– Det var helt forferdelig

Nils Vogt ble stående som en saltstøtte på scenen da han opplevde teaterskuespillernes verste mareritt.

SEOGHØR.NO: Nils Vogt (67), som for mange er best kjent som hissigproppen Karl Reverud fra «Mot i brøstet» og «Karl & Co», er en ordentlig veteran i teateryrket. Han debuterte i 1972 og har siden den gang stått på scenen utallige ganger.

I et intervju med Seoghør.no, avslører 67-åringen at han flere ganger har støtt på ubehagelige situasjoner i løpet av karrieren.

POPULÆR: Mange kjenner Nils Vogt (t. v.) best fra rollen som Karl Reverud i «Mot i brøstet».
POPULÆR: Mange kjenner Nils Vogt (t. v.) best fra rollen som Karl Reverud i «Mot i brøstet». Vis mer

Det innebærer blant annet å få fullstendig hjerneteppe på scenen.

Til høsten er han aktuell med stykket «Suffløren» på Oslo Nye Centralteateret og Vogt legger ikke skjul på at han selv har hatt stor bruk for en sufflør (en som sier replikker til skuespillerne dersom de er uheldige og glemmer neste replikk, jour. anm.).

– Jeg har stått fast flere ganger. Hvis du er i en stor sal med tusen mennesker, så står du plutselig og er helt blank, og husker ikke hvem du er omtrent; det er virkelig en ubehagelig følelse. Da er det Guds lykke å ha en sufflør, sier ringreven.

Saken fortsetter under bildet.


Men selv om suffløren er tilstede, betyr ikke det at alle problemer er løst.

– Jeg har jo spilt mye komedie og da er det mye leven i salen, så det er ikke alltid at man hører. Suffløren må skrike, forteller Vogt.

For 67-åringen er det spesielt to episoder som har brent seg godt fast i minnet.

– En gang var på Chateu Neuf, og da måtte jeg stoppe hele forestillingen. Folk lo av at jeg sto fast. Jeg måtte nesten be dem ti stille for å komme videre. En annen gang kom det ikke noe fra suffløren; jeg visste at han var der, men det føltes som et år før jeg fikk replikkene mine, sier han.

– Jeg bare sto som en saltstøtte, husker jeg. Det er jævla lenge siden, så jeg var helt skrekkslagen, avslutter Vogt.

Vil ikke pensjonere seg

Til tross for at han nærmer seg pensjonsalder, har han ingen planer om å gi seg som skuespiller i nærmeste fremtid.

I januar sa Vogt til Her og Nå at han «står på» og brukte Toralv Maurstad (88) som et godt eksempel på at det er mulig å holde på i mange år i bransjen.

- Jeg har jo kolleger som holder på, for eksempel Toralv Maurstad. Han er 20 år eldre enn meg, sa «Mot i brøstet»-stjernen den gang.

LES OGSÅ: Nå er rollene byttet om!

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.