYTTER: Kristin Gjelsvik flytter straks til Stavanger med familien. Men først skal huset i Drammen selges. Reporter: Kine Falch. Video: Dennis Appelong Hagbru. Klipp: Nora Skavhaug Vis mer

Fikk det ikke til

Solberg var ikke klar over at menn kunne få fødselsdepresjon, før han selv fikk diagnosen av en psykolog.

- Det er det kjipeste jeg noen gang har gått igjennom, sier han til Dagbladet og legger til at det er mange ulike grunner til at man kan bli fødseldeprimert.

For Solberg handlet det mye om en følelse av å ikke klare å være den pappaen han ønsket å være, både for den nye babyen og hans to andre barn.

GRAVIDNYHET: I denne ukens «Funkyfam» får vi se hvordan Jørgine «Funkygine» Vasstrand reagerer når hun forstår at hun er gravid for fjerde gang. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Latet som

Da den lille babyen først kom til verden var alt bra, men så ble ting annerledes.

- Det var jævlig tøft, livet raknet.

Solberg forteller om en tid da mye skjedde på en gang, både i forhold til jobb, mellom han og samboeren og ikke minst fordi det ble oppdaget alvorlig sykdom i familien.

- Det var så mange ting som gjorde at det ikke var klart for et barn til.

På samme tid som Solberg var deprimert og hadde et nyfødt barn hjemme var han deltaker i kokkeprogrammet «Camp Kulinaris», hvor han ble helt fram til finaleuken og endte på en femte plass.

VELDIG INTENST: Cenigiz Al og kjæresten Maiken ble foreldre til en liten i oktober i år. Na harde en Youtube-video der de forteller om fødselshistorien. Vis mer

Innspillingen resulterte i en måned borte fra barna og kjæresten, som ikke gjorde situasjonen noe bedre.

- Jeg savnet familien, og alt ble enda verre der inne.

Ting ble faktisk så ille at Solberg flere ganger vurderte å trekke seg fra programmet, men isteden tok han på seg et smil og latet som om alt var bra.

- Syns det er flaut

- Det er ikke alltid at ting er så bra som det ser ut, sier Solberg som syns det er viktig å tenke på at man aldri vet hvordan andre egentlig har det.

På sosiale medier og gjennom TV-skjermen kan det virke som at livet er en dans på roser - det er en av grunnene til at trebarnsfaren valgte å dele om den tøffe tiden, og tidligere har vært åpen om problemer i parforholdet.

BABYLYKKE: Maria Amundsen, kjent fra «Ex on the beach», forteller om veien til fødselen og hvorfor hun ikke har planer om å forlove seg med det første. Reporter/klipp: Luna Lea. Vis mer

- For meg er det viktig å dele både oppturene og nedturene for å gi et så riktig bilde som mulig av hvordan livet er. De aller fleste dager i mitt liv er fine og fylt med glede, men jeg har også dager og perioder som er veldig utfordrende. Slik som alle andre, og det syns jeg er viktig å dele.

Solberg slet med fødselsdepresjon i et halvt år, og nå som den tøffe tiden er over er det fint å kunne dele erfaringene med de som kanskje føler på det samme.

- Det er skikkelig underkommunisert. At Martin (Danielle, CLMD. Journ, anm.) delte hjalp meg, og kanskje noen ser dette og føler seg mindre alene.

Solberg tror det er ekstra vanskelig å snakke om fødselsdepresjon for menn, ettersom han mener det er en forventning at menn ikke skal være sårbare.

- Mange syns det er flaut og velger heller å ikke snakke om det.

LES OGSÅ: Kourtney Kardashian og Travis Barker: Åpen om utfordringer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer