Marianne Friise Antonsen:

- Det var ikke sikkert jeg ville overleve

Marianne Friise Antonsen forteller åpenhjertig om det siste, tøffe året.

TØFT ÅR: Det er ingen hemmelighet at Marianne Friise Antonsen har hatt et tøft år. Nå forteller hun åpenhjertig. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
TØFT ÅR: Det er ingen hemmelighet at Marianne Friise Antonsen har hatt et tøft år. Nå forteller hun åpenhjertig. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Den norske artisten Marianne Friise Antonsen (48) fikk i fjor sommer sjokkbeskjeden om at hun hadde svulst på hjernen.

Den folkekjære artisten gjennomgikk en vellykket operasjon i januar i år, og i et nytt intervju med Fredrikstad Blad forteller hun nå hvordan den tøffe tiden har vært.

Tok farvel

Hun er for tiden aktuell med julekonsert i Fredrikstad Kirke, som blir hennes første store opptreden etter operasjonen. Samme tid i fjor så hun langt ifra for seg at hun skulle holde julekonsert igjen.

- Jeg så helt klart julekonserten i fjor som mitt farvel til publikum. Da jeg sto der, var jeg skrekkslagen. Jeg hadde en dato å forholde meg til. Datoen for operasjonen. Hva som skjedde etter den dagen, visste jeg ikke. Det var ikke sikkert jeg overlevde, sier hun og fortsetter:

- Og våknet jeg opp, kunne det bli med store skader. Så at jeg også i år skal få holde julekonsert, er en gavepakke uten sidestykke, sier Antonsen i en podkast med Fredriksstad Blad.

Saken fortsetter nedenfor.

SPELLEMANNPRISEN: Marianne sammen med Hanne Krogh i 2009. Foto: NTB Scanpix
SPELLEMANNPRISEN: Marianne sammen med Hanne Krogh i 2009. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Årets konsert ser artisten på som en gave til seg selv, og til tross for at selvtilliten ikke er som den en gang var, vet 48-åringen at hun har publikum i ryggen.

Antonsen fattet mistanke om at noe var alvorlig galt da hun besvimte med et brak på soveromsgulvet hjemme hos seg selv.

En røntgenundersøkelse viste i etterkant at hun hadde en godartet svulst på lillehjernen. Beskjeden kom bare to dager etter at hun giftet seg med Henning Friise i fjor sommer.

- Jeg føler meg ikke beroliget. Operasjonen er risikofylt, blant annet skal en blodåre imidlertid stanses. Jeg kan miste hørselen, eller evnen til å ordlegge meg. Da vil jeg aldri mer kunne synge. Jeg står midt i mitt livs kamp, fortalte hun til Se og Hør i fjor høst.

GIFT: Marianne og Henning giftet seg i fjor sommer. Kort tid etter hun hadde fått sjokkbeskjeden. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
GIFT: Marianne og Henning giftet seg i fjor sommer. Kort tid etter hun hadde fått sjokkbeskjeden. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

Vond beskjed før bryllupet

Til Fredrikstad Blad forteller hun nå hvordan det var å være brud samtidig som hun ventet på en beskjed som kunne bety slutten på livet.

- Jeg valgte å se på det som en felles feiringsdag. Og takk Gud for at jeg fikk være en lykkelig brud. Det var så mye glede den dagen. Min bryllupsgave til gjestene var at de kunne være hundre prosent lykkelige - og lykken smittet over på meg. Jeg visste ikke hvordan mannen min, barna mine eller mamma og pappa kom til å ta beskjeden, og jeg ønsket ikke å ødelegge denne dagen for dem. Uansett utfall var drømmen min at det skulle bli en dag alle kunne minnes med glede. Også mamma, som var alvorlig syk, hadde en god dag. Så bryllupet vårt ble perfekt, jeg kan ikke huske at jeg tenkte på hjernesvulsten en eneste gang i løpet av den dagen, sier hun.

Heldigvis har Antonsen hatt hellet på sin side. Nå ønsker hun å nyte hverdagen.

Det var i 2016 at Antonsen bekreftet overfor Se og Hør at hun hadde blitt kjæreste med den tidligere fotballspilleren Henning Friise.

- Jeg føler at jeg har funnet mannen jeg vil dele livet mitt med. Kjæresten min er en god støttespiller, sa artisten den gang.

LES OGSÅ: Avslører forlovelse