Ellen Pompeo:

- Det var giftig stemning på settet

Forholdet mellom «Greys Anatomy»-skuespillerne skal ha vært langt fra rosenrødt.

UVENNER?: Det har tidligere vært en rekke konflikter på settet til «Greys Anatomy» - blant annet om lønnsforhandlinger. Nå forteller Ellen Pompeo om det hun kaller et giftig arbeidsmiljø. Her er hun avbildet med sin tidligere motspiller Patrick Dempsey. Foto. NTB Scanpix
UVENNER?: Det har tidligere vært en rekke konflikter på settet til «Greys Anatomy» - blant annet om lønnsforhandlinger. Nå forteller Ellen Pompeo om det hun kaller et giftig arbeidsmiljø. Her er hun avbildet med sin tidligere motspiller Patrick Dempsey. Foto. NTB Scanpix Vis mer
Publisert

«Greys Anatomy» er blant de mest lengstlevende seriene som er sendt på tv, og fortsatt produseres det nye episoder av den populære legeserien. Serien har rullet over tv-skjermer verden over siden starten i 2005, og kretser rundt en rekke leger med Meredith Grey, spilt av Ellen Pompeo (49) i sentrum.

Mange har lagt sin elsk på serien, og den har en stor fanskare som stadig har fryktet at det går mot slutten for Meredith Grey og de andre legene. Nylig ble det imidlertid kjent at serien er fornyet med minst to sesonger til, så fansen har ikke noe å frykte foreløpig.

Ting så derimot ikke like lovende ut for noen sesonger tilbake. Ellen Pompeo avslører nemlig i et nytt intervju med magasinet Variety at stemningen på settet var langt fra god de første årene serien ble spilt inn.

KJENT GJENG: Serien har rullet over TV-skjermene siden 2005, men ifølge Pompeo er ikke alt så rosenrødt som det angivelig kan se ut som. Foto. NTB Scanpix
KJENT GJENG: Serien har rullet over TV-skjermene siden 2005, men ifølge Pompeo er ikke alt så rosenrødt som det angivelig kan se ut som. Foto. NTB Scanpix Vis mer

Giftfig arbeidsmiljø

- De første ti årene hadde vi seriøse kulturelle problemer, veldig dårlig oppførsel, og et giftig arbeidsmiljø, avslører Ellen Pompeo i intervjuet.

Pompeo forklarer at hun til tross for dette aldri hadde lyst til å forlate skuta i de første årene av innspillingen, og at fokuset forandret seg med tiden.

KRITISK: Pompeo forteller om et svært dårlig arbeidsmiljø. Foto: NTB Scanpix
KRITISK: Pompeo forteller om et svært dårlig arbeidsmiljø. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Da jeg fikk barn, handlet det ikke lenger bare om meg. Da trengte jeg å forsørge familien min, sier hun videre i intervjuet.

49-åringen har spilt rollen som Meredith Grey gjennom 14 år og 15 sesonger, og sier videre at behovet for å tjene penger og ta hånd om barna var en stor del av grunnen til at hun ble værende de vanskelige årene på settet.

Etter ti år med giftig stemning skjedde det imidlertid noe som bidro til at hun ikke sluttet.

- Etter sesong ti hadde vi noen store endringer på skjermen, men bak kameraet, derimot ... Dette kan ikke være fantastisk for publikum og en katastrofe bak kameraene. Shonda Rhimes (manusforfatteren, journ. anm.) og jeg bestemte oss for å endre på det. Det holdt meg igjen, sier skuespilleren åpenhjertig.

En rekke kontroverser

I intervjuet forteller Pompeo også at mange i produksjonen spådde serien nord og ned etter at Patrick Dempseys karakter Derek «McDreamy» Shepherd døde i en tårevåt sjokk-exit i 2015.

Mange mente at serien ikke ville overleve - noe som vekket kamplyset i 49 år gamle Pompeo. Og man kan vel trygt si at serien har tålt tidens tann - til tross for at Patrick Dempsey forsvant ut for fire år siden.

Det er tidligere kjent at det har vært en rekke intriger mellom skuespillerne på settet gjennom seriens fjorten år lange levetid.

Ifølge Vanity Fair skal det ha vært en stor konflikt mellom Katherine Heigl (40), som spilte rollen som «Izzie Stevens» og manusforfatteren bak serien, Shonda Rhimes (49). Det skjedde etter Emmy-utdelingen i 2008, der Heigl trakk seg tilbake fra feiringen og sa at serien ikke hadde gitt henne særlig mye.

TV-PAR: Patrick Dempsey og Ellen Pompeos rollefigurer fant kjærligheten i den populære serien. Her er skuespillerne avbildet sammen under Emmy-utdelingen i 2015. Foto: NTB Scanpix
TV-PAR: Patrick Dempsey og Ellen Pompeos rollefigurer fant kjærligheten i den populære serien. Her er skuespillerne avbildet sammen under Emmy-utdelingen i 2015. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Sårede følelser kombinert med plutselig suksess og store lønninger gjorde at ting begynte å komme ut av kontroll. Jeg fokuserte på arbeidet, sa Ellen Pompeo om blant annet denne konflikten til New York Post i 2013.

Divaoppførsel

Men det er også andre hendelser som har skapt splid og konflikt på settet til den legendariske serien.

Det var mange fans som fikk seg et realt sjokk da Patrick Dempseys karakter døde i hendene på legene i 2015 - ett år før skuespillerens kontrakt egentlig gikk ut.

I ettertid ble det lenge spekulert på om han ble kastet ut av produksjonen, og ifølge Vanity Fair skulle ryktene ha det til at han ble presset ut av serien på grunn av divaoppførsel.

Det ble også påstått at Dempsey hadde et sidesprang med en i staben - noe Dempsey selv har benektet.

KJEMPET FOR LØNNA: Da Dempsey sluttet i den populære serien om turnuslegene, gikk Ellen Pompeo kraftig opp i lønn. Foto: NTB Scanpix
KJEMPET FOR LØNNA: Da Dempsey sluttet i den populære serien om turnuslegene, gikk Ellen Pompeo kraftig opp i lønn. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Og ikke nok med det: det skal også vært mye krangling på settet om store lønnforskjeller - blant annet mellom hovedrolleinnehaveren Pompeo og hennes mest sentrale motspiller Dempsey.

49 år gamle Pompeo fortalte til The Hollywood Reporter i januar i fjor at hun opplevde å få helt andre lønnsbetingelser enn sin mannlige kollega gjennom ti år.

- Han ble betalt nesten dobbelt så mye som jeg ble i begynnelsen, har hun tidligere uttalt til Variety.

LES OGSÅ: - Filmen forårsaket Pamelas skilsmisse

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer