Chuck Norris om angrepet på Kongressen:

- Det var ikke meg

80 år gamle Chuck Norris nekter for å ha hatt noe med Kongress-stormingen i USA å gjøre.

AVKREFTER: Chuck Norris tar bladet fra munnen og avkrefter at han hadde noe med Kongress-stormingen å gjøre. Foto: Moviestore/REX/NTB
AVKREFTER: Chuck Norris tar bladet fra munnen og avkrefter at han hadde noe med Kongress-stormingen å gjøre. Foto: Moviestore/REX/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har nå gått en uke siden den alvorlige og livsfarlige stormingen av Capitol Hill i USA. Opptøyene førte til at fem personer mistet livet.

USAs avtroppende president Donald Trump (74) ble i stor grad pekt ut som ansvarlig for stormingen og opptøyene, ved å ha oppildnet til bråket med sine gjentatte og grunnløse påstander om valgjuks.

Den siste uken har flere og flere blitt utpekt som involverte i stormingen, etter en intens jakt på å finne de skyldige.

En av dem som har vært under lupen i løpet av uken, er den 80 år gamle skuespilleren og kampsportlegenden Chuck Norris.

- JEG HAR SETT DET FØR: I en video postet på Twitter går skuespiller og tidligere California-guvenør Arnold Schwarzenegger hardt ut mot Donald Trump. Vis mer

- Det var ikke meg

Den siste uken har det nemlig sirkulert en selfie på sosiale medier, og mannen på bildet er svært lik 80-åringen. Flere påpekte nemlig likheter i både ansiktsform og skjegg, ifølge The Guardian. Andre var imidlertid mer i tvil.

Det tok imidlertid ikke lang tid før Hollywood-skuespilleren så seg nødt til å svare på rykteflommen, og nå har han avkreftet at han skal ha hatt noe med stormingen å gjøre. Det gjør han i et innlegg på Twitter.

«Jeg fikk nylig vite at det var en Chuck Norris-dobbeltgjenger i Capitol-stormingen. Det var ikke meg og jeg var ikke der. Det er ikke rom for vold av noe slag i samfunnet vårt. Jeg er, og vil alltid være, for lov og orden», skriver han i et Twitter-innlegg.

Norris' manager, Erik Kritzer, uttalte tirsdag til AP, ifølge NBC News, at stjernen, som er kjent for å være konservativ, ikke var til stede under forrige ukes angrep.

- Chuck befinner seg på området sitt i Texas, hvor han har vært med familien.

Videre innrømmet han at mannen på bildet var svært lik skuespilleren, men la til at «Chuck er mye kjekkere».

Presidentstøtte

Da Trump først ble annonsert som presidentkandidat, var Norris en av kjendisene som støttet republikaneren, ifølge The Guardian. I 2007 støttet han politikeren Mike Huckabee.

STØTTE: I 2007 støttet Chuck Norris politikeren Mike Huckabee som republikanernes presidentkandidat. Foto: Darren McCollester/Getty Images/AFP/NTB
STØTTE: I 2007 støttet Chuck Norris politikeren Mike Huckabee som republikanernes presidentkandidat. Foto: Darren McCollester/Getty Images/AFP/NTB Vis mer

Huckabee, som var aktuell som republikanernes presidentkandidat i 2007, ønsket nemlig å ta i bruk kampsportlegenden for å sanke stemmer.

I valgkampreklamen startet Huckabee blant annet med å kommentere ett av republikanernes sentrale politiske temaer, nemlig grensekontroll og terrorisme.

«Min plan for å sikre grensa? To ord: Chuck Norris.»

Chuck Norris er kanskje aller best kjent for sin rolle som Cordell Walker i «Walker, Texas Ranger». Serien ble sendt på tv-skjermen fra 1993 til 2001.

LES OGSÅ: - Har flyttet hjem til foreldrene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer