LENKET TIL SENGEN: Programleder Marte Stokstad ble i fjor høst rammet av krystallsyke, som medfører voldsom svimmelhet. I en drøy måned måtte hun jobbe med programmet «De nominerte», fra sykesengen. Foto: Stella Pictures
LENKET TIL SENGEN: Programleder Marte Stokstad ble i fjor høst rammet av krystallsyke, som medfører voldsom svimmelhet. I en drøy måned måtte hun jobbe med programmet «De nominerte», fra sykesengen. Foto: Stella PicturesVis mer

- Det var helt forferdelig

NRK-profil Marte Stokstad snakker ut om sykdommen som satte henne ut av spill.

SEOGHØR.NO: NRK-programleder Marte Stokstad (35) er snart klar med kanalens nye storsatsning «The Hit». Der skal Stokstad finne Norges nye låtskrivertalent.

For et år siden ble Stokstad rammet av krystallsyken, et virus på balansenerven som satte henne helt ut av spill.

- Jeg våknet en dag, satte meg opp på sengen, så begynte alt å gå rundt i 200 km/t. Det var ambulanse og drama, og resten husker jeg ikke så mye av, men det var helt forferdelig. Og utrolig deilig å fort få vite at dette er en ting som går over. Og at man kan få hjelp, det finnes folk som kan fikse dette, forteller NRK-profilen til VG.

En og en halv måned tok det før hun igjen var frisk nok til å vende tilbake til jobb. I ettertid har hun som de fleste med krystallsyken fått tilbakefall.

- Da visste jeg hva det var, og det var ikke like hardt og intenst denne gangen. Da var det bare å legge seg nedpå og ringe klinikken, som har egne folk som kan dunke krystallene på plass. I mellomtiden ble det dessverre mye i Dr.Phil og «God morgen Norge» i reprise, ler Stokstad til avisen.

LES OGSÅ:    - Jeg ble skikkelig redd