Monica Nyhus:

- Det var forferdelig

Meldinger som «jeg håper dere mister alt» skal ha fylt opp innboksen til «Bloggerne»-profilen.

KONFLIKT: Det ble høy temperatur mellom Monica Nyhus og Morten Dalhaug på Vixen. Video: Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Like etter at Monica Nyhus (34) og ektemannen Chris Nyhus (34) fikk sitt fjerde barn, Emily (1), startet en ryktestorm rundt paret.

Paret, kjent fra blant annet TV 2-programmet «Bloggerne», ble anklaget for å kjøpe følgere av YouTuber og tidligere «Love Island»-profil Morten Dalhaug (29).

Overfor Se og Hør forteller Monica at hun var klar for å nyte tiden med sin nyfødte datter, men at småbarnstilværelsen ble alt annet enn en dans på roser da vonde meldinger begynte å tikke inn.

DIREKTE: Christoffer og Monica Nyhus tok graviditetstesten for åpent kamera. Reporter: Madeleine Liereng. Video: Familien Nyhus Vis mer

Meldinger som «jeg håper dere mister alt, svindlere» skal ha fylt opp innboksen til Nyhus-paret etter at Dalhaug la ut en video hvor han argumenterte for at paret har kjøpt følgere for å øke trafikk og inntekt.

- Det var forferdelig å få slike meldinger og se hvordan en person kan skape et sånt hat mot oss, forteller Monica, som ikke kjenner seg igjen i anklagene fra Dalhaug.

Dalhaug forklarer i den nevnte YouTube-videoen at målet hans er å få opp øynene til både influensernes følgere og annonsører for det han mener er juks i influenserbransjen.

- Det er trist at de får stygge meldinger, men det er en helt annen debatt. Det er også synd at folk går til personangrep, men det handler om folk som ikke har nettvett, forteller Dalhaug til Se og Hør.

SLÅR NED PÅ JUKS: Tidligere «Love Island»-vinner Morten Dalhaug innrømmer at han lar seg inspirere av Mads Hansen på Instagram. Video: Steffen Pettersen / Reporter: Kine Falch Vis mer

Krevende

I YouTube-videoen sier Dalhaug at det er viktig å snakke om kjøpte følgere fordi han mener det er urettferdig og juks.

For å luke bort det han beskriver som «ugresset» i influenserbransjen har han søkt opp ulike profiler i verktøyet til Inzpire.me, som har som formål å matche influensere med annonsører.

Søket på Monica viser at av hennes 117 000 følgere er 24 000 fra Norge, mens ektemannen Chris tilsynelatende skal ha 8000 nordmenn blant sine 48 000 følgere, ifølge Dalhaugs video.

- Dette er ugresset, som jeg snakket om i innledningen. Det er dette som ødelegger influenserbransjen, sier Dalhaug i videoen, og antyder at Nyhus-paret har kjøpt følgerne sine.

SINT OG FRUSTRERT: Iselin Guttormsen tok til tårene i «Bloggerne» etter å ha fått kritikk. Video: TV 2 / Rød Løper Vis mer

Monica på sin side mener hun alltid viser denne innsikten til annonsører og samarbeidspartnere, og at hennes visninger og salg kan bekrefte at følgerne er ekte. Videoen startet en ryktestorm mot Nyhus-paret som «Bloggerne»-profilen synes har vært tøff å stå i.

- Du kan jo tenke deg selv at noen anklager deg for å stjele på jobben, også må du forsvare deg og argumentere for at det ikke er sant, sier Monica til Se og Hør.

Det var ekstra tøft da folk som sto dem nær, som de regnet med aldri ville trodd på noe sånt, spurte om påstandene var sanne. Monica sier til Se og Hør at hun følte at hun ble fremstilt som en kjeltring uten etikk og moral i videoen.

Dalhaug forteller på sin side at han forsøkte å kontakte paret før han delte videoen, men at han da ikke fikk noe svar.

KUNNE IKKE GÅ: Emma Ellingsen forteller om den kjønnsbekreftende operasjonen i «Bloggerne». Video: Steffen Pettersen/TV 2 Vis mer

Vokste på sosiale medier

Monica Nyhus mener hun kan forklare de utenlandske følgerne til seg selv og mannen. Paret startet sin karriere i sosiale medier tilbake i 2016, mens de ventet sitt tredje barn.

I 2018 hadde Monica 90 000 følgere og ble tilfeldigvis signert av et agentbyrå i USA like før de satte seg på flyet til California for et lengre utenlandsopphold. Under USA-oppholdet samarbeidet de blant annet med Disney World og flere kjente merkevarer.

Nyhus-familien var også med i en pilot til en serie i Los Angeles, og i den forbindelse bodde de i et slott på toppen av Beverly Hills. Men på grunn av endringer i barnas skolesituasjon flyttet de tilbake til Norge, kan Monica fortelle i dag.

Da familien flyttet tilbake fra USA jobbet de med United Influencers basert på norske følgertall. Etter tips fra agenten sin endret Monica fra engelsk til norsk innhold i sine kanaler og fokuserte på det norske publikumet, forteller hun.

Monica og mannen har alltid brukt emneknagger under innleggene sine på plattformen Instagram. Dette skal ha resultert i at de til stadighet ble repostet hos andre, større profiler - noe Monica mener kan forklare den brede følgerbasen.

RUMPE: Sara Emilie Tandberg er ny i «Bloggerne» så vi har tatt en prat med henne om blant annet hvilket innlegg som har skapt mest reaksjoner. Video: Steffen Pettersen Vis mer

Krangelen blusset opp igjen

Dalhaug tok igjen opp diskusjonen om Nyhus-familiens følgere i forbindelse med Vixen Awards 2021, og ba da følgerne sine om å sende e-poster til Vixen om at Nyhus-paret var svindlere og ikke fortjente sin nominasjon.

- Denne gangen gikk han hardt ut mot mannen min, og da fyrte jeg meg opp, forteller Monica, som startet å grave i opphavet til de utenlandske følgerne som ikke stammet fra USA.

ISTANBUL: - En av tingene Morten kommenterer er at Chris har følgere fra Istanbul. Vi har blitt delt av mange kontoer som har tagget Instanbul, sier Monica.
ISTANBUL: - En av tingene Morten kommenterer er at Chris har følgere fra Istanbul. Vi har blitt delt av mange kontoer som har tagget Instanbul, sier Monica. Vis mer

- Jeg ville gjøre folk oppmerksomme igjen siden de var nominert til Vixen, svarer Dalhaug på spørsmål om hvorfor han igjen tok opp diskusjonen.

Da de to møttes på Vixen Awards 2021, valgte Monica å konfrontere ham - noe som også blir tematisert i «Bloggerne» denne uken. Øverst i saken kan man se klipp fra møtet mellom dem.

- Jeg tolerer mye, men dette er ikke greit. Jeg vil stå opp og slå ned på urettferdighet, sier Monica til Se og Hør om konflikten i dag.

- Vi vet hvem vi er og hva vi er gode for, men det bør ikke være rom for å anklage noen uten et snev av bevis, mener hun, og legger til at hun tror Dalhaug bruker kjente navn, som hennes, for å bygge opp sitt eget navn.

Den tidligere «Love Island»-profilen hevder på sin side at han ikke bevisst har gått etter Nyhus, men at han ikke velger hvem som kjøper det han mener er «falske bot-følgere».

- Og hadde jeg kunnet velge så hadde jeg nok valgt noen mye mer kjente enn Nyhus. Jeg har heller ikke økt noe i følgerantall når det har vært oppe og aktuelt. Jeg ønsker bare en fair og ryddig bransje med like muligheter for alle uten muligheter for juks, mener han.

HUS: Alexandra Joner avslører at hun har kjøpt hus til moren i «Bloggerne». Video: TV 2/Steffen Pettersen Vis mer

LES OGSÅ: Sanna Khursheed: - Nå er det nok

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer