FIKK STØTTE: - Jeg mener å huske at jeg lo mest av det. Men det er klart, vi fikk jo pratet litt om hva som kom til å skje i den forestående duellen. Sånn sett var det ekstra deilig å ha ham der, forteller Mali Fjogstad Nilsen. Foto: TVNorge
FIKK STØTTE: - Jeg mener å huske at jeg lo mest av det. Men det er klart, vi fikk jo pratet litt om hva som kom til å skje i den forestående duellen. Sånn sett var det ekstra deilig å ha ham der, forteller Mali Fjogstad Nilsen. Foto: TVNorgeVis mer

- Det var godt å ha ham der

Men Mali skjønte raskt at hun var i faresonen.

SEHER.NO: I mandagens episode av "71 grader nord" fikk deltagerne en svært hyggelig overraskelse. De skulle nemlig mye lenger nord enn de nevnte 71 grader. For denne gangen gikk turen til Svalbard og 79 grader nord...

Men overraskelsen var til slutt ikke like hyggelig for alle. Riktignok var det ingen som måtte reise hjem denne gangen, men én av deltagerne ble merket - og må ut i kamp neste mandag. Den personen ble Mali Fjogstad Nilsen (22).

Rotet i teltet
- Det kom egentlig ikke uventet i det hele tatt. Jeg skjønte at det kom til å bli slik - faktisk før utvelgelsen kom igang, sier Mali til Seher.no.

Mali, kjæresten Marius Christoffer Hartmann Dietrichson, Benedicte Unhjem Johansen og Wenche Godtskalksdotter Enes har tidligere i programmet dannet en fryktet allianse, om man kan si det sånn. I og med at sistemann, Håkon Halstensen, vant det etterlengtede frikortet i mandagens episode, måtte derfor alliansen på en eller annen måte splittes.

- Jeg og Marius hadde liksom ikke noen interesse av å starte noen ny allianse, det fikk i så fall være hvis noen kom til oss. Hvis ikke lot vi bare ting skje. Og jeg skjønte at Wenche, Benedicte og Håkon var enige seg imellom. Da skjønte jeg at det måtte bli meg, forklarer Mali, som samtidig tar ørlite selvkritikk for måten hun oppførte seg på rett før utvelgelsen.

- Marius var nok mer sosial i tiden før, mens jeg trakk meg litt unna. Dessuten hadde jeg nok rotet litt for mye i teltet...

Frykter skytekonkurranse
22-åringenen fant raskt tonen med Marius under innspillingen av det populære programmet. Og ifølge henne selv, var det godt å ha kjæresten til stede da hun ble merket - selv om hun ikke tok merkingen alt for tungt.

- Jeg mener å huske at jeg lo mest av det. Men det er klart, vi fikk jo pratet litt om hva som kom til å skje i den forestående duellen. Sånn sett var det godt å ha ham der, forteller hun.

- Hvordan påvirket situasjonen deg på den videre ferden?

- Hadde det skjedd tidligere i programmet, ville jeg nok blitt mer skuffet. Men det er klart, det var rart å gå rundt på et helt oppdrag og vite at du var merket.

Hun innrømmer dog at hun raskt begynte å tenke. Og tankene dreide seg først og fremst om hvem hun skulle møte - og hva de skulle konkurrere i - under kampen om å "overleve", som altså blir sendt neste mandag.

- Det verste scenarioet jeg tenkte meg var å møte Marius i en skytekonkurranse. Eller... Håkon eller Marius - for begge har jo erfaring med våpen, forteller hun.

Ingen isbjørner
Forrige uke var det Per Kristen Gisleberg som måtte ta den tunge turen ut av konkurransen. Til Seher.no fortalte han samtidig at han ble mer og mer irritert av det hete parets "pusing" på ferden mot Nordkapp.

Akkurat det forstår Mali Fjogstad Nilsen godt.

- Jeg og Marius fjåset mye. Vi fniste og lo, og det var nok et irritasjonsmoment for mange. Men vi passet på å si til de andre at de måtte si ifra hvis de syntes det ble for mye av det. Men at folk ble irritert, det kan sikkert stemme det, gliser den blide jenta.

Tidligere mandag skrev Seher.no at deltagerne måtte gjennom skyteøvelser i tilfelle én eller flere av de totalt 3.000 isbjørnene på Svalbard skulle dukke opp.

- Vi hadde ikke mange skudd til rådighet, derfor måtte vi vente til vi mest sannsynlig ikke bommet på den. En bjørn er tross alt ikke til å kødde med, det er mange kilo med jævelskap, forklarte Marius Christoffer Hartmann Dietrichson.

De fem gjenværende deltagerne så derimot ingenting til isbjørner i mandagens episode. Men ikke fortvil, de har fortsatt muligheten til nettopp det de neste ukene...

"71 grader nord" sendes på TVNorge mandager klokka 20.00.

Har du et tips om "71 grader nord"-deltagerne eller andre kjendistips? Tips oss her!

LES OGSÅ: Kollapset under TV-innspilling