Ulrikke Brandstorp:

- Det var helt kaos

Da Eurovision-deltakelsen glapp, tikket det inn stygge meldinger i artistens innboks.

VANT: Ulrikke Brandstorp ble kåret som vinner under «Melodi Grand Prix» for to år siden. Foto: Thomas Andersen/TV 2/NTB
VANT: Ulrikke Brandstorp ble kåret som vinner under «Melodi Grand Prix» for to år siden. Foto: Thomas Andersen/TV 2/NTB Vis mer
Publisert

Jubelen brøt løs i Trondheim spektrum da Ulrikke Brandstorp (27) ble utropt som vinner av «Melodi Grand Prix» i februar 2020.

Gleden kom imidlertid kort etter stemmetrøbbel . Det ble nemlig meldt fra scenen at det var teknisk trøbbel med avstemmingen, og flere seerne opplevde å ikke kunne stemme på sin favoritt. En forhåndsutvalgt folkejury måtte trå til i mangelen på publikumsstemmer.

- Dette er helt skandaløst. De har hatt trøbbel før, og har hatt tid til å sjekke. Vi må ha tillit til resultatet, da må vi vite litt om hvem juryene er, og hvor de kommer fra, sa «Melodi Grand Prix»-ekspert Anders Tangen til NRK den gang.

Til tross for stemmekaos, var seieren i boks for Brandstorp. Med låten «Attention» var hun mer enn klar for å representere fedrelandet under «Eurovision» i Rotterdam i mai samme år.

Men da «Eurovision» omsider ble avlyst på grunn av coronapandemien, opplevde gullstrupen å få stygg respons.

Måtte føres ned i NRK-kjelleren

I podkasten «Christine Dancke», ledet av Christine Dancke (38), forteller 27-åringen at det lå mye hardt arbeid bak Grand Prix-seieren. Ting som diskusjoner, jobbing og avgjørelser finner sted bak kulissene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.