Ole Martin Årst:

- Det var helt for jævlig ... Helt grusomt

Slik beskriver «Mesternes»-profilen den nådeløse exiten.

NÅDDE IKKE OPP: Tidligere fotballspiller Ole Martin Årst (44) måtte i kveld forlate NRKs realitysuksess som deltaker nummer to. Helst skulle han sett et annet utfall. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NÅDDE IKKE OPP: Tidligere fotballspiller Ole Martin Årst (44) måtte i kveld forlate NRKs realitysuksess som deltaker nummer to. Helst skulle han sett et annet utfall. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

MALLORCA (Se og Hør): - Det er en litt ekkel følelse man sitter igjen med. Det ble et litt for kort opphold - kortere enn forventet.

For den tidligere fotballspilleren Ole Martin Årst (44) tok «Mesternes mester»-eventyret slutt i kveld. Han måtte dermed følge i fotsporene til Ann Kristin Flatland (36) - som forrige uke ble den første til å takke for seg i realityprogrammet.

Etter å ha gjennomført tre krevende øvelser i temaet lagånd, var det Hanne Haugland (51) som havnet nederst sammenlagt. Den tidligere høydehopperen besluttet dermed å møte vedkommende rett over seg på poenglista.

LAGÅND: Ole Martin Årst, Karina Hollekim og Lars Berger utgjorde ett av lagene i hinderbane-øvelsen. Det var Kine Olsen Vedelden som vant sammenlagt etter alle tre øvelsene, mens Hanne Haugland og Ole Martin Årst havnet på bunnen. Foto: NRK
LAGÅND: Ole Martin Årst, Karina Hollekim og Lars Berger utgjorde ett av lagene i hinderbane-øvelsen. Det var Kine Olsen Vedelden som vant sammenlagt etter alle tre øvelsene, mens Hanne Haugland og Ole Martin Årst havnet på bunnen. Foto: NRK Vis mer

- Knust

I nattesten var Haugland uslåelig, og etter to runder var Årsts skjebne beseglet. Sistnevnte beskriver sluttresultatet som «fortjent».

- Jeg ble rett og slett knust av Hanne. Jeg var sjanseløs, konstaterer 44-åringen.

HIT, MEN IKKE LENGER: Ole Martin Årst trakk det korteste strået i fredagens nattest, og måtte dermed forlate konkurransen. Foto: Skjermdump / NRK
HIT, MEN IKKE LENGER: Ole Martin Årst trakk det korteste strået i fredagens nattest, og måtte dermed forlate konkurransen. Foto: Skjermdump / NRK Vis mer

Årets nattest er på mange måter nådeløs. I duellen står de to konkurrentene overfor sju lysende sverd. Etter en gitt tid vil ett av dem falle, og da gjelder det å gripe tak først. Overfor Se og Hør har flere av deltakerne tegnet et bilde av en mentalt utmattende øvelse.

- Det var helt for jævlig ... Helt grusomt. Vi sto i to og et halvt minutt, noe som føles som en evighet. Du begynner å skjelve, og du mister fokus. Hanne hadde noen imponerende teknikker. Hun var rågod på å holde fokus.

- Ekstremt tette

Årst har - tross sitt korte opphold - gjort en god figur i konkurransen. Å pakke kofferten allerede som nummer to, gjorde han derimot med blandede følelser.

- Jeg skulle gjerne fått vist mer av hva jeg kan. Samtidig er jeg ikke skuffet, og det går helt fint. Jeg har hatt et nydelig opphold og er veldig takknemlig for muligheten.

Da 44-åringen takket for seg, rettet han blant annet en spesiell hyllest til realitykollega Glenn Solberg (46). Overfor Se og Hør forklarer Årst at han vil ta med seg vennskapene.

- I en slik setting blir man bestevenner på en halvtime. Man knytter ekstremt tette bånd, derfor er det også kjipt å dra fra huset. Jeg var på rom med Tom og Glenn, og vi avsluttet hver kveld med en ordentlig latterkule. Jeg har satt utrolig stor pris på å bli kjent med de andre deltakerne.

Saken fortsetter under:

- KJIPT: Se og Hørmøtte Ole Martin Årst under innspillingen av «Mesternes mester» på Mallorca i fjor sommer. Der fortalte han blant annet om det å ryke som nummer to. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
- KJIPT: Se og Hørmøtte Ole Martin Årst under innspillingen av «Mesternes mester» på Mallorca i fjor sommer. Der fortalte han blant annet om det å ryke som nummer to. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

Glimrende karriere

Ole Martin Årst hadde over 20 år med toppfotball bak seg, da han besluttet å legge opp i 2012.

Da kunne 44-åringen se tilbake på en karriere med store prestasjoner. Årst signerte for Tromsø i 1995 og vant NM-gull med laget året etter. I 1997 ble han solgt til Belgia og Anderlecht, før han seinere bøttet inn mål for Gent og Standard Liége. Se og Hør har tidligere omtalt det som ble 44-åringens absolutte høydepunkt i karrieren - nemlig å bli toppscorer i Belgia i 2000.

«Mesternes»-profilen har også vært åpen om sitt absolutte bunnpunkt i karrieren.

Noe av det 44-åringen er mest takknemlig for etter å ha lagt fotballskoene på hylla, er tida han nå får til å tilbringe med familien, og spesielt sine to døtre.

- Da de var mindre, pleide jentene å spørre om vi ikke kunne dra på hytta sammen. Jeg husker det året der spørsmålet aldri kom. Da tenkte jeg: «Oi, nå har det gått for langt». Jeg tror ikke de har lidd noen nød, men den tida vi har fått i etterkant av at jeg la opp, har vært veldig verdifull, har han tidligere uttalt til Se og Hør.

LES OGSÅ: Snakker ut om sjokkbruddet

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer