DØDE BRÅTT: Marit Breivik ante ingenting om at ektemannen Niels hadde gått bort på grunn av hjerneblødning, da hun landet på flyplassen i Brasil for å møte ham i deres feriehus i fjor. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør
DØDE BRÅTT: Marit Breivik ante ingenting om at ektemannen Niels hadde gått bort på grunn av hjerneblødning, da hun landet på flyplassen i Brasil for å møte ham i deres feriehus i fjor. Foto: Andreas Fadum, Se og HørVis mer

- Det var helt uforståelig

Marit Breivik hadde akkurat landet på en flyplass i Brasil, da hun fikk vite at ektemannen var død.

SEOGHØR.NO: I mars 2013 døde ektemannen til den tidligere landslagstreneren i håndball, Marit Breivik, brått i Brasil.

Til Dagbladet Magasinet forteller Breivik hvordan hun opplevde å få meldingen om at ektemannen, Niels Hertzberg, hadde gått bort, da hun landet på flyplassen ofr å møte ektemannen i deres feriehus i Natal.

SUKSESS: Marit Breivik er en av Norges mest suksessrike lagtrenere gjennom tidene, etter sine år som trener for kvinnelandslaget i håndball.
SUKSESS: Marit Breivik er en av Norges mest suksessrike lagtrenere gjennom tidene, etter sine år som trener for kvinnelandslaget i håndball. Vis mer

Ektemannen hadde reist ned to uker i forveien.

- Det var helt, helt uforståelig. Nå har jeg det litt på avstand og kan snakke om det, men det var helt absurd. Jeg skjønner ikke hvordan jeg kom meg gjennom de dagene. Min gode venninne Else Marie var så nær og fantastisk støttende.

Obduksjonen viste at Niels døde av hjerneblødning.

Snakker fortsatt med ektemannen

Marit sier hun først nå klarer å snakke om ektemannens bortgang, og at hun fortsatt tar til tårene når hun begynner å fortelle om de dramatiske dagene.

Til Dagbladet sier hun at hun fortsatt føler seg så nær Niels, at hun ofte snakker med ham når hun er hjemme.

– Så nå kan jeg stå i yttergangen og høre Niels’ stemme: «Er du ferdig på badet, Marit?» Så gjør jeg som han ville gjort, går inn og slukker lyset.

Håndballpresident Karl-Arne Johannessen var en god venn av Hertzberg, og har tidligere sagt til TV 2 Sporten at nyheten om Niels' brå bortgang kom som en stor overraskelse på ham.

– Det er med sjokk og dyp sorg at vi har mottatt meldingen. Han var 71 år og veldig sprek. For oss er dette et sjokk fordi det var helt uventet. Jeg var sammen med ham for to uker siden, og han så ut som om han var 50 år, sa Johannessen til tv2.no i fjor.

LES OGSÅ: Marit Breivik mistet ektemannnen