FORLOVET: Gine og Mikkel har vært forlovet i noen år, men er usikre på når de ønsker å gifte seg. Når den dag kommer vil de gjøre det på Rådhuset. Foto: Malini Gaare Bjørnstad
FORLOVET: Gine og Mikkel har vært forlovet i noen år, men er usikre på når de ønsker å gifte seg. Når den dag kommer vil de gjøre det på Rådhuset. Foto: Malini Gaare BjørnstadVis mer

Gine Cornelia Pedersen og Mikkel Bratt Silset:

- Det var ganske emosjonelt å skulle oppleve det største i livet mitt, sammen med en TV-produksjon

Innspillingen av «Valkyrien» ble en emosjonell affære å være med på som gravid. 

- Det er utrolig kult at så mange har sett starten av Valkyrien. At folk legger merke til serien og synes det er spennende å følge med er kjempegøy, sier skuespiller Mikkel Bratt Silset til Dagbladet.

Søndag hadde NRK premiere på sin aller nyeste dramathriller-serie «Valkyrien». På rollelisten finner man blant andre Sven Nordin (59), Pål Sverre Valheim Hagen (36), Pia Halvorsen (51), Laila Goody (45), Mikkel Bratt Silset (25) og Gine Cornelia Pedersen (30).

De to sistnevnte innehar rollen som kjæresteparet Marit og Teo. Når sistnevnte havner i en heller uheldig knipe, byr dette på utfordringer for karakteren Marit - som spiller gravid i serien.

- Så privat

Det få gjerne er klar over er at Pedersen også var gravid i virkeligheten under innspilling.

- Det var ganske emosjonelt å skulle oppleve det største i livet mitt, sammen med en TV-produksjon. Det er virkelig en styrkeprøve som skuespiller, når man samtidig opplever noe så privat. En skjellsettende opplevelse på mange måter, forklarer Pedersen, og roser samtidig medskuespillere og regissør Erik Richter Strand.

Det er nemlig ikke bare på TV-skjermen at Pedersen og Silset har et nært forhold. I virkeligheten er de forlovet og i februar i fjor ble paret foreldre til sønnen Jonatan (11 mnd).

- Man blir veldig jordnær av å få et lite barn. Det er noe av det heftigste man kan oppleve, sier Pedersen til Dagbladet.

- I begynnelsen føles det kanskje umulig, men man vokser stadig med oppgaven. Man får en større ro. Selv om alt stormer rundt deg, så er det fint å ha noe så konkret i livet, legger paret til.

Saken fortsetter under bildet.

FRA SERIEN: Mikkel og Gine fra «Valkyrien» forteller at de fint klarte å skille mellom jobb og privatliv under innspillingen. Foto: NRK
FRA SERIEN: Mikkel og Gine fra «Valkyrien» forteller at de fint klarte å skille mellom jobb og privatliv under innspillingen. Foto: NRK Vis mer

- Større fest

For flere kan det kanskje være utfordrende å jobbe tett sammen med nære relasjoner. Skuespillerparet, som tidligere har gått i samme klasse på Teaterhøgskolen, forklarer derimot at sistnevnte erfaring har hjulpet dem å skille jobb og privatliv.

- På Teaterhøgskolen gikk vi oppå hverandre hele tiden, så vi måtte raskt finne en måte å være profesjonelle sammen på. Det er veldig gøy å spille mot Mikkel, og vi er vant til å lese manus sammen, sier Pedersen, før begge proklamerer at de - helt objektivt - er hverandres favorittskuespillere.

Foruten å være travelt opptatt med karriere og barn, står også bryllup på tapetet for paret. Noe overdådig feiring blir det imidlertid ikke i første omgang.

- Vi har litt mye på plakaten akkurat nå. Foreløpig har vi ingen fastsatt dato for bryllupet, men vi vurderer kanskje å gjøre det på Rådhuset, sier Pedersen lattermildt.

- Da blir det kanskje fest med de nærmeste etter at dere har skrevet under på papirene?

- Nja, vi får kanskje ta en større fest på tiårsjubileet, sier de og humrer.

«Unge lovende»: Siri Seljeseth, Gine Cornelia Pedersen og Alexandra Gjerpe er aktuelle med sesong 2 av «Unge lovende» om få uker. Foto: Scanpix 
«Unge lovende»: Siri Seljeseth, Gine Cornelia Pedersen og Alexandra Gjerpe er aktuelle med sesong 2 av «Unge lovende» om få uker. Foto: Scanpix  Vis mer

I disse dager nyter Silset tilværelsen med pappapermisjon, men håper og krysser fingrene for at «Vikingane» får støtte til en sesong 2.

Hans forlovede er i motsetning straks aktuell med ny sesong av «Unge lovende», og forklarer at fansen har mye å se frem til.

- Det blir utrolig spennende. Vi er veldig spente hele gjengen, spesielt ettersom mottakelsen var så god sist. Jeg håper at folk ikke blir skuffet, da jeg har stor tro på denne sesongen, sier hun.

LES OGSÅ: «Stjernekamp»-Knut Anders har funnet kjærligheten