STJERNE: Nikolaj har spilt i flere serier og filmer, men det er nok for rollen som Jaime Lannister i "Game of Thrones" at han er best kjent. Foto: Scanpix
STJERNE: Nikolaj har spilt i flere serier og filmer, men det er nok for rollen som Jaime Lannister i "Game of Thrones" at han er best kjent. Foto: ScanpixVis mer

– Det var ikke voldtekt

«Game of Thrones»-stjernene forsvarer den svært kontroversielle scenen.

KONTROVERSIELLE: Her er Nikolaj sammen med Lena Heady, som både er hans søster og elsker i den omtalte serien. De to skuespillerne har vært i hardt vær etter en kontroversiell voldtektsscene. Foto: All Over Press
KONTROVERSIELLE: Her er Nikolaj sammen med Lena Heady, som både er hans søster og elsker i den omtalte serien. De to skuespillerne har vært i hardt vær etter en kontroversiell voldtektsscene. Foto: All Over Press Vis mer
SKJØNNHET: Lena ser nokså annerledes ut i virkeligheten enn på skjermen. De lange, blonde lokkene er byttet ut med en kortere og mørkere sveis. Foto: Reuters
SKJØNNHET: Lena ser nokså annerledes ut i virkeligheten enn på skjermen. De lange, blonde lokkene er byttet ut med en kortere og mørkere sveis. Foto: Reuters Vis mer

SEOGHØR.NO: TV-serien «Games of Thrones» har blitt én av verdens mest sette siden sin start i 2011.  Programmet er kjent for sine sjokkerende tvister og seerne er slett ikke fremmede for at tabu-temaer som incest tas opp.

Men i sesong fire var det én scene som ble for sterk kost for mange. Jaime Lannister, spilt av danske Nikolaj Coster-Waldau (44), overmanner og forgriper seg nemlig på sin søster Cersei, spilt av Lena Headey (41), mens sistnevnte protesterer.

Flere mente at scenen – som ble sendt i fjor – tydelig skulle forestille en voldtekt. Nå har begge de involverte skuespillerne tatt til motmæle.

Saken fortsetter under bildet.

I separate intervjuer med Entertaintment Weekly forteller både Headey og Coster-Waldau at scenen aldri ble diskutert på den måten.

– Det er en forferdelig ting som kvinne, å snakke om noe så fælt som voldtekt og forkaste det – som jeg ikke gjør. Men vi snakket aldri om det på den måten, avslørte Headey.

I scenen har sørger de to over tapet av sin sønn, som ble myrdet mens han var konge. 41-åringen mener sorgen var bakteppet for den mye omtalte hendelsen.

– Vi har alle opplevd sorg. Det er et øyeblikk hvor man vil fylle et tomrom og ofte er det en veldig fysisk greie. Det var en følelsesmessig blokkering og broren hennes var et slags dop for henne, avsluttet den gravide skuespillerinnen.


Coster-Waldau sier  følgende til bladet:

– De fleste jeg har snakket med, forsto hva vi prøvde å vise; et svært komplisert forhold og to mennesker som trengte hverandre desperat. [...] Det var aldri ment som en voldtekt, sa 44-åringen.

Også forfatter av bøkene serien er basert på, George R. R. Martin (66), har kommentert de enorme reaksjonene på sin personlige blogg. 66-åringen innrømte at scenen skulle være forstyrrende, men beklaget seg dersom den var forstyrrende «på feil måte».

Sesong fem av «Game of Thrones» har premiere 13. april.

LES OGSÅ: Nakenbråk i «Game of Thrones»

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.