- Det var grusomt

«Til toppen av Norge»-deltageren unngikk 22. juli-bomben i Oslo ved en tilfeldighet.

DRAMATISK OPPTAKT:  Andre Netheim unngikk terrorbomben i Oslo ved en tilfeldighet 22. juli 2011 fordi han hadde dratt på fjellet for å trene til TV 2s «Til toppen av Norge». Her er han sammen med Anneline Gretland under innspillingen. Foto: Til toppen av Norge
DRAMATISK OPPTAKT: Andre Netheim unngikk terrorbomben i Oslo ved en tilfeldighet 22. juli 2011 fordi han hadde dratt på fjellet for å trene til TV 2s «Til toppen av Norge». Her er han sammen med Anneline Gretland under innspillingen. Foto: Til toppen av Norge Vis mer
SEOGHØR.NO: «Til toppen av Norge»-deltageren Andre Netheim (35) jobber til daglig som taleskriver for arbeidsminister Hanne Bjurstrøm og skulle egentlig vært på jobb den 22. juli 2011, da en terrorbombe gikk av utenfor Regjeringskvartalet.

Men til VG sier han at han på grunn av sin deltagelse i programmet til Cecilie Skog, hadde dratt til Valdres med en kamerat for å trene til innspillingen dagen før.

Dermed unngikk han eksplosjonen, som blant annet drepte en av hans nære kollegaer.

- Det var grusomt. Det er ikke så mye mer å si egentlig.

- Det går ikke an å beskrive den følelsen å sitte i Valdres og vite at ikke bare Norge er rammet på den måten, men hele kontoret mitt, sier han til avisen.


Netheim ga TV 2 beskjed om at han ikke ville ha fokus på hans opplevelser fra 22. juli under innspillingen av «Til toppen av Norge».

Han sier han ikke vil tenke på hvor tilfeldig det var at ikke han selv ble rammet.

- Jeg har lært to ting: For det første hvor tilfeldig ting er, hvor fort livet kan endre seg eller ta slutt, og for det andre at jeg ikke må tenke på det. Jeg hadde vurdert å ta med ungen på jobb noen dager den uken, men så kom bestemor og passet henne.

- Jeg og ekskjæresten spiste lunsj sammen dagen før, utenfor der hvor bomben smalt. Det er mye du kan tenke av «dersom og hvisom », men sånn kan du ikke holde på. Det er så uendelig mange i departementet som opplevde akkurat det samme, sier han til VG.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på 2255@shf.no, ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: I narkotikarus en time etter TV 2-innspilling