Katie Leung:

- Det var fryktelig

«Harry Potter»-stjernen ble oppfordret til å tie om rasisme.

TUNG TID: Katie Leung lot seg påvirke alt hatet da hun var en del av «Harry Potter»-sirkuset. Her sammen med hovedrolleinnehaver Daniel Radcliffe og Emma Watson i 2005. Foto: Stuart Ramson / AFP / NTB
TUNG TID: Katie Leung lot seg påvirke alt hatet da hun var en del av «Harry Potter»-sirkuset. Her sammen med hovedrolleinnehaver Daniel Radcliffe og Emma Watson i 2005. Foto: Stuart Ramson / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Det var som 16-åring at den profilerte skuespilleren Katie Leung (33) hadde rollen som Cho Chang i filmen «Harry Potter og ildbegeret». Hun medvirket også i flere av filmene.

I podkasten «Chinese Chippy Girl» forteller hun nå åpent om den rasismen og det hatet hun opplevde fra «Harry Potter»-fansen på den tiden - og hva som møtte henne da hun fortalte om sine opplevelser.

Det melder blant andre Variety og Fox News.

- Det var rett og slett fryktelig, sier Leung i podkasten.

- Rasistisk dritt

Den unge jenta kom blant annet over en hatnettside der leserne kunne stemme på om det var feil i det hele tatt å la henne medvirke i «Harry Potter»-universet.

- Jeg googlet meg selv ved ett tilfelle, og kom inn på en side for «Harry Potter»-fans. Jeg leste alle kommentarene og kom over så mye rasistisk dritt, forteller hun.

Leung legger ikke skjul på at hun ble svært lei seg da hun så alt hatet. Hun bestemte seg derfor for å informere pressekontaktene sine om det hun hadde sett.

Ifølge den nå 33 år gamle skuespilleren, fikk hun imidlertid ingen støtte. Hun ble i stedet oppfordret til å tie om rasismen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer