LIKER IKKE HAMAR: Stabæks Daniel Nannskog mener an aldri har følt så mye hat som han har gjort i Hamar. Foto: SCANPIX
LIKER IKKE HAMAR: Stabæks Daniel Nannskog mener an aldri har følt så mye hat som han har gjort i Hamar. Foto: SCANPIXVis mer

- Det var hat i luften

Fotballstjernen langer ut mot stemningen i Hamar.

SEHER.NO: I 2006 opplevde Stabæk-spilleren Daniel Nannskog rasistiske tilnærminger fra en fotballspiller under en kamp i Hamar, noe som skapte store overskrifter i norsk presse.

Nannskog - som tidligere har vært storscorer i Kina - har tidligere uttalt at han har godtatt unnskyldningen fra fotballspilleren som sa det, men det er tydelig at episoden har satt sine spor i svensken.

Onsdag besøker fotballstjernen Studio 5, hvor han forteller om opplevelsen hvor han ble kalt "fucking monkey" av HamKams Roman Kienast på Briskeby stadion.

- Du kjenner hatet
- Jeg har ikke blitt kalt det før. Det var faktisk på Hamar og om jeg skal være helt ærlig så er det er vel det stedet i Norge hvor jeg har opplevd mest hat. Du kjenner hatet fra publikum, og det har jeg aldri kjent på en annen stadion. Det var hat i luften der, forklarer han.

Nannskog og Stabæk vant imidlertid kampen med 5-1, men han innrømmer at det ble for mye for ham da han fikk kommentaren fra HamKam-spilleren, samt da publikum ropte rasistiske kommentarer til ham.

Til tross for at det kan virke som om Stabæk-spilleren helst ikke bør sette sin fot i Mjøsbyen igjen, sier han at han ikke skjærer alle innbyggerne over én kam.

- Noen idioter
- Det ble mye følelser for meg når jeg fikk høre sånn fra en spiller. Publikum kan man takle om det står noen idioter og skriker. Men man skal ikke dømme hele Hamar fra dette, det var selvsagt noen idioter, men når det kom fra en spiller, ble det litt for mye, og da tenkte jeg at 'nå er det nok', forklarer han i kvekdens sending.

Nannskog understreker at han ikke har noe personlig i mot fotballspilleren som kom med utsagnet, og at han ser på han som en bra fyr.

- Det ble litt vanskelig. Han som kalte meg det vet jeg er en bra fyr og jeg vet det bare kom ut av munnen hans, og jeg har fortalt ham det direkte.

Avviser rasisme
Leder for Ham-Kams supporterklubb "Briskebybanden" Uno Solberg reagerer på at Nannskog stempler Hamar-publikummet som hatsk.

- Det er tull fra ende til annen. Rasisme er det ikke noe rom for hos oss. Vi har jo også utenlandske spillere på laget selv. Folk som kommer med rasistiske uttalelser blir bortvist, sier han til Seher.no.

Solberg legger ikke skjul på at det er mange som misliker Nannskog som spiller, men hevder dette ikke har noe med rase å gjøre.

- Spillere som stikker seg fram så mye, spesielt i media, blir alltid mislikt. Men det går på hva slags type han er. Rasisme har vi alltid tatt avstand fra, sier han.

Daniel Nannskogs prat meg jentene i STUDIO 5 kan du se onsdag 28.oktober klokken 21.30 på kanal FEM.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: Her avslører Ivar "Beat for beat"