- Det var horribelt fantastisk!

Maria Haukaas Storeng måtte bruke fem utropstegn for å beskrive følelsen etter 5. plassen.

VILL JUBEL: Maria Haukaas Storeng og Mira Craig var strålende fornøyd med femteplassen i årets Melodi Grand Prix. Foto: Sølve Hindhamar, Seher.no
VILL JUBEL: Maria Haukaas Storeng og Mira Craig var strålende fornøyd med femteplassen i årets Melodi Grand Prix. Foto: Sølve Hindhamar, Seher.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Se videointervju med Maria og flere bilder nederst i saken

BEOGRAD (SEHER.NO): Etter to uker i Beograd med alt fra pressekaos til en nervepirrende semifinale og taleforbud under beltet var det endelig klart for Maria Haukaas Storengs D-dag.

Og Maria gjennomførte med stil da hun som siste deltager gikk på scenen med "Hold On Be Strong".
Senja-jenta bar ikke preg av stemmeproblemene som tidligere i uka tvang henne til taushet.

Men det holdt ikke helt til topps for Maria lørdag. Norge endte på femteplass med 182 poeng, etter blant annet å ha fått 12 poeng fra Finland og Sverige. Men Maria var strålende fornøyd og brukte fem utropstegn i en SMS til Seher.no for å beskrive følelsen.

- Tenk at vi kom på 5. plass! Herregud jeg er så stolt! Dette var fantastisk! Det funket! Jeg har aldri vært gladere! Nå skal vi feire, skriver Maria.

Den suverene vinneren av Grand Prix 2008 ble Russland og Dima Bilan med 272 poeng for sangen "Believe".

Sverige havnet helt nede på 18. plass.

LES OGSÅ: Eksentriske Dima vant Grand Prix

- Det var horribelt fantastisk, sa Maria om følelsen på nattens pressekonferanse.

- Det første jeg skal gjøre når jeg kommer hjem i morgen er å ta pusen på fanget og gi kjæresten en klem og se på TV, sa Maria.

Maria og Mira Craig jublet for hvert poeng de fikk under finalen.

- Vi klemte hverandre for hvert eneste poeng vi fikk. Det er stort å bare få ett poeng når det er så mange som stemmer, sa Mira Craig.

Marias manager Mads Rogde forteller at Maria og Mira var tårevåte etter triumfen i Beograd.

- Det er en seier å vinne frem i semifinalen, og vi toppet det med en 5. plass! Vi vant fram med en enkel og beskjeden act i dette sirkuset. På en måte trodde jeg det var umulig, sier Marias manager Mads Rogde.

- Jeg har ikke ord for hvor stolte vi er av Maria nå. Tenk hvordan hun har vunnet frem. Maria og Mira står nå med blanke øyne og bare ser på hverandre. Jeg blir rørt, stolt og glad, gladere, gladest, sier Rogde.

Prosjektleder Stian Malme følger opp hyllesten.

- Dette er helt vilt! Nesten alle landene stemte på Norge. Dette er noe av det morsomste jeg har vært med på, og jeg er så utrolig stolt. Maria og Mira er fantastiske mennesker å jobbe med, og jeg er så utrolig stolt over bragden de har gjort for Norge i årets Eurovision, sier Malme til Seher.no.

- Vi har en god act, jeg mener vi fikk den til å sitte som den skal i kveld også. Husker ikke om vi gjorde noen feil.. Nei vi gjorde ikke det. Jeg er glad vi er sist! Dette er fryktelig nervepirrende, sa Maria til Seher.no etter å ha sunget.

Maria ankom Beograd Arena etter at showet hadde startet og benyttet ventetiden til å slappe av med koristene.

- Det er bra å slippe å sitte å vente i greenroom mer enn nødvendig, det er en vanvittig nervepåkjenning faktisk! Men nå er jeg fornøyd og kan ikke gjøre det på nytt. Jeg er utrolig glad, sa hun til Seher.no rett etter at hun hadde gått av scenen. 
   
STEM OG SE BILDENE: Hvem vant kjolekrigen?

Her er resultatlista:
1 Russland 272 poeng.
2. Ukraina 230 poeng.
3. Hellas 218 poeng.
4. Armenia 199 poeng.
5. Norge 182 poeng.14. Island 64 poeng.
15. Danmark 60 poeng.
18. Sverige 47 poeng.
22. Finland 35 poeng.

Seher.no er på plass i Beograd og kommer med intervjuer og video utover natta.[obj:media:6454]


Slik sang landene:
1.
Romania
“Pe-o Margine De Lume” – Nico & Vlad

Vi starter med følelsladd musikk fra Karpatene. Nico & Vlad synger ømt og lengselsfullt, men dette virker faretruende klisjèfylt allerede fra første nummer.

2.
Storbritannia”Even If” – Andy Abraham

 England er kjent som popens hjemland, men Andy Abraham har ikke klart å sette preg på Beograd. Denne sangen klarer hverken å bli soul eller pop, og hva er egentlig refrenget.  Dette holder neppe til øvre halvdel.

3.
Albania
"Zemrën E Lamë Peng " - Oltan Boka

Albania spiller på Oltan Bokas unge sjarme, men det hjelper ikke når sangen er ganske så tam. Sangen gikk imidlertid overraskende videre fra semifinalen, så kanskje har Oltan allerede en stor fanskare blant TV-titterne. Men vi tror ikke finalen vil gå i Tirana neste år.

4.
Tyskland
”Disappear” – No Angels

Norske Hanne Sørvaag har skrevet låta for den tyske jentegruppa, som har vært rammet av sykdom i Beograd. Låta er radiovennlig pop, men småsur synging trekker ned. Og kostymene får jentene til å se å se ut som Girls Aloud på 80-tallsfest.


5.
Armenia”Qele, Qele” - Sirusho

Se her England, her kan dere lære litt om refreng. "Qele, Qele" sitter som et skudd og kan kanskje bli kveldens overraskelse. Sirusho stråler på scenen i sin hvite kjole og får stor applaus i Beograd!

6.
Bosnia & Herzegovina
”Pokušaj” – Laka

Laka er en skøyer og drar frem korister i brudekjoler pluss en pike som henger opp vask på scenen. Kveldens sprøeste nummer? Under den nasjonale finalen hadde han med seg en høne, men ble nektet dette i Beograd.

- Jeg er oppstemt, fordi jeg må tisse, spøkte Laka på pressekonferansen etter semifinalen. Hva som skjer hvis han vinner kveld tør vi ikke tenke på...7.
Israel
”The Fire In Your Eyes” - Boaz

Nå kommer mannen Mira Craig beskriver som en "Calvin Klein-modell" på scenen. Den norske leiren har tilbragt mye tid med israelerne på fritiden.

 Boaz' sang nyter godt av den fantastiske klangen han har i stemmen. Trampeklapp i Beograd Arena.

Sangen er skrevet av Dana International, som vant Eurovision-finalen i 1998.

8.
Finland
”Missä Miehet Ratsastaa” - Teräsbetoni


Finland gikk til topps med Lordi, men dette blir neppe året for Sisu-rock. Lordi hadde morsomme kostymer, men Teräsbetoni sverger til rockebunaden skinnbukser og langt hår.

Finsk er heller ikke lett å synge med på, men finnene har fått flere stemmer enn Norge på avstemninger i Sverige, så kanskje blir det en del poeng på de tøffeste gutta i MGP-klassen likevel?

9.
Kroatia”Romanca” – Kraljevi ulice & 75 Cents

De gamle er eldst - i hvert fall i Kroatia. Den eldste av disse gatemusikantene er 75 år, og herrene er megapopulære i hjemlandet.

Kan "Eldrebølgen" også vinne resten av Europas hjerter. Vi er i hvert fall betatt. Dette er vakkert, elegant og med vers som "la-la-laiii" er allsangfaktoren sikret!

10.
Polen“For Life” – Isis Gee

Polens utsendte har en av kveldens mest kraftfulle røster. Isis Gee  ser også utrolig flott ut i sin lyseblå tettsittende kjole.

Her har vi en MGP-ballade av godt, gammelt format - og publikum viser det med kraftig jubel. Polen kan nå høyt i år!

11.
Island
"This Is My Life" - Euroband


Fra Eurovision til raveparty når islandske Euroband kommer på scenen. Det er synd for dem at den norske russetiden er over, for der kunne det blitt mange spilleoppdrag!

Men Fridrik og Regina har utstråling så det holder, og er tydelig stolte over å ha kommet til finalen.

Vi reiser flagget for våre nordiske naboer og ønsker lykke til!

12.
Tyrkia"Deli" -Mor ve Ötesi

Tyrkia prøver seg på en rockelåt, men dette smaker hverken fugl eller fisk. Stemmen er ikke mye å skryte av og kompet får i hvert fall ikke oss til å klappe i hendene.

Men kanskje lyder dette bedre i sørøst-Europa, der Mor Ve Otesi har mange fans.

13.
Portugal"Senhora Do Mar (Negras Águas)"- Vânia Fernandes

Dette er en låt som har vokst seg større og større siden semifinalen. Mange journalister nevner nå Vania Fernandes som sin favoritt - og kan vi skjønne.

Denne kraftballaden vil nok få mange stemmer fra det godt voksne TV-publikummet. Vania er en klassisk utdannet sangerinne, som håndterer den sjelfulle sangen med stil.

Denne sangen kan komme til å kjempe helt i toppen!

14.
Latvia
"Wolves Of The Sea" - Pirates of the Sea

Hei og hå la skutan gå! De latviske sjørøverne prøver å røve med seg stemmer ved hjelp av fargesprakende piratkostymer og et refreng i beste "Kaptein Sabeltann"-stil!

Et herlig oppbrudd, som sørger for feststemning i salen, men vi tror ikke dette gir Marias vinnersjanser noen skudd for baugen.

15.
Sweden
"Hero"- Charlotte Perrelli


Svenskene kan europop - og viser det igjen. Overgangen fra svart-hvitt lys til farger fungerte perfekt. Svenskene i presserommet jubler for sin stjerne. Perrelli kan returnere til Sverige med hevet hode. Men klarer hun å toppe de andre partylåtene som venter senere?

16.
Danmark"All Night Long" - Simon Mathew

Det er ikke bare Maria Haukaas Storeng sixpence-dansken  har sjarmert i løpet av sitt opphold i Beograd. Låta svinger skikkelig, og skaper skikkelig feststemning. Det er deilig å være dansk i Serbia!

17.
Georgia
"Peace will come" - Diana Gurtskaya

Diana som er født blind har sjarmert det internasjonale pressekorpset i senk på pressekonferansene.

Låta er veldig klisjèpreget men det måtte vi kanskje forberede oss på med tittelen "Peace will come".

Salen jubler imidlertid heftig for Georgias deltager.

18.
Ukraina
"Shady Lady" - Ani Lorak


Her tar det av! Ani Lorak er en av kveldens største favoritter og viser hvorfor. Imponerende koreografi på sceneshowet og en av kveldens flotteste kjoler - som skal ha kostet 400 000 kroner. Salen elsker dette.

Pass opp, Maria. Denne sangen blir tøff å slå!

19.
Frankrike
”Divine” – Sebastian Tellier

- Stem på Frankrike, hvis dere vil at en god elsker skal vinne, sa Sebastien Tellier tidligere i uken til Seher.no.

Og den rufsete sangeren får i hvert fall fram en het stemning - på engelsk(!). Det oser sol og varme strender. Kanskje årets sommerhit?

Tellier høster i hvert fall enorm applaus i presserommet når han kommer på scenen i golfbil og har dresset opp koristene i skjegg og solbriller som han selv!

Vive la France på engelsk!

20.
Aserbadsjan“Day after day” – Elnur & Samir

Hjerteskjærende operaåpning og en Meat Loaf-kopi som synger på dårlig engelsk. Dette er ikke i vår smak.

Men englevingene på den ene sangeren er jo ganske artige å se på....

21.
Hellas

”Secret Combination” - Kolamira
 
Britney Spears vil nok føle det som å se på en gammel video av seg selv. Kolamira både ser - og høres - ut som den skandaleombruste popstjernen i hennes yngre dager.
 
 Sangen ruller og går på serbisk radio og har stort hitpotensiale.
 
En soleklar vinnerkandidat. Pluss også for en utrolig flott rosa kjole.

22.
Spania
”Baila El Chiki Chiki” – Rodolfo Chikilicuatre

Huff og huff. Den spanske låten får "Macarena" til å virke som et klassisk mesterverk. Selv ikke karnevalsparykk og lekegitar kan få dette til å bli bra eller morsomt.

Kanskje høres sangen bedre ut etter flere fuktige timer i en bar på Kanariøyene, men vi tviler.

23.
Serbia
”Oro” – Jelena Tomasevic med Bora Dugic

Serbia vant i fjor - og kan gjøre det igjen. Dette er vakkert som en soloppgang ved Adriaterhavet.

Jelena er stor stjerne i hjemlandet og får salen i Beograd Arena til å koke. Dette er ømt og skjørt - og minner oss faktisk litt om "Nocturne" - som Secret Garden vant med i 1995.24.
Russland“Believe” – Dima Bilan

Utenfor scenen er Dima Bilan mildt sagt med sine svevende svar og tre faste setninger på engelsk som han sier uansett.

Men på scenen er han en skikkelig posør, og har tydeligvis pugget låten, som han hevder Timbaland har vært med å skrive.

Vi synes "Believe" blir for kjedelig til å være en av de store favorittene, men skøytetjernen på Rollerblades er artig å se på.

Russland er en stor favortitt her nede, uten at vi har skjønt hvorfor.

25.
Norge
”Hold On Be Strong” – Maria Haukaas Storeng


Maria starter med stil og fullfører med trykk. Stemmeproblemene som herjet tidligere i uken, legger vi ikke merke til. Koreografien sitter stramt og alle de involverte på scenen kan være stolte.

Publikum i salen vifter begeistret med flaggene.

Heia Maria og Heia Norge!
>STEM OG SE BILDENE: Hvem vant kjolekrigen?

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer