Varslet skilsmisse:

- Det var ingenting igjen av forholdet

Bjørn og Linda Maaseide avslører hvorfor de valgte å gi ekteskapet en ny sjanse.

BRUTALT ÆRLIG: For fire år siden kunngjorde Linda og Bjørn Maaseide at de skulle skilles. De to gikk inn i nye forhold på hver sin kant - før førstnevnte plutselig flyttet hjem igjen. Foto: Andreas Fadum
BRUTALT ÆRLIG: For fire år siden kunngjorde Linda og Bjørn Maaseide at de skulle skilles. De to gikk inn i nye forhold på hver sin kant - før førstnevnte plutselig flyttet hjem igjen. Foto: Andreas Fadum Vis mer

I februar 2015 ble det kjent at forholdet mellom den tidligere sandvolleyballstjernen og treningsgründeren Bjørn Maaseide (51) og kona, Linda Maaseide (50), var over etter 22 år.

Hun flyttet ut, og begge fant seg kjærester på hver sin kant. I fjor kom derimot kontrabeskjeden: Bjørn og hans 11 år yngre kjæreste hadde gått hver til sitt, og kort tid senere bekreftet Linda at hun hadde flyttet hjem.

I dagens papirutgave av VG forklarer paret, som har fire barn sammen, nå bakgrunnen for bruddet i 2015, og årsaken til at de igjen valgte å satse på hverandre.

- Mørkt spor

Frem til Linda startet sin egen business for ti år siden, var det nemlig hun som sto ved roret på hjemmebane - og hadde ansvar for fire barn og den hektiske hverdagen det medfører. Med en ektemann som stadig var på farten, gled paret sakte, men sikkert bort fra hverandre.

Saken fortsetter under:

STORFINT BESØK: I «Mesternes mester» får idrettsheltene fyrstelig besøk, og ikke av hvem som helst. Her forteller deltaker Bjørn Maaseide om Albert-besøket. Video: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer Vis mer Vis mer

Linda forklarer overfor avisen at de to til slutt levde fullstendig separate liv.

- Du kommer inn i et mørkt spor der du ikke vil skjønne den du bor sammen med. Jeg føler at det er det som skjedde med oss. Det var ikke bestandig at den fysiske avstanden var stor. Vi kunne være i samme rom, men vi var ikke til stede for hverandre, sier Linda til VG.

Saken fortsetter under:

Angrer ikke

Da paret kunngjorde at de hadde funnet tilbake til hverandre i fjor, forklarte 50-åringen at de aldri helt skjønte bakgrunnen for bruddet. De hadde aldri kranglet, og ei heller hatt behov for advokater i bruddprosessen.

- Det var ingen konflikt mellom oss, det var bare ingenting igjen av forholdet, sier hun til avisen.

STERKERE ENN NOENSINNE: Linda og Bjørn Maaseide mener at de aldri ville hatt det så fint sammen som nå, med mindre bruddet hadde funnet sted. Foto: Anders Martinsen
STERKERE ENN NOENSINNE: Linda og Bjørn Maaseide mener at de aldri ville hatt det så fint sammen som nå, med mindre bruddet hadde funnet sted. Foto: Anders Martinsen Vis mer

Paret angrer ikke på at de levde separat i tre år, men erkjenner at det å ha familien samlet igjen, har betydd mye.

- Det var godt, ja. Å være samlet som en familie igjen, det er det som betyr noe. Du endrer jo familiehistorien i generasjoner fremover ved et samlivsbrudd. Det har så store konsekvenser. Men i 2015, da vi trodde at det ikke var noen vei tilbake, hadde vi aldri i verden sett for oss at vi skulle sitte her sammen i dag. Vi tenkte begge at forholdet var helt over, sier Bjørn.

Varslet salg av boliger

Da paret valgte å gjenforenes, flyttet Linda inn i villaen som de kjøpte sammen i 2011. Samtidig forklarte duoen at de ville selge unna tre av familiens eiendommer. Huset hennes på Våland, huset på Hana og ferieboligen i Høvåg i Lillesand. Eiendommene hadde en samlet takst på 25 millioner kroner.

Ser man bort fra en imponerende idrettskarriere, har Bjørn Maaseide markert seg som gründer og finansmann de siste årene. I begynnelsen av januar i fjor ble det kjent at han og bankmannen Svein Ivar Førland hadde fått ja fra Finanstilsynet til å starte en ny bank, som har fått navnet Kraft Bank.

- Vi er i gang allerede om tre-fire måneder. Dette er et konsept vi har stor tro på, og vi mener at vi har funnet en nisje rettet mot privatmarkedet som kan være lønnsom for både kundene og banken, sa Maaseide til Stavanger Aftenblad.

Ifølge Hegnar har Kraft Bank levert strålende resultater i 2018.

Ifølge Stavanger Aftenblad har Maaseide også investert 430 millioner kroner i eiendom. Han er daglig leder i syv selskaper og styreleder i tolv, i tillegg til styreverv i ytterligere tolv. Ifølge Kapital sitter han på verdier for én milliard kroner. Kona har på sin side gjort suksess med sin egen millionbedrift innen hudpleie og skjønnhet.

LES OGSÅ: - Hun har hatt englevakt