LIVSLANG KJÆRLIGHET: I NRK-dokumentaren «Willochs historie» snakker Kåre ut om kjærligheten og respekten for kona Anne-Marie. Foto: Tore Skaar / Se og Hør
LIVSLANG KJÆRLIGHET: I NRK-dokumentaren «Willochs historie» snakker Kåre ut om kjærligheten og respekten for kona Anne-Marie. Foto: Tore Skaar / Se og HørVis mer

- Det var forelskelse fra første blikk

Kåre Willoch falt pladask for kona Anne-Marie for over seksti år siden.

SEOGHØR.NO: Tidligere statsminister og politiker Kåre Willoch (86) feiret diamantbryllup med 60 år som ektepar med kona Anne-Marie (86) i fjor.

– Vi passet godt sammen fra begynnelsen av, og så er det blitt skik­kelig vedlikeholdt, sa Willoch til Se og Hør den gangen.

Falt pladask

I NRK-dokumentaren «Willochs historie», som sendes første påskedag, letter han på sløret om hvordan han traff hun som skulle bli kvinnen i hans liv:

LES MER: I det nye påskenummeret til Se og Hør kan du lese mer om Kåre Willoch. Foto: Se og Hør
LES MER: I det nye påskenummeret til Se og Hør kan du lese mer om Kåre Willoch. Foto: Se og Hør Vis mer

– Vi var i selskap hos en nær venn som hadde invitert en pike som han hadde stor respekt for. Det ble forelskelse ved første blikk fra min side. (…) Så reiste vi hjem alene i drosjen, og det gikk veldig bra, sier Willoch i dokumentaren.

Mannen som var Norges statsminister fra 1981 til 1986, har tre barn med Anne-Marie.

På grunn av karrieren har han imidlertid måttet være mye borte fra barna under oppveksten.

- En far som har tid til dem er viktig. Der har jeg sviktet litt. Der er jeg glad for at min kone har brukt mer tid, så foreldre har de hele tiden hatt, sier Willoch i NRK-dokumentaren.

«Willochs historie» sendes 1. påskedag på NRK1 kl 19.50.

LES OGSÅ: Martin Johnsrud Sundby har lyst på flere barn