- Det var ikke magisk å føde

Katrine Sørland tror andre foreldre later som barnefødselen var magisk.

LIVET FORANDRET SEG: - Jeg er vant til å styre mitt eget liv. Plutselig var det et barn som bestemte, forteller Katrine Sørland. Foto: SEOGHØR/Mads. A Andersen
LIVET FORANDRET SEG: - Jeg er vant til å styre mitt eget liv. Plutselig var det et barn som bestemte, forteller Katrine Sørland. Foto: SEOGHØR/Mads. A Andersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: «Tre bryllup»-programleder og «Frøken Norge»-vinner Katrine Sørland (31) snakker nå om fødselen til hennes sønn Leon. Tidligere har hun innrømmet at de første ukene som mor var vanskelige og at hun gråt bare sønnen nøs. Nå forteller hun at fødselen ikke var magisk og at andre foreldre later som fødselen er en magisk opplevelse.

- Alle sier det mest magiske er å få barn. Det var vondt og stress. Å holde den lille babyen var fantastisk, men å føde? Beklager, sier Sørland til Dagbladet Magasinet.

Videre forteller skjønnheten at smertestillende ikke hjalp mot smertene.

- Helt for jævlig. Selv med epidural. Lykkefølelsen som alle snakker om, hadde ikke jeg.

Tror du mange mødre bare later som?

- Ja, det tror jeg. Jeg gjorde også det. Og inni meg bønnfalt jeg: Vær så snill å se meg. Jeg husker helsesøster kom på hjemmebesøk. Hun snakket bare om babyen og spising. Jeg ønsket så sterkt at hun skulle spørre hvordan jeg egentlig hadde det. Men hun gjorde ikke det. Og jeg løy for å gjøre dem rolige og fornøyde, sier hun videre.


Sørland er ambassadør for et nettbasert kurs for «Norske Kvinners Sanitetsforening» og skal forberede kommende mødre på hva som faktisk venter dem.

- Kanskje det var ekstra vanskelig for meg å få barn. Før har jeg alltid vært min egen sjef. Jeg er vant til å styre mitt eget liv. Plutselig var det et barn som bestemte. Jeg elsker sønnen min over alt på jord. Men det tok tid å venne seg til at han var i mitt liv, sier hun.

Selv om fødselen ikke ble som 31-åringen forventet, forteller hun at hun gjerne skulle opplevd bryllupsdagen på ny.

- Jeg skulle gjerne ha gjort det igjen. Og jeg vet det er Andreas jeg kommer til å være gift med resten av livet.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Jeg gråt bare han nøs

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer